Komentara: 9
Pregleda: 3212

Fudbaleri Spartaka savladali Jagodinu (1:3)

22.03.2015. u 17:24h
Izvor: Subotica.com
U pretposlednjem meču 20. kola Jele super lige fudbaleri Spartaka na gostovanju u Jagodini iznenadili su domaćina i pobedili sa 3:1. Junak meča je bio odlični Milić koji je sa svoja dva gola u poslednjih 5 minuta meča doneo veliku radost svom timu i navijačima. U narednom kolu u Suboticu dolazi Vojvodina.
Fudbaleri Spartaka savladali Jagodinu (1:3)

Ekipa Spartaka uspela je na najbolji način da iskoristi činjenicu da je Jagodina pre samo par dana u Beogradu odigrala težak meč u polufinalu Kupa Srbije u kojem je Partizan slavio sa 3:0.

Uoči utakmice trener fudbalera Jagodine Simo Krunić izjavio je da je predstojeći duel sa Spartakom za njegovu ekipu najvažnija u prvenstvu pošto od nje zavisi da li će tim ostati u sredini tabele ili će krenuti ka vrhu.

- "Neće nam biti prioritet igra, na ovoj utakmici su nam samo bodovi važni. Nadamo se da ćemo uspeti da ih osvojimo. Svesni smo da će biti teško jer Spartak ima izuzetno dobru ekipu i ne zavarava nas trenutno stanje na tabeli i broj bodova", rekao je tada Krunić na konferenciji za novinare.

Sa druge strane šef struke Spartaka Petar Kurćubić najavio je da će biti zadovoljan i bodom, s obzirom da aktuelno stanje, poziciju njegove ekipe na tabeli, ali i kvalitet protivničke ekipe.

 –  "Uprkos dva poraza koji imao iza sebe raduje podizanje naše forme. Imamo periode dobre igre i nadam se da će se to produžiti i u Jagodini. Nadam se da nećemo dozvoliti protivniku da uđe u rezultatsku prednost pa da ih onda jurimo, a po meni onda igramo najbolje. Bilo bi idealno da u glavama krenemo sa 1:0 za Jagodinu, i onda od prvog minuta da pružimo svoj maksimum. Moramo još malo da podignemo kvalitet, da smanjimo broj grešaka i onda možemo da se nadamo povoljnom rezultatu, a u ovom trenutku za nas je svaki bod od neprocenjive važnosti." - izjavio je Kurćubić

Tok utakmice

Današnji meč bolje je otvorila domaća ekipa koja je već u trećem minutu preko Mitoševića mogla da promeni tok utakmice, ali sreća je bila na Spartakovoj strani i lopta odlazi tik pored stative. Pritiskala je Jagodina, ali fantastičnim golom Plavšića Spartak je u 10' minutu meča utišao malobrojnu publiku na lepom stadionu u Jagodini.

Posle vođstva u ranoj fazi Spartak je nastavio da pritiska, da igra agresivnije, ali Jagodina je bila ta koja juri rezultat i želeli su što pre da to promene. Do kraja poluvremena promene rezultata nije bilo. Domaća ekipa nezadovoljna rezultatom nastavila je pritisak, ali Spartak se organizovano branio. U 63' minutu meča morala je da interveniše medicinska služba pošto je Jakovljević teže povređen, a koliko konkretno za sada se ne zna. Jakovljevićevo mesto u ekipi zauzeo je Farkaš.

Kako se bližio kraj meča pritisak na Spartakovu odbranu je rastao, ali domaća ekipa nije uspela da napravi veća uzbuđenja u šesnaestercu Subotičana. Međutim, posle silnih pritisaka ofanzivna igra Jagodine se isplatila u 74' minutu meča kada su stigli do izjednačenja preko Jovančića.

Stefan Milošević koji je sredinom prvog poluvremena dobio žuti karton, zbog rasprave sa glavnim arbitrom dobio je kartu za tuširanje pre vremena pa je tako Spartaku još više bio otežan put ka odbrani boda.  Međutim, za novu radost na klupi plavo-belih iz Subotice pobrinuo se Milić u 88' minutu kada je još jednom doneo prednost Spartaku. Bila je to odlično izvedena kontra koju je mladi napadač rutinski iskoristio. Samo par minuta kasnije Milić još jednom potvrđuje svoje golgetersko umeće i posle dugog sprinta u kontri postiže svoj drugi, a Spartakov treći gol, koji je ispostavilo se i bio poslednji na meču.

Spartak se nadao bodu, osvojio je sva tri, Jagodina se nadala trijumfu, a meč će zavesti kao veliki neuspeh pred domaćom publikom.

Na ovom meču Kurćubić nije mogao da računa na Lazarevića, Kovačevića i Jondića.

Jagodina - Spartak 1:3 (0:1)
Jovančić 74' - Plavšić 10', Milić 89', 93'

Posle poraza od Mladosti u Lučanima i Crvene zvezde u Beogradu, ova velika pobeda je dobro došla pred pauzu zbog reprezentativnih obaveza igrača iz Super lige. U narednom kolu, koje se igra 4. i 5. aprila, u Suboticu dolazi Vojvodina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 3212

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.