Komentara: 1
Pregleda: 1563

Fudbal: Srbija pobednik 27. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince

08.09.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Utakmicama 3. kola spuštena je zavesa na 27. memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić", koji se od 2. do 7. septembra održavao u Subotici, Kuli, Senti i Bačkoj Topoli. Maksimalnim učinkom od tri pobede Srbija je zasluženo podigla Ćeletov trofej. Azerbejdžanu je pripalo treće mesto, Crna Gora četvrta.
Fudbal: Srbija pobednik 27. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince
Foto: Nikola Stantić

Reprezentacija Srbije osvojila je 27. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“. U poslednjoj utakmici koja je odlučivala pobednika „orlići“ su savladali Mađarsku sa 1:0 i zasluženo podiglI trofej.

Početak meča protekao je u inicijativi Mađarske reprezentacije. Imao je Nemet dve prilike, nije iskoristio. Kako je vreme odmicalo, Srbija je uspostavila ravnotežu u igri. Baždar je imao dobru šansu, nije je realizovao. Vodila se borba, smenjivale su se prilike na obe strane, a u 42. minutu konačno su atakovanja „orlića“ krunisana pogotkom. Dobar potez imao je Hrstić, potom Mituljikić, a Baždar je zatreaso mrežu rivala za radost svoje ekipe – 0:1.

Fudbal: Srbija pobednik 27. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladinceI u drugom delu meča Srbija je bila bolja, stvorila bezbroj prilika, ali su Mađari odoleli. Ipak gol Samada baždara bio je dovoljan da „orlići“ odbrane trofej.

Mađarska – Srbija 0:1 (0:1)
Baždar 42’

Mađarska: Senko, Debreceni (Alaksai), Benjei, Kovač, Barta (Stojka), Sendrei (Redžić), Nemet, Čujo, Cinger, Biben (Kereši), Bencenlejter.

Srbija: Gočmanac, Lazić, Krsmanović, Petković (Miletić), Despotovski, Đorđević (Subotić), Stanković, Ajdar, N. Mituljikić (Gluščević), Hrstić (Lazetić), Baždar (Kabić).

CRNOGORCI REMIZIRALI SA AZERBEJDŽANOM

U trećem kolu Ćele turnira u meču koji je odigran u Senti,  Crna Gora i Azerbejdžan su odigrali nerešeno 1:1. Dašić je doveo Crnogorce u vođstvo, a Bakšali je uspeo da poravna rezultat i obezbedi treće mesto na turniru Azerbejdžancima.

Azerbejdžan – Crna Gora 1:1 (1:1)
Bakšali 36’ - Dašić  31’

Azerbejdžan: Tagizada, Orujov, Rustamli, Bakšali, V. Alijev (Zejnali), Babajev, Ganbarov (Asadov), Samadov, Damadajev, K. Alijev, M. Aghajev.

Crna Gora: Domazetović, Radović (Adžić), B. Vukotić (Đinović), Božović, Dašić (Bajović), Vuković (Bakić), Ćetković (Radojičić), Globarević (Perišić), Đukanović(Knežević), Pejović (N. Vukotić), Mugoša (Joković).

Fudbal: Srbija pobednik 27. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladince

Nakon odigrane utakmice na Gradskom stadionu je usledila ceremonija zatvaranja, odnosno dodela priznanja i pehara najboljima.

Najbolji golman je Matija Gočmanac, čuvar mreže Srbije. Prvi strelac, sa tri postignuta gola, je Dominik Stojka iz Mađarske. Priznanje za najboljeg igrača otišlo je u ruke reprezentativca Srbije Semeda Baždara, dok je Marko Lazetić proglašen za najtalentovanijeg igrača Srbije.

Fudbal: Srbija pobednik 27. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" za omladincePriznanje za najboljeg trenera poneo je selektor Srbije Dejan Branković. Nagradu za „Ferplej“ koja nosi ime po Ivici Kajdočiju, idejnom tvorcu turnira, zaslužila je ekipa Azerbejdžana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1563
Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

fudbalska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.