Komentara: 0
Pregleda: 1305

Fudbal: Važna pobeda kadeta Spartaka, poraz omladinaca

15.04.2018. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
U 22. kolu Lige Srbije kadeti Spartaka upisali su itekako važnu pobedu, dok je omladina pretrpela poraz. Subotičani su snage odmerili sa vršnjacima iz Niša. Tim Bogoljuba Džinića uknjižio je tri boda koja su bitna za opstanak, dok je omladina dozvolila gostima da odnesu ceo plen.
Fudbal: Važna pobeda kadeta Spartaka, poraz omladinaca

Kadeti su bili bolji od vršnjaka iz niškog Radničkog i slavili trijumf od 3:0 koji im je od velikog značaja za opstanak u elitnom takmičenju

Odlično je Spartak otvorio utakmicu, ali stvorene prilike nije iskoristio. Gosti su veoma brzo uspeli da preuzmu inicijativu i pariraju Subotičanima koji su se u poslednjih 10 minuta prvog dela razbudili i zaigrali agresivnije.

Nastavak utakmice doneo je znatno lepršaviju igru domaćina koji je već u 48. minutu mogao da promeni rezultat. Nad Molnarom je načinjen prekršaj pred samim šesnaestercom, ali ješut Vidovića odbranio golman Radničkog. Nedugo potom Spartak je ponovo imao šansu za vođstvo, Pokušao je Jančić sa ivice kaznenog prostora, Ilić je uz krajnji napor odbranio. Idealnu priliku domaći nisu iskoristili ni u 58. Minutu. Đuričković je sam prošao po levoj strani, uposlio Molnara, ali je opet Ilić bio na mestu. Konačno u 60. minutu Spartak dolazi do vođstva. Lazić šalje projektil iz velike daljine sa leve strane i pogađa mrežu Nišlija.

Fudbal: Važna pobeda kadeta Spartaka, poraz omladinaca

Prednost Subotičana udvostručio je Jančić prelepim golom sa više od dvadesetak metara. Pokušavali su gosti, ali su bili neprecizni u završnici. Tačku na pobedu stavio je Đuričković svojim golom nakon asistencije Žiže.

Spartak ŽK – Radnički 3:0 (0:0)
Lazić 60', Jančić 66', Đuričković 85'

Spartak: Stajković (Nikolić), Budimir, Vidović , Cetina, Jančić, Tomović(Đurasović ), Molnar (Dakić), Božović (Stojak), Đuričković (Čobanski), Žiža, Lazić .

Radnički: Ilić, Ivković , Mitić, Nedeljković, Jovanović, Lazić (Petrović), Stamenković (Najdanović), Denković (Okičić), Ivečić , Jemović (Dimitrijević), Milovanović (Velinov).

PORAZ OMLADINACA POSLE PREOKRETA

Omladinci Spartaka iako su prvi stigli do vođstva nisu uspeli da sačuvaju bodove. Gosti su brzo izjednačili, a potom i preokrenuli rezultat i na kraju zasluženo pobedili.

Vodila se velika borba od samog starta utakmice. Spartak je prvi došao do vođstva, a precizan je bio Marković u 10. minutu. Nisu Nišlije posustale, hitale su ka golu Subotičana, a potom i izjednačile izvanrednim golom Andrea Stamenkovića. Pokušavali su i jedni i drugi da dođu do drugog pogotka, Spartak je imao konkretnije šanse, ali je golman Radničkog bio izuzetno raspoložen i svojim odbranama zaustavio domaćina.

Fudbal: Važna pobeda kadeta Spartaka, poraz omladinaca

Nastavak je doneo radost gostima. Nakon dobro izvedenog kornera Ristić je bio najviši u kaznenom prostoru i glavom loptu plasirao iza leđa Dokića za preokret i vođstvo svog tima. Malo je nedostajalo u poslednjem minutu meča da Spartak izjednači, posle dobre akcije, Jokić je glavom poslao loptu pored same stative i bodovi su otišli u Niš.

Spartak – Radnički 1:2 (1:1)
Marković 10' - Stamenković 23' i N. Ristić 53'

Spartak: Dokić, Radovanović (Jokić), Stanaćev, Damjanović , Brunčević, Matijević, Pavlović, Vukićević , Marković (Kozomara), Milijašević (Sredojević), Lučić.

Radnički: Kojić, Stefanović, Al. Stamenković , Jovanvić, N. Ristić, Radenković, Mladenović (P. Ristić), Bulatović (Petrović), An. Stamenković ((Karkić) Kocić), Topalović , Ćirović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1305
Povezane teme

fudbalski klub spartak

omladinska liga u fudbalu

kadetska liga u fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.