Komentara: 1
Pregleda: 2694

Fudbalerke Spartaka uspešne u Kragujevcu (0:5)

12.04.2015. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka nastavile su uspešnu seriju pobeda i suverene odbrane i u prvom meču 13. kola Super lige za žene u kojem su u subotu u Kragujevcu savladale ŽFK "Trijumf" sa ubedljivih 5:0. U narednom kolu u Suboticu dolazi LASK Crvena zvezda. ŽFK "Spartak" će 20. maja proslaviti 45 godina postojanja i rada kluba.
Fudbalerke Spartaka uspešne u Kragujevcu (0:5)

Šampionke iz Srbije zabeležile su svoj trinaesti trijumf u isto toliko odigranih mečeva Superlige, uz gol razliku 74/0, odnosno bodovni saldo koji iznosi maksimalnih 39 bodova, čak 11 više od drugoplasirane LSK Crvene zvezde (* uz meč manje) koja je sledeći protivnik "golubica".

U susretu između poslednje plasirane ekipe i lidera na tabeli, nije bilo takmičarske neizvesnosti, niti se očekivala naročito dinamična i zanimljiva utakmica. Spartak je preko kapitena Violete Slović došao u vođstvo, već u 8. minutu, a do kraja prvog poluvremena u listu strelaca su se upisale Jelena Marenić, Milena Nikolić i Tijana Matić, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:4.

U nastavku utakmice Boris Arsić je dao šansu igračicama sa klupe, a posebno lep utisak je ostavila mlada Alina Baka. Alina je igračica koja dolazi iz Spartakove škole fudbala. Kako kažu u ŽFK "Spartak", njena igra uliva nadu da će stasati u odličnu fudbalerku i da će u dogledno vreme uspeti da se izbori za svoje mesto u šampionskom timu.

U drugom poluvremenu igra je i dalje nedovoljno zanimljiva. Trijumf se zatvorio na svojoj polovini, a Spartaj nije pokazivao preveliku želju da ugrozi gol domaćina. Poslednji pogodak na meču postigla je  Milena Nikolić u 73. minutu, iako 7 minuta kasnije nije realizovan kazneni udarac za plavo-bele iz Subotice.

Već u subotu u naš grad dolazi drugoplasirana LASK Crvena zvezda. U poslendjem kolu pred plejof dolazi stari znanac i redovni "mušterija", a to će biti prilika da se pogleda još jedan nadam se zanimljivi efektivan meč koji neće imati rezultatsku težinu, ali izvesno je da domaće neće dozvoliti da se Lazarevčanke "oslade" na njihovom terenu. Ipak iz Spartaka poručuju da će se prema protivniku suprotstaviti sa maksimalanim uvažavanjem i pokušati da spreče da se domaća mreža zatrese po prvi put ove sezone.

Gošće iz Lazarevca ove sezone postizale su ove sezone u proseku po dva gola po meču, ali i primali po jedan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2694
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.