Komentara: 0
Pregleda: 2407
Foto

Fudbal: Srbija uspešna na startu memorijala "Stevan Ćele Vilotić"

07.09.2019. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Srbija je slavila protiv Izraela u prvoj utakmici na 26. Memorijalnom fudbalskom turniru „Stevan Ćele Vilotić“ za omladince, igrače do 19 godina. Naša reprezentacija bila je bolja protiv prošlogodišnjeg osvajača memorijala i upisala pobedu od 3:0. U drugom meču Mađarska je savladala Crnu Goru sa 2:0.
Fudbal: Srbija uspešna na startu memorijala "Stevan Ćele Vilotić"

Naš tim predvođen selektorom Ivanom Jevićem zabeležio je trijumf protiv Izraela od 3:0.

Domaća reprezentacija je povela u 8. minutu. Savić je odradio lep posao po levoj strani, uposlio je Topića a on postigao vodeći gol za Srbiju. Imao je domaćin inicijativu, ali bez prilika za promenu rezultata, sve do 29. minuta kada je udvostručio prednost. Savić je nadmudrio odbranu gostiju i Nir On Omera za 2:0. U finišu prvog dela Vidosavljević je iskoristio neopreznost igrača u plavim dresovima, izveo slobodan udarac sa vrha šesnaesterca dok su se gosti pripremali da postave živi zid i postigao treći gol za Srbiju – 3.0.

Na početku drugog dela Srbija je ponovo pripretila, pokušao je Eraković glavom, a prvu priliku Izrael je imao tek u 57. minutu. Korine je šutirao, ali je na mestu bio Mićović. U 77. minutu Jauabra je pogodio prečku. Promene nije bilo ni sa druge strane, pokušao je Zukić, lopta je završila pored startive.

Fudbal: Srbija uspešna na startu memorijala "Stevan Ćele Vilotić"

Srbija - Izrael 3:0 (3:0)
Topić 8', Savić 29',Vidosavljević 40'

Srbija: Mićović, Radmanovac (Ignjatović), Stajić, Eraković, Zukić (Ristović), Vidosavljević ( Belić), Savić, Mitrović (Balaž), Topić (Stojanović), Momčilović (Jočić), Pavlović (Burmaz).

Izrael: Nir On Omer, Lugassy, Laufer, Gadir (Drori), Shahar, Davida ( Jauabra), Ovadia ( Korine), Einbrom (Meir), Niddam (Avitan), Cohen (Mizrahi), Efrat (Hleihil).

MAĐARSKA BOLJA OD CRNE GORE

U utakmici prvog kola odigranoj u Kuli Mađarska je za dva gola bila bolja od Crne Gore i upisala pobedu na startu od 2:0. Iako je pobeda pripala Mađarima, „Sokolovi“ su pokazali odličnu igru. Da su iskoristili stvorene prilike mogli su i da preokrenu rezultat , ali ovog puta sreća nije bila na njihovoj strani.

Crna Gora je dobro otvorila meč. Imala inicijativu, ali nije iskoristila povoljne prilike posle prekida. Mađari su se trgli i nakon neočekivane akcije stigli do prednosti. Alen Skribek dobro je centrirao s desne strane, a Peter Beke glavom plasirao loptu u mrežu protivnika za 0:1. Mogli su da povećaju prednost gosti, ali je odbrana Crne Gore dobro reagovala i osujetila pokušaje Mađarske. Kalafat je bio najbliži da udvostruči vođstvo, ali mu je u blok odlično ušao Nikočević i sprečio da poveća prednost. Pokušali su "sokolovi" da izjednače posle dobre akcije. Mučić je uposlio Vujanovića, a on proigrao Račića, ali su Mađari uspeli da se odbrane.

U 34. minutu Mađarska je postigla drugi gol. Radič je prošao po desnoj strani, vešto centrirao, a na loptu je natrčao Beke i poslao je iza leđa Joksimovića. U drugom delu meča Crna Gora je bila bolja. Već u 49. minutu stvorili su učenici Milorada Pekovića odličnu priliku da smanje prednost. Nikša Vujanović je poveo akciju po desnoj strani, uputio dobar pas do Ognjena Gaševića, ali je njegov šut izblokirao Tamaš. Samo nekoliko minuta kasnije stopostotna prilika za „sokolove“. Ivan Vukčević je uposlio Gaševića, ali je golman Mađarske uspeo da odbrani. Usledila je kontra Mađara, Skribeka je u nameri da poveća vođstvo sprečio Novak Vuković.

U 57. minutu Vujanović je napravio lep prodor po desnoj strani, uputio centaršut na drugu stativu, ali je Gašević malo okasnio i propustio još jednu priliku. Do kraja meča Crna Gora je bila bolji tim, ali nije iskoristila svoje šanse, dok su Mađari čuvali rezultat.

Crna Gora – Mađarska 0:2 (0:2)
Beke 13' i 34'

Crna Gora: Joksimović, Drinčić, Nikočević, Vuković, Vukotić (Dubljević), Vujanović (Todorović), I Vukčević, P. Vukčević, Osmanović, Mučić (Bojović), Račić (Gašević)

Mađarska: Ašvanji, Suč, Skribek (Kovač), Kočiš Bence (Hidi), Cip (Šipoš), Kormendi, Tamaš, Radič (Farkaš), Beke (Halmai), Kalafat (Sabo), Lakatoš.

Turnir se nastvalja u nedelju. Srbija se sastaje sa Mađarskom u Senti, a Crna Gora i Izrael igraju u Kuli.

Izvor: Subotica.com
Fudbal, turnir "Stevan Ćele Vilotić", Srbija - Izrael Fudbal, turnir "Stevan Ćele Vilotić", Srbija - Izrael Fudbal, turnir "Stevan Ćele Vilotić", Srbija - Izrael Fudbal, turnir "Stevan Ćele Vilotić", Srbija - Izrael Fudbal, turnir "Stevan Ćele Vilotić", Srbija - Izrael Fudbal, turnir "Stevan Ćele Vilotić", Srbija - Izrael Fudbal, turnir "Stevan Ćele Vilotić", Srbija - Izrael Fudbal, turnir "Stevan Ćele Vilotić", Srbija - Izrael
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2407

Povezana vest

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

gradski stadion

omladinska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.