Komentara: 10
Pregleda: 4368

Fudbaleri Spartaka savladali Bačku (1:3)

13.08.2016. u 20:45h > 22:52
Izvor: Subotica.com
U Novom Sadu odigran je prvi meč 5. kola Superlige u kojem je Bačka iz Bačke Palanke formalno dočekala Spartak Ždrepčevu krv. Posle 90 minuta igre rezultat je bio 1:3. U narednom kolu Spartak u Novom Sadu dočekuje Partizan.
Fudbaleri Spartaka savladali Bačku (1:3)

Prva prilika u prvom poluvremenu bila je za formalnog domaćina, OFK "Bačka", u 10. minutu meča kada je golman Spartaka u situaciji jedan na jedan odlično intervenisao i sprečio siguran pogodak. Nekoliko minuta kasnije Farkaš se našao u prilici da dovede svoj tim u prednost, ali njegov udarac iskosa sa desne strane nije mnogo namučio čuvara mreže Bačke, iako je prilika bila vrlo povoljna.

Prvi pogodak na meču je ipak postigao Spartak, u 22' minutu meča, preko Mudrinskog koji je u tandemu sa Ivanovićem izigrao odbranu Bačke i sigurno plasirao za 0:1. Priliku za povećanje vođstva Spartak je imao i 28' minutu preko Ivanovića koji se našao oči u oči sa golmanom Bačke, ali prilika je ostala neiskorišćena.

Fudbaleri Spartaka savladali Bačku (1:3)

Za vrlo kratko vreme Spartak je imao tri izgledne šanse, a samo jednu je iskoristio. Naredna je stigla u 33' minutu  kada je Mudrinski na dubinski pas Farkaša ponovo izbio sam pred golmana ali nonšarlantnim udarcem pokušao je da lobuje istrčalog golmana, ali šut je bio suviše slab da bi iznenadio opreznog golmana.

Ono što nisu iskoristili Ivanović i Mudrinski u drugom pokušaju, iskoristio je kapiten Torbica u 35' minutu pogotkom koji je inicijalno zamišljen kao centaršut sa leve strane, ali koji je čudnom putanjom prevario neopreznog golmana Bačke za 0:2, što je bio i konačni rezultat prvog dela susreta.

U nastavku meča tempo igre je splasnuo te se u prvih petnaestak minuta ništa značajno nije dešavalo. sve do 61' minuta kad je posle odlično izvedenog centaršuta iz prekida Bačka smanjila na 1:2. Na idelano nabačenu loptu igrač Bačke efektno je glavom nadmudrio Janoševića i uneo neizvesnost u dalji tok meča.

Čvrstinu u veznom redu Spartaka tokom celog meča davao je Ađuru, koji je vodio brojne duele sa protivničkim igračina, i većinu ih bez većih problema dobio, dok je Farkaš pravio vrelike probleme zadnjoj liniji Bačke.

Šest minuta pre kraja regularnog dela Spartak je imao igrača više pošto je navalni igrač Bačke nesmotreno zaradio drugi žuti i ostavio svoju ekipu na cedilu. Par minuta kasnije Farkaš je ponovo odlično probio po desno strani, oštro nabacio Makariću koji je samo lagano podmetnuo nogu za 1:3.

Preostalih nekoliko minuta meča Subotičani su rutinski sačuvali stečenu prednost za nova tri boda.

OFK Bačka - Spartak Ždrepčeva krv 1:3 (0:2)
Galić 61' - Mudrinski 22', Torbica 35', Makarić 88'

Spartak: Janošević, Žuk, Anđić, Jočić, Pavićević, Mudrinski (Makarić), Torbica (Glavčić), Ivanović (Krmar), Farkaš, Ađuru i Ćalasan.

Šef stručnog štaba Spartaka Andrej Černišov bio je zadovoljan igrom i ostvarenom pobedom svog tima, a posebno što je došla posle neugodnog poraza od Novog Pazara, te najavljuje da će već od ponedeljka krenuti pripreme za duel sa Partizanom.

Černišov na ovom meču nije mogao da računa na Nemanju Milića koji je u prethodnom kolu dobio crveni karton, te je pauzirao jedan meč. Farkaš je na ovom meču dobio malo ofanzivniju ulogu i uglavnom je delovao po desnoj strani. Do promena je došlo i na golu Spartaka pa je mesto među stativama dobio Janošević.

Seriju gostovanja Spartak nastavlja narednog vikend a sledeći protivnik je Partizan. Spartak je formalno  domaćin, ali kao i do sada protivnike dočekuje u Novom Sadu.

Posle pet odigranih kola Spartak Ždrepčeva krv ima 9 bodova (3 pobede i 2 poraza, uz komentar da je jedna pobeda izvojevana za "zelenim stolom").

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4368
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.