Komentara: 12
Pregleda: 2043
Video

Fudbal: Spartak upisao četvrti poraz u nizu, Voždovac ubedljivo slavio u Subotici

03.10.2021. u 11:55h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka upisali su četvrti uzastopni poraz. Ovog puta bolji od „golubova“ bio je Voždovac i slavio sa 4:0, u okviru 12. kola Superlige. Iako početak meča i igra koju su prikazali domaći igrači nije nagoveštavala ovakav ishod, gosti su kaznili sve ono što Subotičani nisu iskoristili i na kraju zasluženo trijumfovali.
Fudbal: Spartak upisao četvrti poraz u nizu, Voždovac ubedljivo slavio u Subotici

Spartak je bio taj koji je imao više loptu u posedu i češće pretio. U 5. minutu Nemanja Mihajlović je povukao brzu kontru uz levu aut liniju, centrirao, a Nikola Srečković za malo zakasnio i Preković je otklonio opasnost. Inicijativa domaćih u 7. minutu krunisana je pogotkom Nemanje Nikolića, ali iz nedozvoljene pozicije.

Pokušavali su „golubovi“ da što pre dođu do vodećeg gola, ali nisu uspevali da realizuju stvorene polušanse i šanse. Zapretio je Luka Bijelović u 19. minutu, intervenisao je Preković. Nemanja Mihajlović i Nemanja Nikolić predstavljali su najveću opasnost po protivnički gol. U 23. minutu posle duplog pasa Nikolić je uputio šuti, Preković loptu poslao u korner. Nekoliko minuta kasnije Nikola Srećković je prošao po desnoj strani, centrirao Nikoliću pred golom Voždovca, Preković je skinuo loptu sa glave napadaču Spartaka.

Ni gosti nisu bili bezopasni, osmelio se Mašović i za malo loptu poslao pored gola. Bila je to samo najava za ono što je usledilo. Gostima je bilo dovoljno samo sedam  minuta da povedu sa 2:0. Na isteku pola sata igre  posle brze kontre Aleksandar Stanisavljević je uputio udarac sa ivice šesnaesterca iskosa s desne strane i pogodio dalji ugao za vođstvo – 0:1.

U 37. minutu gotovo na isti način posle brze kontre, ali ovog puta po levoj strani Voždovac je udvostručio prednost. Ivan Milosavljević je centrirao sa leve strane, a iz drugog plana se ubacio Nikola Vujnović i glavom loptu plasirao u mrežu „glubova“. Nije se Manojlović ni pomerio, a Miloš Pantović je smestio loptu iza njegovih leđa. Na sreću Subotičana iz nedozvoljene pozicije.

Pokušavali su domaći igrači da smanje vođstvo "zmajeva" pre odlaska na odmor, ali je Marčićev šut izblokirao Milović, a onda je Bijelović odbijenu loptu posalo preko gola.

Na početku drugog dela gosti su prvi zapretili. Aleksandar Stanisavljević je uputio šut sa distance, lopta je završial u naručju Manojlovića. Trgli su se „golubovi“ i preuzeli inicijativu. U 49. minutu posle nabačene lopte od strane Nikolića, Tufegdžić je pokušao glavom, Preković bio na mestu. U 53. minutu idealnu šansu propustio je Nikola Srećković. Posle dobre akcije Tufegdžić je s desne strane lopzu ubacio u peterac, uklizao je Srećković i za malo zakasnio.

Nakon što su se Subotičani ispromašivali Voždovac je preuzeo inicijativu, a posle nekoliko pokušaja u 64. minutu neko od gostujućih igrača uputio je šut ka golu, prilikom intervencije Ivančević je nehotice igrao rukom, a posle konsultacija sa var komisijom sudije Ivkovića dosuđen je kazneni udarac za Beograđane. Vujnović je preuzeo odgovornost, ali je Manojlović odbranio i sprečio "zmajeve" da povećaju vođstvo.

Nije mnogo trebalo Voždovcu da nadoknadi propušteno, nonšalantno su se gosti ušetali pred gol Spartaka, Pantović je proturio loptu sa leve strane do Nikole Vujnovića koji je pored Bogićevića sa desetak metara  olako smestio u bliži ugao za 0:3.

Posle kornera za Subotičane gosti su iskoristili odbijenu lopzu i brzom kontrom stiglo do prednosti od 4:0. Filip Stanisavljević je brzo povukao kontru, a onda lobovao istrčalog Manojlovića i loptu smestio u mrežu. Sve je tad bilo rešeno, utakmica je privedena kraju rutinski, a srećni i zadovoljno gosti su zasluženo odneli bodove.

Spartak – Voždovac 0:4  (0:2)
A. Stanisavljević 30’, Vujnović 37’,71’, F. Stanisavljević 79’.

Sažetak meča (snimatelj i montaža: Grozdana Spajić)

Spartak: Manojlović, Bijelović (Dunđerski), Ivančević, M. Bogićević, Milošević, Marčić (Savković), Šimura (Vidaković), Srećković, Tufegdžić, Mihajlović (Šćepanović), Nikolić (Hrstić).

Voždovac: Perković, Lasickas (Stoisavljević), Ivezić, Milović, Hajdin, A. Stanisavljević (Stojčev), Milosavljević, Mašović (Mijailović), Purtić, Pantović (F. Stanisavljević), Vujnović 7,5 (Keita).

Sledi prvenstvena pauza zbog obaveza reprezentacije, a u 13. kolu Spartak gostuje u Novom Pazaru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 2043

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.