Komentara: 4
Pregleda: 4070

Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno na ovosezonskoj premijeri na Gradskom stadionu

11.09.2016. u 11:19h
Izvor: Subotica.com
U prvom meču subotnjeg dana 8. kola Superlige Spartak Ždrepčeva krv i Javor-Matis igrali su nerešeno (1:1). Gosti su poveli krajem prvog dela meča, a domaći su nakon nekoliko povoljnih prilka izjednačili krajem drugog dela.
Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno na ovosezonskoj premijeri na Gradskom stadionu

Stručni štab sa velikim optimizmom najavio je predstojeći duel. Iako nije mogao da računa na Jočića, Farkaša i Žuka, Černišov jer verovao da će rezultati dobrog rada na mini pripremama tokom dvonedeljne pauze u takmičenju imati valorizaciju u ovom meču, protiv ekipe iz donjeg dela tabele, ali nažalost rezultatski stigao je tek bod.

Prvo poluvreme proteklo je u nervoznoj i nepovezanoj igri domaćeg tima. Prvi put su " golubovi" zapretili tek nakon pola časa igre kada je kapiten Vladimir Torbica prosledio loptu do Ivanovića koji je centrirao a Milić glavom tukao prema golu, ali protivnički golman otklanja opasnost. Gosti su do prednosti došli u samom finišu prvog dela igre  iz slobodnog udarca sa oko dvadesetak metara.

GDE JE PUBLIKA? - Stekao se utisak da su se Subotičani uželeli gledanja superligaškog fudbala, ali jučerašnji meč to definitivno nije potvrdio. Oko pet stotina gledalaca bili tek neki prošlosezonski prosek, iako "golubovi" ove sezone imaju prilično dobar start i nekoliko kvalitetno odigranih mečeva, ali ni to, ni negledanje njihovih duela u Subotici, ni lepo vreme, ni besplatan ulaz očigledno nisu bili dovoljni da se Subotičani zainteresuju i pogledaju meč protiv Javora.

U nastavku meča Spartak je zaigrao znatno bolje. Prvu šansu imao je Ivanović u 50' minutu koji glavom loptu šalje preko gola.

Usledila je totalna ofanziva domaćina koji je vršio stalan pritisak. Ređale su se prilike, a jednu od najboljih u tom delu meča propustio je Mudrinski u 69' minutu. Ivanović je poslao loptu u peterac, pokušao je neko od odbrambenih igrača Javora da je izbaci, međutim ona dolazi do Mudrinskog koji je šalje preko gola.

Samo tri minuta kasnije još jedna idealna prilika za "plave golubove". Krmar je izveo korner, lopta je došla do Torbice koji je silovito tukao, ali golman Javora je otklonio opasnost. Subotičanima se isplatila ofanziva u poslednjim trenucima meča, Torbica je izveo korner, a Radovanović glavom loptu šalje u mrežu za 1:1 u 89. minutu.

Posle svega viđenog Subotičani su morali da budu zadovoljni sa bodom, iako su uoči meča očekivali više. Poslednju šansu imao je Javor u nadoknadi vremena, ali prečka je bila saveznik ekipe sa severa Bačke i bod je bio u džepu.

Spartak Ždrepčeva krv – Javor-Matis 1:1 (0:1)
Radovanović '89 - Stojaković 44'

Spartak Ždrepčeva Krv: Mirković, Stojković, Pavićević (67' Žong), Radovanović, Anđić, Kovačević, Glavčić (59' Krmar),  Torbica, Milić, (54' Savković), Ivanović, Mudrinski.

Javor: Đogatović, Terzić, Milović, Karišik, Amanović, Tomanović, Đokić, Stojaković (76' Jovanović), Gafurov (56' Sević), Spremo (86' Milisavljević), Bjedov.

ČERNIŠOV: BOD VREDAN KADA GUBIŠ MEČ

- "Nismo baš u prvom poluvremenu pokazali dobru igru. Ne znam da li je na to uticao povratak u Suboticu posle dužeg vremena, pa smo zbog toga bili nervozni. Poluvreme smo iskoristili za konsultacije sa igračima i u drugom delu smo odigrali tako kako treba da igramo. Imali smo inicijativu, šanse i na kraju je bilo 1:1. Kada gubiš utakmicu kod kuće i izjednačiš u fInišu , onda treba da budeš zadovoljan osvojenim bodom." - zaključio je šef struke Spartaka

Posle osam kola Spartak je sačuvao poziciju broj 5. Narednog vikedna "golubovi" gostuju Čukaričkom koji ove sezone igra daleko ispod očekivanja, ili bolje reći renomea koji je negovao poslednjih desetak godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4070

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.