Komentara: 0
Pregleda: 1678

Fudbal: Superliga se nastavlja 30. maja, Spartak gost u Inđiji

06.05.2020. u 17:03h
Takmičenje u Superligi Srbije nastavlja se 30. maja i igraće se samo preostala četiri kola ligaškog dela. Nema plejofa i plejauta, ali će od sledeće sezone biti proširenje lige na 18 članova.
Fudbal: Superliga se nastavlja 30. maja, Spartak gost u Inđiji

Fudbalsko prvenstvo Srbije u Linglong Superligi nastaviće se 30. maja, bez plej-ofa i plej-auta, tako da će se do kraja igrati samo četiri preostala kola regularnog dela takva odluka doneta je danas na sednici Odbora za hitna pitanja FSS, koja je održana u Staroj Pazovi.

Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet bilo protiv, odnosno da se igraju i plej-of i plej-aut. Prestavnici Spartaka, Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog i Radničkog su bili za to da se igra svih 11 kola do kraja.

Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje je na programu 20. juna.  Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije.

Klubovi su se u ponedeljak nastavili sa treninzima, ali pod posebnim merama zbog pandemije korona virusa. Pre odlaska na prinudnu pauzu Crvena zvezda je zauzimala pvo mesto na tabeli sa 11 bodova više od Partizana, treća je Vojvodina, slede TSC, Čukarički, Radnički, Spartak je bio na sedmom mestu sa 37 bodova, zatim slede Mladost, Voždovac, Radnik, Proleter, napredak, Javor, Inđija, Rad i Mačva.

„Golubove“ čekaju okršaji sa Inđijom, Partizanom, Mačvom i Napretkom, kojiće se igrati bez prisustva publike.

Lige amaterskog ranga, Srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno. Neće biti plej-ofa i plej-auta, niti direktnog ispadanja. Poslednji i pretposlednji klub igraće baraž za Super ligu, sa trećim i četvrtim iz Prve lige. Elita bi od predstojećeg leta trebalo da bude proširena na 18 članova. Prvak i drugoplasirani iz prvoligaškog društva, prema zamišljenom planu, obezbediće direktan plasman u Super ligu.

Kup Srbije igraće se po planu. Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun za četvrtfinale, sedam dana kasnije polufinale, dok je finale zakazano za 24. jun

Na predlog sportskog sektora, navodi se iz FSS-a, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za igravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) igraju u novembarskom terminu.

Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1678

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.