Komentara: 2
Pregleda: 2082
Foto

Fudbal (Ž): Bajern bolji i u revanšu, Spartak završio učešće u Ligi šampiona

28.09.2018. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, okončale su svoju avanturu u Ligi šampiona. Protiv moćnog Bajerna u Minhenu, u revanš utakmici šesnaestine finala najeminentnijeg takmičenja, poražene su rezultatom 4:0.
Fudbal (Ž): Bajern bolji i u revanšu, Spartak završio učešće u Ligi šampiona

U revanš utakmici šesnaestine finala Lige šampiona Spartak je u Minhenu poražen od Bajerna sa 4:0. Prvo poluvreme je proteklo u odličnoj igri oba tima. “Golubice” su hrabro ušle u meč i odlično parirale izuzetno jakim Nemicama, mogle i do izjednačenja da su bile preciznije u šansama koje su imale. I u nastavku se vodila borba, ali su igračice Bajerna iskoristile svoje šanse za pobedu iplasman u dalji tok takmičenja

Bajen je od starta krenuo ofanzivno, ali se Spartak odlično suprotstavio. Nisu uspevale igračice domaćeg tima da pronađu rešenje za dobro postavljenu odbranu Subotičanki. Tek u 5. minutu Damnjanovićeva je pokušala da šutira ka golu sa ivice kaznenog prostora, ali je neko od odbrambenih igračica Spartaka izblokirao njen udarac i lopta je završila u korneru. Stvoile su još nekoliko prilika Nemice, međutim sve je to bilo bezopasno po Kostićevu. 

Zapretio je domaći tim  u 15. minutu nakon greške Okjere, ali je Violeta Slović odlično intervenisala ispred Mendi Islaker. Ipak u 19. minutu Linet Birenštajn je uspela da postigne vodeći gol za Bajern. Jovana Damnjanović je odlično ubacila loptu u šesnaesterac gostujućeg tima, Iclaker je šutirala, Kostićeva na kratko odbranila. Odbijenu loptu prihvatila je Linet Birenštajn i dovela Bajern u vođstvo. Odlično su se “golubice” suprotstavile Nemicama, a u 24. minutu Violeta Slović je imala priliku da izravna rezultat. Pokušala je iz slobodnog udarca, lopta je završila pored stative.

Fudbal (Ž): Bajern bolji i u revanšu, Spartak završio učešće u Ligi šampiona

Na isteku 30. minuta Birenštajn je pokušala da udvostruči vođstvo domaćina, ali je glavom loptu poslala pored gola. Pokušavale su Nemice da postignu i drugi gol, ali bezuspešno. Pred golom Spartaka stajale je raspoložena Milica Kostić i svojim intervencijama osujetila brojne pokušaje domaćih igračica. U finišu prvog dela Spartak je mogao do izjednačenja, ali je Prisila Okijere bila neprecizna.

U nastavku Spartak je prvi zapretio, ali je pokušaj Angeline Hiks zaustavila Manuela Cinberger. Propušteno je ubrzo kažnjeno. Jovana Damnjanović je  u 53. minutu nakon asistencije Islaker udvostručila prednost Bajern. Samo  dva  minuta kasnije Nemice su postigle treći gol. Lina Magul je nadmudrila odbranu Spartaka i loptu plasirala u mrežu za 3:0. Nije lopta više slušala “golubice” i Bajern je povisio na 4:0  golom Mandi Iclaker.

Pokušavale su Subotičanke da smanje tu prednost,borile su se i dalje kao lavice na terenu,  ali bezuspešno. Domaći tim je slavio i u drugoj utakmici.

Bajern – Spartak 4:0 (1:0)
Birenštajn 19', Damnjanović 53', Magul 55', Iclaker 64'.

Fudbal (Ž): Bajern bolji i u revanšu, Spartak završio učešće u Ligi šampiona

Bajern: Cinberger, Birenštajn, Deman (Magul), Veninger, Hendrik, Levandovski, Damnjanović, Rurd (Škorvankova), Gerhard, Iclaker, Lauder (Maer).

Spartak: Kostić, Ilić, Slović, Vajda (Baka), Frajtović, Pavlović, Pleuler, Matić, Goja (Kričak), Hiks (Rosa), Okjere

Izvor: Subotica.com
Fudbal (Ž): Bajern - Spartak (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Bajern - Spartak (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Bajern - Spartak (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Bajern - Spartak (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Bajern - Spartak (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Bajern - Spartak (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Bajern - Spartak (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Bajern - Spartak (UEFA Liga šampiona)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2082
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.