Komentara: 3
Pregleda: 2984

Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno sa Borcem (2:2)

25.10.2014. u 18:13h
Izvor: Subotica.com
Čačanska ekipa od svih superligaša je prva imala čast da postigne gol na Gradskom stadionu u Subotici posle 634 minuta igre koliko je mirovala mreža. Spartak je ipak ispustio pobedu u poslednjim minutama meča, u zaustavnom vremenu, pošto je primio izjednačujući gol iz defanzive za koju su se u samom finišu odlučili domaći fudbaleri. Konačan rezultat 2:2.
Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno sa Borcem (2:2)

Na papiru će se voditi da je Borac postigao prvi pogodak, ali ustvari on je zasluga domaćeg igrača Gorana Antonića koji je nespretno reagovao i sproveo glavom loptu u svoju mrežu. Da nije bilo dugog gola Čačana u samoj završnici moglo bi se reći da još nijedan protivnički igrač ove sezone nije postigao pogodak na stadionu u Subotici, ali taj 91' minut sve je pokvario.

U kratkim crtama: Poveo je Borac već opisanim autogolom u četvrtom minutu meča, ali Spartak se brzo vratio u meč posle dosuđenog i precizno izvedenog penala u 7' minutu. Sredinom prvog poluvremena povredio se mladi Dukić, kojeg je zamenio Farkaš. U drugom delu poveo je Spartak preko Milića (55'), ali finiš meča je ipak pripao gostima koji su uz presing, ali i pomoć domaće odbrane, stigli do svog drugog gola i poneli bod iz Subotice.

Tok utakmice:

Već od samog početka oba tima su krenula sa energičnom igrom, uz primetnu konfuziju odbrane domaćina. Ponosni na činjenicu da se mreža plavih golubova nije zatresla 630 minuta, domaći igrači potrudili su se već u 4.minutu da taj skor zaustave. Posle centaršuta Jevtovića sa leve strane, Goran Antonić, u želji da je izbaci u korner, šalje je iza leđa nemoćnog Janoševića i autogolom dovodi goste u vođstvo.

Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno sa Borcem (2:2)

Još se igrači Borca nisu „oporavili“ od iznenadnog vođstva, usledila je nova akcija, ali u njihovom kaznenom prostoru. Posle šuta Dukića, čuvar mreže Petrić izbio je loptu, na koju su natrčali Torbica i Boranijašević, koji je odgurnuo kapitena domaćina, a sudija bez dvoumljenja pokazuje na belu tačku. Snažnim šutom u 8.minutu, kapiten Torbica iz penala postiže pogodak i izjednačava rezultat.

Domaći igrači su nastavili sa ofanzivnom igrom. Prilike da promene rezultat imali su ponovo Torbica u 22.minutu, ali je njegov snažan šut sa 20 metara završio pravo u rukama sigurnog Petrića, dok je sa druge strane, samo šest minuta kasnije, posle slobodnog udarca Jevtovića sa leve strane, Đenić iz peterca pokušao glavom da matira Janoševića, koji je dobrom intervencijom sprečio promenu rezultata.

Samo dva minuta od početka drugog dela igre, revolt navijača izazvao je grub i neoprezan start Đenića nad Ilijom Radovićem, koji po mišljenju sudije nije zaslužio kaznu.

Aplauze navijača izmamila je sjajna akcija domaćih igrača u 56. minutu. Akciju je započeo Farkaš, posle centaršuta loptu je prihvatio Torbica, koji je potom dobro poslužio Milića, a on iz dosta loše pozicije šutira i dovodi svoj tim u vođstvo 2:1.

Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno sa Borcem (2:2)

Igra se potom vodila uglavnom između dva šesnaesterca, lopta je većinom bila u posedu igrača Spartaka, koji ipak nisu napravili neku ozbiljniju šansu da povećaju razliku.. Sreću su imali domaći igrači i u 81. minutu kada je prilikom intervencije pogrešio Janošević, na gol liniji se našao Božić ali pomoćni sudija odmah je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd poziciju.

Preokret u poslednjoj minuti igre, u sudijskoj nadoknadi u 91. minutu, doneo re rezervista Borca Matijašević, koji je iskoristio konfuziju domaće odbrane i postigao pogodak, izjednačio rezulatat i doneo bod svom timu.

SPARTAK: Budimir Janošević, Duško Dukić (od 34.min Farkaš), Ilija Radović, Goran Antonić, Stefan Milošević, Vladimir Kovačević, Novica Maksimović (od 71.min Milorad Balabanović), Andrej Mrkela (оd 65.min Nenad Lukić), Vladimir Torbica, Srđan Plavšić, Nemanja Milić.

BORAC: Nikola Petrić, Nikola Boraniješević, Aleksandar Gojković, Nemanja Miletić, Stefan Živković, Dušan Jovančić, Miljan Mutavdžić (od 75.min Alen Mašović), Stefan Milojević, Mario Božić, Milan Jevtović (od 59.min Uroš Đerić), Dejan Đenić ( od 83.min Nikola Nešović)

ŽUTI KARTONI: Mario Božić, Nikola Boranijašević,

Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno sa Borcem (2:2)

"Kada se sve sabere i oduzme, nerešen ishod je realan. Primili smo nesrećni autogol već u četvrtom minutu. Brzo smo se vratili, imali smo dobar posed i stvarali smo šanse. U drugom poluvremenu smo i vodili, ali smo u 91. minutu nesrećno primili gol", rekao je trener Spartaka Petar Kurćubić.

Trener Spartaka je morao da napravi dve iznuđene izmene, pošto su zbog povreda morali da izađu Duško Dukić i Novica Maksimović.

"Nemam šta da zamerim igračima. Morao sam da napravim dve neplanirane izmene, a i teren je bio loš, što je sve uticalo na ishod. Za razliku od poslednja dva meča (protiv Napretka i Novog Pazara), kada smo imali igru, ali ne rezultat, danas se osetio malo pad u igri. Ne znam još zašto je to tako", rekao je Kurćubić.

Trener Borca Bogić Bogićević takodje je bio zadovoljan.

"Rano smo poveli, a posle smo imali još dve-tri šanse i tada je utakmica možda i mogla da bude rešena. Spartak je posle preuzeo kontrolu u svoje ruke, ali fudbal se igra dok sudija ne odsvira kraj. Mislim da gledaoci mogu da budu zadovoljni, videli su lepu igru i četiri gola", rekao je Bogićević.

Utakmica se igrala po mestimično oblačnom vremenu, na ipak dobro saniranom terenu koji je bio pod znakom pitanja posle obilnih kiša koje su padale ovih dana. Ponovo je izostala značajnija podrška domaće publike - bilo ih je tek možda 300.

U narednom kolu izabranici Petra Kurćubića gostuju u Beogradu ekipi Voždovca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2984
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.