Komentara: 1
Pregleda: 2102

Fudbal: U kvalifikacijama za Ligu šampiona "golubice" deklasirale i Slovan

11.08.2019. u 21:04h
Izvor: Subotica.com
Prvak Srbije Spartak slavio je i u drugom kolu na kvalifikacijama za Ligu šampiona u Slovačkoj. Subotičanke su nadigrale domaći tim Slovana i upisale ubedljivu pobedu od 7:0 i zasluženo drže prvu poziciju u grupi sa šest osvojenih bodova.
Fudbal: U kvalifikacijama za Ligu šampiona "golubice" deklasirale i Slovan

Spartak je slavio i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Subotičanke su ubedljivo savladale Slovan sa 7:0 u Bratislavi  i stigle na korak do odtavrenja cilja – plasmana među 32 najbolja tima. Poslednji meč i da samo bod osvoje protiv Ferencvaroša „golubice“ će grupnu fazu okončati na prvom mestu koje ih vodi u nokaut fazu Lige šampiona.

Od starta utakmice Subotičanke su krenule silovito. Nizale su prilike, ali nisu uspevale da zatresu mrežu Slovana sve do 21. minuta. Nakon odlične asistencije Sare Pavlović, kapiten Vileta Slović dovela je Spartak u vođstvo. Pokušale su Slovakinje da smanje, ali je Rezakova bila neprecizna. Nesto kasnije mogle su „golubice“ da udvostruče prednost da je Pavlovićeva  iskoristila priliku. Matićeva, Lukas su takođe imale svoje šanse,ali se rezultat nije menjao.  U 37. minutu Tijana Matić  povećala je prednost Spartaka na 2:0.

 Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo Spartaku. Matićeva je povećala na 3:0, a Tijana Filipović je nakon asistencije Adamek zatresla mrežu Slovana – 4:0  u 58. minutu. Samo minut  kasnije Adamek je povisila na 5:0 nakon proigravanja od strane Tijane Matić. Bačova je postigla auto gol i povećala vođstvo Subotičanki, a tačku na ubedljivu pobedu stavila je Stupareva sa bele tačke.

Spartak – Slovan 7: 0 (2:0)
Slović 21', Matić 37' i 53', Filipović 58', Adamek 59', Bačova 78' (autogol), Stupar 85' (p)

Spartak: Kostić, Vajda, Slović, Lukas, Adamek (Vilijams), Fiedler, Delgadilo (Baka ), Filipović, Porter (Stupar), Pavlović, Matić.

Slovan: Razakova, Mrazikova, Bitčankova, Hola, Koleničkova, Švecova, Pribilova, Mrockova, Bačova, Kalaberova (Adamečka), Matavkova (Ščasnarova)

1. kolo: Spartak – Agarista 12:0, Ferencvaroš – Slovan 1:3; 2. kolo: Spartak – Slovan 7:0, Ferencvaroš – Agarista 2:0

Posle dva odigrana kola kvalifiakcija Spartak i Fernecvaroš imaju pod dve pobede i i upravo njihov duel u poslednjem kolu odlučiće pobednika grupe i direktnog učenika u žrebu 32 najbolje evropske ekipe. Spartak ima značajno bolju gol razliku (19:0) u odnosu na direktnog rivala koji ima tek 5 postignutih pogodaka uz jedan primljeni.

Duel sa Mađaricama igra se u utorak, 13. avgusta, od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2102
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.