Komentara: 0
Pregleda: 2491

Fudbalerki Bačke 1901 savladali Tekstilac (3:2)

08.11.2014. u 18:14h
Izvor: Subotica.com
Na stadionu kraj Somborske kapije, Bačka je, umesto mirne, rutinske, i ubedljive pobede nad poslednjeplasiranim Tekstilcem, dovela u pitanje i samu pobedu.
Fudbalerki Bačke 1901 savladali Tekstilac (3:2)

Nakon prvih 45 minuta, i tečne igre crveno-belih, u kojoj su postigli dva lepa gola, propustili još toliko prilika, posebno onu Matijaševića u 42. minutu, utakmica je u drugom poluvremenu ušla u potpunu neizvesnost. Gosti iz Odžaka u potpunosti su uspostavili terensku inicijativu, jer je domaćin, iz samo sebi poznatih razloga potpuno pao u igri, i omogućio gostima da nakon požrtvovane igre dođu do izjednačenja.

Nije bilo organizovane i brze igre domaćina kao u prvih 45 minuta, pa su se gosti osilili i propustili nekoliko povoljnih prilika, da bi nakon udarca glavom Latinovića gosti smanjili vođstvo Bačke. Nakon toga, domaćin „dodaje gas“ a Matijašević u 86. minutu ponovo dolazi u idealnu poziciju, i ponovo neshvatljivo nije realizovao priliku koja mu se ukazala. Usledila je kazna u prvom napadu gostiju, Ognjenović se odlučio na šut sa velike udaljenosti, od gotovo 30 metara, a lopta je na putu ka golu zakačila nekog od igrača Bačke, prevarila Gorjanca i završila u mreži.

Domaćin je ipak na kraju pokazao da je imao više sreće nego znanja, pa je nakon centaršuta Kozoša štoper Ušumović glavom sproveo loptu u mrežu i obezbedio svom timu važna tri boda u borbi za opstanak.

Sudija Radaković, po mišljenju većine malobrojnih gledalaca, u 2 navrata je oštetio domaćina ne dosudivši kaznene udarce u 21. minutu kada je Maksimović povučen za dres u kaznenom prostoru naočigled svih, i kada je Bubanj takođe povukao Damjanovića za dres u  83. minutu, na sred kaznenog prostora gostiju.

Bačka 1901 – Tekstilac 3:2 (2:0)

Ljubenović 24', Svitić 29', Latinović 66', Ognjenović 87' i Ušumović 88'

ŽK: Puhalak, Kozoš, Vojvodić (Bačka) Bubanj, Drpljanin, Spasić (Tekstilac)

Bačka 1901: Gorjanac, Savović, Panić, Damjanović, Svitić, Ušumović, Matić, Ljubenović (66. min – Kozoš), Puhalak (40.min – Matijašević) Vojvodić, Maksimović (90. min – Trbović)

Tekstilac: Andrijašević, Bubanj, Aleksić, Latinović, Doroslovac (79.min – Vukobratović), Ožvat, Perduh, Ognjenović, Radojičić (46.min – Spasić), Đokić, Drpljanin (89.min – Mitrović)

IGRAČ UTAKMICE: Milan Vojvodić (Bačka 1901.)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2491
Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.