Komentara: 1
Pregleda: 1321

Fudbal: Srbija slavila na startu 29. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“

08.09.2023. u 11:16h
Izvor: Subotica.com
Prvog dana 29. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ reprezentacija Srbije je pobedila Mađarsku sa 3:1, dok je u drugom meču odigranom u Senti Crna Gora slavila protiv Francuske sa 2:0.
Fudbal: Srbija slavila na startu 29. Memorijalnog  turnira „Stevan Ćele Vilotić“

Naš nacionalni tim koji predvodi selektor Radovan Krivokapić pobedom je otvorio memorijal. Sjajno je delovala domaća reprezentacija u uvodnih dvadesetak minuta kada su Nedeljković i Milošević i postigli golove za prednost od 2:0. Izvršili su domaći pritisak odmah na početku meča, pa je već u prvom minutu Bukinac prošao po levoj strani i poslao dobru loptu ka Šljiviću. Nastavila je Srbije u istom ritmu, i ubrzo stigla do prednosti. Šljivić je sa leve strane uputio dobar pas do Mijatovića, a on je prosledio loptu do Nedeljkovića kome nije bilo teško da zatrese mrežu rivala za 1:0. Ubrzo su „orlići“ udvostručili prednost nakon dobro izvedenog udarca iz ugla od strane Stankovića, Milošević je bio precizan – 2:0.

Tek je u 19. minutu Mađarska izvela opasniji napad prema golu Lijeskića, u šansi je bio Peto, ali je odbrana Srbije dobro reagovala. U 31. minutu je takva reakcija, međutim, izostala, oboren je u kaznenom prostoru Vingler, a Mađarska dobija šansu da smanji sa bele tačke. Klaus je preuzeo odgovornost, uspešniji je bio Luka Lijeskić i odbranio.

Mađari su postigli brz gol na početku drugog poluvremena, ali to nije poljuljalo razigrane „orliće“ koji postižu i treži gol z akonačnu pobedu od 3:1 koju je postavio Simić.

Srbija – Mađarska 3:1 (2:0)
Nedeljković 9', Milošević 18',  Simić 49' - Husar 46'

Srbija: Lijeskić (Marinković), Vukičević, Serafimović, Stanković (Mirčetić), Šljivić (Mladenović), Mijatović (Simin), Bukinac (Mirosavić), Petrović (Vasiljević), Simić (Kovačev), Nedeljković (Đekić), Milošević (Bubanja).

Mađarska: Peči, Bodnar (Svoboda), Almaši (Komloši), Kočiš, Vingler (Vaš), Kovač ( Mohoš), Okeke, Husar, Peto (Tot), Umatum, Klaus (Pešti).


Crna Gora Slavila protiv Francuske

Crna Gora je pobedila Francusku sa 2:0 golovima Stefana Golubovića i Luke Bubanje. Dobrom igrom Crnogorci su došli do zaslužene pobede.

Francuska je imala blagu inicijativu na startu utakmice. Pokušavali su da što pre dođu do prednosti. Zapretio je u 10. minutu Matis Tel, ali se istakao Benjamin Krijestarac sjajnom odbranom. Na drugoj strani posle sjajne akcje  Crna Gora je stekla prednst. Luka Lečić  je poslao dijagonalu do Lazara Maraša,on glavom odigrao u prostor za Marka Perovića koji je povukao i centrirao Stefanu Goluboviću  za vođstvo -0:1.

U nastavku meča stečenu prednost Crna Gora je taktički čuvala, ali koristila prilike da iz kontri i polukontri dođe do još jednog pogotka.  Na drugoj strani Francuzi nisu imali nikakovo rešenje za dobru odbranu selektora Gorana Perišića, a tu se istakao i čuvar mreže Krijestarac svojim intervencijama i sačuvao mirnu mrežu. U 76. minutu posle odlične asistencije Marka Vračara, Luka Bubanja je naterao golmana Francuske na kapitulaciju po drugi put i doneo pobedu svojoj selekciji.

Francuska – Crna Gora 0:2 (0:1)

Francuska: Bengui, Kumbedi, Sar, Tabibou, Aiki (Diakhon), Atangana (Dakourt), Tel (Kalambaji), Bahoja (Bentoumi), Zidan, Malouda, Lahmadi.

Crna Gora: Krijestarac,  Mi. Vračar, Maraš, Lečić, Tomašević, Miranović (Vukićević), Perović ( Ma. Vračar), Bulatović (Roganović), Golubović (Mrvaljević), Medojević (Tešović),  A. Comaj (Bubanja).

Drugo kolo je na programu sutra kada se u Kuli sastaju Srbija i Crna Gora, a u Senti Mađarska i Francuska. Oba meča se igraju od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1321
Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

fudbalska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.