Komentara: 1
Pregleda: 4372

Fudbalerke Spartaka privode kraju pripreme pred kvalifikacioni turnir Lige šampiona

14.08.2016. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Subotičke šampionke od 23. do 28. avgusta očekuje kvalifikacioni turnir za završnicu UEFA Lige šampiona, a u narednih nedelju dana pokušaće da izbruse formu kako bi pružile što bolji nastup na ovom turniru, a zatim i za početak nacionalnog prvenstva i takmičenja u kupu.
Fudbalerke Spartaka privode kraju pripreme pred kvalifikacioni turnir Lige šampiona

Prvi takmičarski meč, nakon nekoliko pripremnih, fudbalerke Spartaka odigraće u utorak protiv Napretka iz Kruševca, a onda sledi put u Vels. U završnoj fazi priprema "golubice" su u Subotici odigrala dva prijateljska susreta sa šampionom Hrvatske, ŽNK "Osijek", sa kojim su prvo odigrali 3:3, a pre par dana i pobedili sa 2:0.

U odnosu na prethodnu sezonu ŽFK "Spartak" su napustile stamena golgeterka Milena Nikolić, Marija Nikolić, Sanda Malešević, Tijana Krstić i N'gsaka Leone. Po rečima Bojana Arsića, sportskog direktora Spartaka, klub je napustilo nekoliko igračica koje su igrale važnu ulogu u prvoj postavi, ali da će nove igračice vremenom uklopiti u sistem i biti važna pojačanja u izazovima koja očekuju subotičkog šampiona u predstoječoj takmičarskoj sezoni.

U tim su se posle dužeg odsustva zbog povreda vratile kapiten Violeta Slović, Tijana Matić i Alina Baka

Što se tiče nastupa u Ligi šampiona, odnosno kvalifikacionom turniru u Velsu (23-28. avgust) u klubu ističu da su dobro skaturali protivnike, te da će postaviti pobedničku taktiku i konačan uspeh i trenutni cilj - plasman među 32 najbolje ekipe Evrope.

- "Završili smo i drugu fazu priprema pred početak novih takmičarskih izazova koji su pred nama. Zadovoljni smo da sada sprovedenim pripremama u Subotici i Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi. Očekuje nas mnogo utakmica u narednom periodu. Već u utorak počinje nova sezona domaćeg prvenstva, gde gostujemo u Kruševcu, a po povratku nam slede poslednje pripreme pred odlazak na kvalifikacioni turnir u Vels gde ćemo odigrati tri utakmice. Na put za Vels odlazimo 22. avgusta. Cilj nam je da se izborimo za ponovni plasman u 1/16 finala Lige šampiona." - rekao je sportski direktor ŽFK "Spartak"

Meč 1. kola Superlige za žene fudbalerke Spartaka igraće u utorak u Kruševcu, a protivnik će biti Napredak. Put Velsa šampionke Srbije kreću 22. avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4372

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.