Komentara: 2
Pregleda: 4183
Foto

Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

24.05.2019. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak Ždrepčeva krv" organizovao je revijalnu utakmica u čast Vladimira Torbice, desetogodišnjeg kapitena, u kojoj su snage odmerili njegovi bivši i sadašnji saigrači, prijatelji. Na kraju, slavio je Torbicin tim sa 5:2.
Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

Posle 357 odigranih utakmica u dresu subotičkog Spartaka,  dugogodišnji kapiten, Vladimir Torbica, u sredu je zvanično okačio kopačke o klin. Sa puno emocija, pred oko 1.500 gledalaca na Gradskom stadionu u Subotici, Torbica je poslednji put izveo tim čiji je kapiten bio minulu deceniju.

Tako se Torbica zvanično oprostio od bogate i dinamične igračke karijere, koju nisu pratili skandali i kritike, već samo pohvale i pregršt postignutih golova i asistencija. Zahvaljujući odanosti subotčkom klubu i predanosti na terenu, Vlada  je bio miljenik saigrača, navijača ali i celokupne sportske javnosti, te ne čudi što je postao živa legenda "plavih golubova". Što bi rekli, pored Zvonka Bogdana, Torbica je najpoznatiji Somborac u Subotici.

NIKOLA SIMOVIĆ NOVI PREDSEDNIK SUBOTIČKOG SUPERLIGAŠA - Oproštajnoj utakmici Vladimira Torbice, prethodila je izborna Skupština FK "Spartak" na kojoj je izabran novi predsednik subotičkog superligaša. Umesto dugogodišnjeg predsednika Dragana Simovića, na mesto prvog čoveka kluba sa severa Bačke imnovan je dosadašnji potpredsednik, Nikola Simović. Jednoglasnom odlukom prisutnih 26 skupštinskih delegata od 35, Nikola Simović će upravljati klubom u naredne četiri godine, dok će Dragan Simović biti počasni predsednik.

Revijalni meč je okupio bivše i sadašnje saigrače legendarnog Torbe. Snage su odmerili sadašnji prvotimci Spartaka i „Torbicni prijatelji“, igrači koji su proteklih sezona nosili plavo – beli dres.  Simbolično, zbog broja koji je nosio na dresu, Torbica je u igru ušao u osmom minutu.

Za mnoge je to bila utakmica za pamćenje, iako u njoj rezltat nije bio prioritet, obe ekipe su ipak pokazale zanimljivu igru, pa čak i oni koji se više ne bave aktivno fudbalom na terenu  su prikazali zavidnu kondiciju i fudbalske veštine. Ekipa pod vođstvom Zorana Milinkovića, Petra Kurćubića sačinjena od bivših igrača Spartaka pobedila je sa 5:3.

TOK UTAKMICE

Poveo je Spartak golom Nemanje Mladenovića, ali je ubrzo izjednačio Voja Ubiparip najbolji strelac Subotičana iz sezone na premijeri u Super ligi 2009. godine. Preokrenuo je Torbica u 18. minutu, a na 3:1 povisio je slavljenik sa bele tačke na isteku prvog dela. Poslednji sekund pred pauzu Mladenović je smanjio na 2:3.

U nastavku utakmice igralo se opušteno. Na asistenciju Torbice, Darko Bošković je povećao vođstvo Torbinih prijatelja, a potom i Damir Opačić – 2:5. Veliku prednost iskusnijeg tima smanjio je Nikola Tripković i postavi konačan rezultat.

Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

Spartak Ždrepčeva krv – Torbini prijatelji 3:5
Mladenović 6', Ubiparip u 12', Torbica u 18', 27'(p), Mladenović 30', Bošković 42', Opačić 51', Tripković 74'.

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Tekijaški, Milošević, Otašević, Đorđević, Marčić, Mladenović, Glavčić, Tufegdžić, Đenić, Dunđerski. Igrali još: Lučić, Tripković, Šormaz, Cucin, Rakić, Damjanović, Jović, Milić, Jočić, Lazić, Jovanović, Radovanović, Dubljanić. Trener. Predrag Rogan

Torbini prijatelji: Jovanić, Radić, Bratić, Janjuš, Stevanović, Kosanović, Veselinović, Trivunović, N. Torbica, Maksimović, Ubiparip. Igrali još: V. Torbica, Puškarić, Nosković, Đokić, Opačić, Nikolić, Pavićević, Stojković, Mirić, Bošković, Šarac, Ćalasan, Jović. Treneri: Zoran Milinković i Petar  Kurćubić

PRIZNANJA

Vladimir Torbica i zvanično se oprostio od igračke karijere i kapitenske trake. Revijalnom utakmicom odigranom na Gradskom stadionu gde su snage odmerili njegovi prijatelji, bivši i sadašnji saigrači "Torba" je rekao zbogom kopačkama.

Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

Meč koji je organizovan u čas dugogodišnjeg kapitena bio je samo uvertira slavlja koje je usledilo kasnije u retoranu “Spartak” gde su se okupili njegovi prijatelji, igrači, bivši treneri, veterani spartaka, navijači, mnogobrojni sportskii radnici, novinari, ali i brojni funkcioneri poput ministra sporta i omladine Republike Srbije, Vanje Ugovičića, zatim Davora Štefaneka, predsednika Sportskog saveza Srbije, Gorana Marinkovića, generalnog sekretara Sportskog saveze Srbije, Tomislava Karadžića počasnog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nemanje Simovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu, kao i gradonačelnika Subotice Bogdana Labana.

Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

Foto: FK "Spartak"

Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

U Spartaku su iskoristili svečani trenutak i ispraćaj kapitena da se zahvale  i saradnicima i prijateljima kluba, ali i prethodnim predsednicima subotičkog superligaša Tomislavu Karadžiću počasnom predsedniku FSS uručena je plaketa za životno del, za izuzetne zasluge  u razvoju kluba, Željku Kneževiću, potpredsedniku Spartaka za neizmeran dopriinos u razvoju i stvaranju  uspešnog kluba, Momčilu Rajiću za prijateljstvo, podršku i poseban doprinos u razvoju Spartaka, Zoranu Ivanoviću za godine predanog rada i posvećenosti  klubu, Draganu Đorđeviću za vernost, odanost i predan rad Spartaku, kao i Vladimiru Gaćinoviću za ostvarene rezultate u Evropi.

Na kraju protokolarnog dela novoizabrani predsednik Spartaka, Nikola Simović, uručio je priznanja najboljim seniorima i igračima iz omladinske škole, za minulu sezonu.

Za najboljeg igrača pehar je pripao Stefanu Denkoviću, Nemanja Glavčić imao je najbolju asistenciju, dok je za najlepši gol priznanje pripalo Nemanji Obradoviću. Za najboljeg omladinca proglašen je Filip Damjanović, kadeta Vukan Popović i pionira Vanja Kopunović.

Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

Fudbal: Torbica se i zvanično oprostio od igračke karijere

Izvor: Subotica.com
Revijalni meč, oproštajna utakmica Vladimira Torbice Revijalni meč, oproštajna utakmica Vladimira Torbice Revijalni meč, oproštajna utakmica Vladimira Torbice Revijalni meč, oproštajna utakmica Vladimira Torbice Revijalni meč, oproštajna utakmica Vladimira Torbice Revijalni meč, oproštajna utakmica Vladimira Torbice Revijalni meč, oproštajna utakmica Vladimira Torbice Revijalni meč, oproštajna utakmica Vladimira Torbice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4183
Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir torbica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.