Komentara: 11
Pregleda: 3868

Fudbal: Stefan Šormaz produžio ugovor sa Spartakom

23.03.2019. u 16:32h
Izvor: Subotica.com
Jedan od najtalentovanijih igrača iz Omladinske škole Spartak Ždrepčeve krvi, Stefan Šormaz, potpisao je ugovor sa subotičkim superligašem do 2023. godine.
Fudbal: Stefan Šormaz produžio ugovor sa Spartakom

Šormaz je produžio saradnju sa Subotičanima potpisom na četiri godine. Mladi napadač plavo - belih prvih šest meseci tekuće sezone proveo je na pozajmicu u srpskoligašu Bačkoj 1901, gde je pružio zapažene partije koje su ga i preporučile da se ponovo nađe u seniorskoj ekipi Spartaka.

Odradio je pripreme s prvim timom, a potom nastavio borbu za minutažu na superligaškoj sceni. Priliku je dobio na nedavno odigranom meču četvrt finala Kupa Srbije protiv Mladosti iz Lučana kada je postigao i svoj prvi gol za seniorski tim.

- Mnogo sam srećan što sam produžio ugovor za klub koji volim i u kojem sam počeo svoje prve fudbalske korake. Najveća želja mi je bila da jednog dana zaigram za prvi tim Spartaka i ostvarila se kada sam debitovao 2017. godine na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu. Čast mi je ukazao tadašnji šef struke Aleksandar Veselinović. Međutim, zbog zdravstvenih problema usledila je duža pauza, ali sam se vratio i nastavio gde sam stao. - priča mladi Stefan Šormaz - Prvi deo sezone proveo sam u Bačkoj 1901 na ustupanju uz očekivanja da da ću se vratiti u Spartak i dobiti šansu. Očekivanja su se ispunila. Dobio sam novu priliku kod šefa Predraga Rogana, a ovaj potpisan ugovor daje mi još veću želju da se dokazujem i da napredujem. Mnogo se zahvaljujem upravi kluba na čelu sa predsednikom Draganom Simovićem na ukazanom poverenju. Na meni je da opravdam očekivanja i pružim dobre partije kako bi ova naša saradnja bila uspešna za moju dalju karijeru.

Šormaz je prošao kompletnu Omladinsku školu Spartaka. Bio je prvi strelac u svakoj selekciji svojih vršnjaka od petlića do omladinaca, a prvom timu je priključen pre godinu i po dana na početku letnjih priprema kada su na klupi subotičkog superligaša sedeli Aleksandar Veselinović i Vladimir Gaćinović.

Profesionalni ugovor je potpisao u oktobru mesecu 2017. godine i iste debitovao. Zdravstveni problem ga je odvojio od terena, ali to je sada već prošlost. Stefan se vratio i ostvario svoj dečaki san. Obukao je dres sa grbom kluba u kojem je napravio prve fudbalske korake, a uspeo je da zatrese i protivničke mreže na zvaničnoj utakmici kao član seniorskog tima protiv Mladosti iz Lučana, narednog rivala Subotičana u prvenstvu.

Možda baš Spartakov biser bude junak predstojećeg duela sa Lučancima i donese bodove timsu sa severa Bačke. Želimo mu da ga sreća posluži!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 3868
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.