Komentara: 4
Pregleda: 4606

Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno protiv OFK Beograda (1:1)

01.03.2014. u 16:28h > 22:23
Izvor: Subotica.com
FK "Spartak" posle neočekivanog poraza na domaćem terenu od Slobode iz Užica za samo par dana odigrao je svoj drugi meč u drugom delu sezone, ovaj put bez Noskovića i Torbice koji su bili suspendovani zbog parnih kartona i posle 90 minuta igre uspeli da osvoje bod. Oba gola su postignuta u drugom poluvremenu - poveo je OFK Beograd, a izjednačujući gol je postigao Slobodan Novaković.
Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno protiv OFK Beograda (1:1)

Prvo poluvreme je proteklo u prilično nezanimljivom ritmu, bez većih uzbuđenja i tek sporadičnim napadima koji nisu doneli značajniju opasnost pred oba gola.

Drugo poluvreme je bilo znatno intenzivnije i prepuno šansi na obe strane. OFK Beograd je bio dosta agresivniji na startu drugog dela kada su i uspeli da povedu, ali su posle vodstva uglavnom igrali odbranu koju nisu uspeli da iznesu do kraja meča.

Izjednačujući gol za ekipu Spartaka postigao je Slobodan Novaković u 80' minutu, nedugo nakon što je ušao u igru zamenivši Nemanju Milića. Bio je to vrlo lep volej udarac sa oko 20 metara i gol koji je doneo Spartaku jedan bod, što je posle svega viđenog reklo bi se ipak dobar rezultat za subotičku ekipu.

Džimović: Kombinovali smo sastav i prilagođavali se situaciji. Okrećemo se pripremi za sledeće mečeve koji su veoma značajni za naš klub.

"Posle neugodnog poraza protiv Slobode od pre tri dana, trebalo je vratiti ekipu najpre psihološki a potom i taktički, ušli smo hrabro u pripreme za ovu utakmicu. Znali smo da nas čeka ozbiljna ekipa koja je u prvom kolu poražena od Voždovca i sigurno su hteli da protiv nas povrate kako bodove tako i dobru atmosferu u svoj tabor. Verujem da smo ih malo iznenadili sastavom jer kao što ste primetili nije bilo par standardnih prvotimaca, neki su odsustvovali zbog kartona a druge smo smišljeno zamenili. Imamo dosta širok spisak igrača za sve pozicije tako da smo nastavili sa praksom da damo šansu svima da igraju. Utakmica protiv OFK Beograda, je po meni bila dobra možda ne toliko atraktiva za gledanje ali sve vreme na visokom nivou borbenosti. Prvo poluvreme je proteklo u egal igri, bez nekih ozbiljnijih prilika za gol. U drugom poluvremenu su obe ekipe krenule ofanzivnije. Drago mi je što smo posle primljenog gola nastavili sa napadima, što nas taj gol nije šokirao i zavezao noge već naprotiv, krenuli smo još silnije izjednačili i da je bilo više sportske sreće mogli smo i do tri boda." - izjavio je Damir Džimović, sportski direktor FK "Spartak"

Džimović se osvrnuo i na predstojeće obaveze koje Spartak ima već za nedelju dana: "Mi se već okrećemo utakmici 18. kola, ispred nas je duel sa Vojvodinom. Naš protivnik sa kojim ćemo imati i dvomeč u kupu. Veliki vojvođanski derbi se igra u nedelju 09. Marta u 13h a koliko sam upoznat TV Arena će prenositi ovu utakmicu. Bez obzira na to pozivam Subotičane da dođu na Gradski stadion i da nam pomognu da budemo još bolji na terenu." - izjavio je Džimović

FK "Spartak" narednu utakmicu igra u nedleju od 13 časova protiv novosadske Vojvodine. Taj meč će biti prenošen i preko TV Arena Sport 1.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 4606
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

damir džimović

fudbalski klub vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.