Komentara: 1
Pregleda: 1442

Fudbal (Ž): Spartak slavio u derbiju protiv Crvene zvezde (4:0)

25.03.2019. u 08:22h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije bile su neumoljive u derbiju protiv Crvene zvezde. Subotičanke su se razigrale i sa 4:0 slavile na Gradskom stadionu protiv crveno-belih.
Fudbal (Ž): Spartak slavio u derbiju protiv Crvene zvezde (4:0)

Spartak je još jednom potvrdio dominaciju i protiv Crvene zvezde slavio sa 4:0. „Golubice“ su bile superiornije na terenu, a posebno se istakla Tijana Matić koja je postigla het-trik i to u prvih 45 minuta igre.

Od starta je Spartak nametnuo svoju ritam. Igra se odvijala uglavnom na polovini terena koji je pripadao gošćama. Pokušavale su Subotičanke da ugroze gol Zvezde, ali je odbrana crveno – belih odolevala. Na isteku 10. minuta igračice Crvene zvezde su prvi put zapretile na gol Spartaka, ali je to bio bezopasan šut.

Inicijativa i dominacija „golubica“ krunisana je vođstvom u 27. minutu. Tijana Matić je umakla odbrani Zvezde, preciznom parabolom lobovala Cetinju i donela svom timu prednost – 1:0. Nastavlia se borba. Nisu uspevale  gošće da ozbiljnije ugroze Kostićevu. Prednost Spartaka udvostručila je Matićeva u 31. minutu. Posle centaršuta Priscile Okijere bila je najviša u skoku pred golom Beograđanki i glavom loptu smestila u mrežu.

Fudbal (Ž): Spartak slavio u derbiju protiv Crvene zvezde (4:0)

Mogle su "golubice" i do trećeg gola. Pavlovićeva se odlučila na šut iz velike daljine, ali je pogodila prečku. Njenu propuštenu priliku iskoristila je Matićeva i po treći put matirala Cetinju.

 SELEKTOR SRBIJE PRATIO DERBI U SUBOTICI

Derbi meč u Subotici pratio je selektor ženske reprezentacije Srbije Predrag Grozdanović. Po okončanju utakmice sef struke nacionalnog tima bio je zadovoiljan viđenim, istakavši da je Spartak bio bolji, nadigrao je Zvezdu u svim segmentima i zasluženo pobedio.

S obzirom da je stadion u Subotici nedavno rekonstruisan, pitali smo selektora Grozdanovića da li će u neko skorije vreme subotička publika moći da uživa i u utakmici najboljeg nacionalnog tima?

- Razgovarali smo baš na tu temu da odigramo jednu kvalifikacionu utakmicu u Subotici. Činimo sve da ženski fudbal podignemo na viši nivo i namera nam je da ljubitelji fudbala i u drugim gradovima, osim Beograda, dobiju priliku da gledaju utakmice  ženske fudbalske reprezentacije.  Za sada smo na dobrom putu – kaže Grozdanović.

Na početku drugog poluvremena zapretila je Zvezda. Stojanovićeva je izvela slobodan udarac sa leve strane, ali se Mirela Tenkov nije najbolje snašla u petercu Spartaka. Brzo je reagovala odbrana „golubica“ i neka od igračica je loptu izbacila ka centru terena. Usledio je period igre bez izglednih prilika za promenu rezultata, a onda je u 68. minutu Priscila Okijere povećala  prednost Subotičanki na 4:0.

Do kraja utakmice Subotičanke su mogle i do petog gola. Tijana Filipović se odlučila na šut i pogodila stativu. Odbijenu loptu prihvatila je Okijere, ali je bila neprecizna i lopta je završila iznad prečke.

Spartak – Crvena zvezda 4:0 (3:0)
Matić 27', 31' i 37', Okiere 68'

Spartak: Kostić, Vajda, Slović, Frajtović, Baka, Kričak, Filipović, Okjere, Pavlović, Goja (Tanasković), Matić (Rosa da Kosta).

Crvena zvezda: Cetinja, Kristić,T. Đorđević (Burkert), Miladinović (Stojaković), Trbojević, Savanović, Tenkov, K. Đorđević (Nikolovska), Stojanović, Đukić, Malešević.

Fudbal (Ž): Spartak slavio u derbiju protiv Crvene zvezde (4:0)

Do kraja ligaškog dela ostalo je da se odigra još jedno kolo. Subotičanke očekuje gostovanje u Kragujevcu, gde će 13. aprila snage odmeriti sa ekipom Radničkog.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1442
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.