Komentara: 2
Pregleda: 2163

Fudbaleri Spartaka u četvrtfinalu Kupa Srbije

29.10.2014. u 16:15h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom stadionu u Subotici, pred oko dve stotine gledalaca, odigran je meč osmine finala Kupa Srbije između domaćeg Spartaka i novosadskog Proletera, koji je završen rezultatom 2:0 a golove za Spartak postigli su Lukić u 11. i Plavšić u 14. minutu.
Fudbaleri Spartaka u četvrtfinalu Kupa Srbije

Što zbog zime, što zbog želje da se pokažu u najboljem svetlu i svoj tim odvedu u naredno kolo takmičenja, utakmica je počela veoma razigrano.

Već u 11. minutu, Nenad Lukić izvodi slobodan udarac sa 25 metara i milimetarskom preciznošću matira Nastića i dovodi u vođstvo „plave golubove“. Tek što su ponovo krenuli sa centra terena, posle samo tri minuta, kapitan Torbica sjajno prodire po levoj strani i pronalazi Plavšića, koji dobro prihvata loptu i po drugi put matira čuvara mreže Proletera. Igra je potom do kraja poluvremena bila mnogo opuštenija, Spartak se trudio da sačuva prednost, dok su Novosađani napadali bez većeg uspeha. Jedino što je na trenutak razbudilo malobrojne navijače bio je start Vujaklije, koji je laktom u glavu udario Plavšića i zbog toga zaradio crveni karton.

Drugo poluvreme počelo je mnogo dinamičnije, ali bez ozbiljnijih prilika koje bi promenile rezultat. Dobru šanse imao je Balabanović u 53. i 56.minutu, ali ih nije iskoristio do kraja. Proleter je potom preuzeo terensku inicijativu i snažnije kidisao na kazneni prostor Spartaka.

U 72. minutu igre Novosađani su tražili jedanaesterac, jer su smatrali da je Antonić zakačio loptu rukom, ali sudija nije reagovao. Međutim, tri minuta kasnije, Jočić je u skoku u kaznenom prostoru zahvatio loptu rukom, i sudija je pokazao na belu tačku. Kapiten Žigić je šutirao ali se Marković ispružio i odbranio penal.

Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih prilika na obe strane, te je Spartak zasluženo otišao u naredni krug takmičenja.

SPARTAK: Nikola Mirković, Srđan Plavšić, Nenad Lukić (оd 83.min Farkaš), Vladimir Kovačević, Vladimir Torbica (од 41.min Branimir Jočić), Milorad Balabanović, Nebojša Mezei, Goran Antonić, Novica Maksimović, Dejan Georgijević (od 70.mi Stefan Ilić), Ilija Radović

PROLETER: Nemanja Nastić, Aleksandar Tanasin, Goran Švonja, Nebojša Skopljak, Branko Žigić, Boris Varga (od 62. Ognjen Lekić), Nemanja Čović (od 60.min Ljubiša Vukelja), Dragan Karanov (od 61.min Jovan Radivojević), Srđan Vujaklija, Darko Bošković, Aleksandar Ćovin

ŽUTI KARTONI: Ćorin, Varga, Bošković (Proleter)
CRVENI KARTONI: Vujaklija (Proleter)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2163
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.