Komentara: 3
Pregleda: 1896

Fudbaleri Bačke 1901 savladali Dinamo (1:0)

22.03.2015. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
U nastavku sezone fudbaleri Bačke vezali su dve pobede i prilično neočekivano skočili na četvrto mesto na tabeli Srpske lige, grupa Vojvodina. U jučerašnjem meču minimalnim rezultatom savladan je Dinamo iz Pančeva. U narednom kolu fudbaleri Bačke 1901 gostuju u Šidu ekipi Radničkog.
Fudbaleri Bačke 1901 savladali Dinamo (1:0)

Prvi deo sezone fudbaleri Bačke 1901 završili su na 8. poziciji, a posle dve pobede u nastavku sada zauzimaju odlično četvrto mesto, sa bodom manje od trećeplasirane ekipe "Dolina", odnosno 12 manje od ekipa Sente i ČSK Pivare koje dele prvo mesto.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćem timu koji je od samog početka igrao odlično, stvarao šanse i u svemu nadigrao mladu ekipu Dinama. Priliku da Bačku dovede u vođstvo propustio je Zlatković u trećem minutu kada je sa pet metara šutirao pravo u ruke golmanu Tomiću. Nešto kasnije,Ljubenović je pokušao sa nekih 20 metara, ali je lopta završila iznad prečke.

Igrao se 23. minutu. Iskusni Kiš prošao je po desnoj strani, odlično uposlio Simovića čiji šut zaustavlja raspoloženi čuvra mreže Dinama. Nakon pola sata igre i dalje se borba vodila samo na jednoj polovini terena, ispred gola Pančevaca. Šansu da Subotičanima donese vođstvo propustio je Ljubenović . Loptu nakon njegovog udarca glavom, Tomić je uz krajnji napor posalo u korner.

U 32. minutu meča gosti su prvi put stigli do kaznenog prostora Bačke. Lukić je vešto ukrao loptu na polovini terena, ali ga je pred golom zaustavio kapiten Radosavljev i otklonio opasnost. Samo tri minuta kasnije Dinamo je mogao do vođstva. Spaskovski je uputio jak šut sa ivice kaznenog prostora, Tasić je bio na mestu i sačuvao svoju mrežu. Bolja igra i nadmoćnost tima Slobodana Kustudića konačno su krunisani pogotkom u 42. minutu. Mladi Ljubenović vešto je uposlio Simovića koji olako šalje loptu u dalji donji ugao i dovodi Bačku u vođstvo – 1:0. Do kraja prvog dela domaći tim je imao još jednu priliku da poveća prednost, ali je Savovićev šut odbranio Tomić.

U nastavku meča gosti su zaigrali mnogo bolje. Iako su mlada i neiskusna ekipa pokazali su kvalitet. U 49. Minutu Čakić je bio u prilici da izjednači, ali je lopta završila preko gola.  Na drugoj strani svoje šanse nisu iskoristili Banjac i Simović. Igrači Dinama su često stvarali povoljne prilike za šut na gol, ali je Čikić bio neprecizan i poslao loptu pored stative, dok je pokušaje Jaćimovskog i Karanfilovskog osujetio Tasić svojim odbranama i sačuvao netaknutu mrežu.

Bačka 1901 – Dinamo 1:0 (1:0)

Subotica – Stadion kraj Somborske kapije. Gledalaca: 140. Sudija: Zeljković (Crvenka) 8. Strelac: Simović u 42. Minutu. Žuti kartoni: Matić, Radosavljev (Bačka), Čišić (Dinamo).

BAČKA 1901: Tasić, Savović, Svitić, Banjac, Matić, Simović, Radosavljev, Maksimović (Damjanović), Zlatković (Nikić), Ljubenović (Ćalasan), Kiš.

DINAMO: Tomić, Karanfilovski, Dašić, Jaćimovski (Stojanović), Subašić, Nikolajev, Lukić, Spaskovski (Božanović), Milošev, Čišić, Čikić.

U narednom kolu fudbaleri Bačke 1901 gostuju u Šidu ekipi Radničkog.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1896
Povezane teme

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.