Komentara: 0
Pregleda: 2500

Fudbalerke Spartaka počinju novu sezonu u Super ligi

17.08.2014. u 10:11h
Izvor: Subotica.com
Posle neplanirano ranog završetka takmičenja u Evropi trostruke šampionke Srbije okreću se nacionalnim takmičenjima - prvenstvu i Kupu. Prvu utakmicu u novoj sezoni ŽFK "Spartak" igra DANAS od 11 časova na Gradskom stadionu. Ulaz je besplatan.
Fudbalerke Spartaka počinju novu sezonu u Super ligi

Ženski fudbalski klub "Spartak" danas će odigrati svoj prvi meč u novoj sezoni i to 2. kolo Super lige s obzirom da su prvo propustili zbog obaveze na kvalifikacionom turniru UEFA ligu šampiona koji je od 9. do 15. avgusta održao u Osijeku.

Zaostalu utakmicu 1. kola ŽFK "Spartak" odigraće 24. avgusta na svom stadionu protiv ŽFK "Sloga Radnički".

Nažalost evropska avantura za Spartak se završila neočekivano brzo pošto su igračice na opšte iznenađenje mnogih poznavalaca ženskog fudbala neuspešno okončale kvalifikacije i ostale bez plasmana među 32 najbolje ekipe.

Super liga Srbije za žene broji 8 klubova. U takmičenju učestvuje prvih 7 klubova Super lige iz prošle sezone i prvak Prve lige, takođe prehodne sezone.  Svi klubovi se sastaju međusobno dva puta (kao domaćin i kao gost), zatim se nastavlja mini liga za plejof (za šampiona) i plejaut (za opstanak u ligi).

Ekipe koje će nastupani u sezoni 2014/15 su:

  • ŽFK "Spartak" (Subotica),
  • ŽFK "Mašinac" (Niš),
  • ŽFK "Vojvodina" (Novi Sad),
  • ŽFK "Napredak" (Kruševac),
  • ŽFK "Požarevac" (Požarevac),
  • ŽFK "Trijumf" (Kragujevac),
  • ŽFK "LASK Crvena zvezda" (Lazarevac) i
  • ŽFK "Sloga Radnički" (Zemun)

* ekipa ŽFK "Novi Bečej" prešla je pod okrilje FK "Vojvodina" Novi Sad

Meč 2. kola Superlige, prvi ovosezonski za ŽFK "Spartak", igra se danas od 11 časova na Gradskom stadionu u Subotici. Ulaz je besplatan.

Formiraju se razvojne lige u ženskom fudbalu

U skladu sa strategijom razvoja ženskog fudbala u Srbiji, Izvršni odbor FSS na sednici održanoj 15. jula doneo je Odluku kojom se u okviru regionalnih fudbalskih saveza formiraju razvojne lige mlađih kategorija sastavljene od ekipa igračica ženskih seniorskih klubova Super, Prve i Druge lige Srbije za žene, kao i novoosnovanih klubova koji nisu uključeni u takmičenje. Više o odluci i grupama na sajtu FSS.

ŽFK "Spartak" će već od jeseni učestvovati sa svojim B timom u okviru Fudbalskog saveza Vojvodine - grupa "Sever".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2500

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.