Komentara: 7
Pregleda: 1777

Fudbal: Spartak zabeležio pobedu vrednu opstanka u eliti

15.05.2022. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Spartak je slavio protiv Radničkog iz Kragujevca u meču petog kola plejauta sa 2:1. Iako je Radnički poveo pogotkom Marka Mirića, „golubovi“ su preko Stefana Filipovića izjednačili, a gol odluke vredan tri boda i sigurnog opstanka u elitnom rangu postigao je Nemanja Nikolić sa bele tačke. Zasluženo su Subotičani kolo pre kraja rešili svoj status i naredne sezone na severu Bačke će se igrati superligaški mečevi.
Fudbal: Spartak zabeležio pobedu vrednu opstanka u eliti

Spartak je od starta imao inicijativu, igralo se na polovini terena koja je pripadala gostujućem timu. U osmom minutu idealna prilika za Subotičane, Nikola Srećković je uposlio Vidakovića, on silovito šutirao, ali je Lukić uspeo da odbrani. Usledila je kazna za propušteno. Odbijenu loptu prihvatili su Kragujevčani i posle fantastične dijagonale Nemanje  Tomića, Marko Mirić je glavom smestio u mrežu „golubova“ za 0:1.

Usledio je napada domaćina, Vladan Vidaković je za malo izjednačio, a onda u 14. minutu posle prekida Spartak poravnava rezultat – 1:1.  Nikola Srećković je izveo korner, a najviši u skoku pred golom Radničkog bio je Stefan Filipović i glavom loptu poslao u mrežu svog bivšeg kluba. Viđene su šanse na obe strane, ali do odlaska na pauzu promene rezultata nije bilo.

PODRŠKA "GOLUBICA" - Fudbalerke  Spartaka prvi i B tim, šampionke Srbije, kao i futsaleri Spartaka prvaci Vojvođanske lige  pružili su podršku „golubovima“ na utakmici protiv kragujevačkog Radničkog, a na poluvremenu su svi zajedno prodefilovali atletskom stazom. Prisutna publika pozdravila ih je gromoglasnim aplauzom. Dok su se šampioni šetali, na teren su izašli najmlađi članovi Spartakove škole i prezentovali svoje umeće na zelenom tepihu.

U 55. minutu Nikola Srećković je izveo korner, u borbi za loptu Lukić je oborio Filipovića u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na belu tačku. Nemanja Nikolić se prihvatio odgovornosti i doneo preokret svom timu sa 11 metara - 2:1.

Igrao se 68. minut, Tomić je uputio centaršut pred gol Spartaka, pokušao je Aleksa Damjanac iz okreta da postigne pogodak za novo izjednačenje, ali je lopta ipak završila iznad prečke.

U finišu meča posle brze kontre Lazar Tufegdžić  se ponovo našao u prilici da zatrese mrežu Radničkog, ali je nije iskoristio i ostalo je konačnih 2:1.

Spartak – Radnički 1923 2:1 (1:1)
Filipović 14', Nikolić 56' (p) - Mirić 8'

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović, Filipović, Ostojić, Šimura (Bogićević), Đurasović (Šćepanović), Vidaković, Bijelović, Tufedžić, Srećković (Todoroski), Nikolić.

Radnički: Lukić, Varjačić, Andrić, Damjanac, Pecelj (Blagojević), M. Vidović, Piščević, Mirić (Srnić), Milisavljević (Trifunović), Tomić (Maksimović), Ubiparip.

U narednom, ujedno i poslednjem kolu, Spartak gostuje u Lučanima gde će se sastati sa ekipom Mladosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 1777
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.