Komentara: 6
Pregleda: 7248

Fudbaleri Spartaka se okupili pred početak priprema za nastavak sezone

13.01.2014. u 11:14h
Izvor: FK "Spartak"
Dragan Kanatlarovski napravio je u subotu prozivku sa čime su zvanično počele pripreme za prolećni deo. U četvrta ekipa je odradila testiranje u Beogradu, a u subotu prvi trening na pomoćnom terenu Gradskog stadiona. Na treningu su prisustvovali i verni navijači "Marinci" koji su pesmom pozdravili svoje ljubimce i poželeli im puno sreće u radu i u nastavku sezone.
Fudbaleri Spartaka se okupili pred početak priprema za nastavak sezone

Spartak počinje pripreme silno motivisan i sa velikom željom da se osvoji Kup Srbije i napravi istorijski uspeh.

Početna faza priprema odradiće se u Subotici do 19 januara kada se fudbaleri sele na Zaltibor gde će se nastaviti bazne pripreme. Sa Zlatibora fudbaleri 25. januara nastavljaju na Crnogorsko primorje u Budvu gde će uz nastavak priprema odigrati i pet prijateljskih utakmica. Već su zakazani mečevi protiv Bokelja, Budućnosti (Podgorica), Mornar (Bar) i Čelika. U toku su pregovori za još jedan prijateljski meč.

Povratak iz Budve je planiran za 10. februar. Protivnik za zvaničnu proveru još nije poznat, ali po rečima izvršnog direktora Džimovića pregovori su u toku sa ekipom "Diošđer" iz Mađarske koji predvodi Subotičanin Tomislav Sivić.

Na press konferenciji koja je održana pre početka treninga Damir Džimović je izneo detalje vezane za početak priprema i istakao da je napravljen dogovor sa Draganom Kanatlarovskim da nastavi rad u Spartaku bar do kraja sezone.

Šef struke Kanatlarovski pozdravio je sve ljubitelje Spartaka i verne nevijače i poželeo im srećne praznike i Novu 2014. godinu

"Imamo veliku obavezu da nastavimo tamo gde smo započeli prošle jeseni. Treba da se okupimo i počnemo sa radmo. Pred nama je jedna izuzetna sezona koju treba da krunišemo Kupom Srbije i što boljim plasmanom na tabeli Super lige. Velika je želja za dobrim rezultatima a koliko ćemo uspeti da ostvarimo pokazaće vreme. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti. Pred nama je važan period. Prilika je da i igrači, koji su možda bili u drugom planu, pokažu svoje kvalitete, da se još bolje upoznamo. Imamo velike obaveze, ali i velike ambicije. Rada se ne bojimo, a nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima. Želja nam je i glavni cilj nastavka sezone učešće u Kupu. Želimo da uđemo u finale i naravo da ga osvojimo! – kazao je Kanatlarovski prilikom početka priprema Spartaka." - izjavio je Kanatlarovski

Fudbaleri Spartaka se okupili pred početak priprema za nastavak sezone

Na subotnjoj prozivci pored stadardnih igrača iz Spartaka našla su se i četvorica iz FK "Palić" i dva omladinca. Izostao je jedino Marko Vidović koji se nalazi na probi u inostranstvu.

Spisak igrača koji su bili na prvom treningu: Branimir Aleksić, Milan Jovanić, Budimir Janošević, Nebojša Mezei, Stefan Milošević, Goran Antonić, Ilija Radović, Slobodan Novaković, Daniel Farkaš, Vladimir Kovačević, Vladimir Torbica, Dino Šarac, Milan Vojvodić, Aleksandar Nosković, Andrej Mrkela, Darko Puškarić, Nemanja Milić, Veseljko Trivunović, Stefan Ilić, Stefan Cicmil, Miloš Dzugurdić, Aleksa Matić, Miljan Ljubenović, Branimir Jočić, Bojan Bjedov, Dragan Janković, Đorđe Antonić.

Fudbaleri Spartaka se okupili pred početak priprema za nastavak sezone

Nekoliko prvotimaca iznelo je kako vide nastavak sezone...

Kapiten Vladimir Torbica uvek na nivou i zasigurno najbolji igrač Subotičana: - "Imamo određenih promena u igračkom kadru koje nisu velike, ali ćemo sigurno pronaći rešenja za ta mesta. Čeka nas težak pripremni period, koji nije toliko dug, ali je važan jer se spremamo za ono što nas čeka u prolećnom delu. Imamo veliku šansu da se plasiramo u finale Kupa i da se uključimo u borbu za pobednički pehar."

Fudbaleri Spartaka se okupili pred početak priprema za nastavak sezone

Branimir Aleksić, golman Spartaka i reprezentacije uvek vedar i raspoložen: - "Svi smo puni elana i silno motivisani za rad na početku priprema. U ovoj godini očekujem da budem još bolji a slično mislim i za sam klub Spartak. Ušli smo u polufinale Kupa a mislim da Subotica kao sportski grad i Fk Spartak zaslužuju da ostvarimo neki bolji rezultat ove sezone. Nadam se da će to biti u Kupu Srbije i da ćemo doći do kraja."

Fudbaleri Spartaka se okupili pred početak priprema za nastavak sezone

Slobodan Novaković, vratio se u tim oporavljen posle operacije i sigurno da će predstavljati veliko pojačanje za ovu ekipu: - "Drago mi je što sam se oporavio, priključio ekipi i što mogu da konkurišem za prvi tim. Nadam se da ćemo imati dobru prolećnu sezonu i bolju od prošlogodišnje kada smo rasipali bodove. Imamo mesec ipo dana do početka sezone i nadam se da ćemo se dobro pripremiti i spremno dočekati to dugo iščekivano polufinale sa Vojvodinom. Ja jesam dete Vojvodine ali sada sam u Spartaku i jako bih voleo da se plasiramo u finale."

Fudbaleri Spartaka se okupili pred početak priprema za nastavak sezone

Aleksandar Nosković, nekada džoker a sada standardni prvotimac Subotičana: - "Dočekao sam svojih pet minuta i izborio se da budem u standardnoj postavi. Naporno sam radio i to mi se isplatilo. Očekujem da će ekipa biti bolja u prolećnom delu. U Kupu očekujem da prođemo Vojvodinu i zaigramo u finalu."

Jedan od najboljih igrača u Spartaku, Dino Šarac spremno dočekuje pripreme: - "Sada je pred nama glavni cilj da se dobro pripremimo. Moramo svi dati svoj maksimum na što boljem radu kako bi spremni dočekali nastavak prvenstva u kojem želimo da potvrdimo igre iz jesenjeg dela. Što se tiče Kupa mislim da smo već pokazali da u ovom takmičenju možemo da pobedimo svakoga pa što ne i Vojvodinu. Igraju se dve utakmice, videćemo ko će biti bolji.  Iskreno mislim da možemo da se domognemo finala."

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 7248
Povezane teme

fudbalski klub spartak

pripreme fudbalskog kluba spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.