Komentara: 3
Pregleda: 1748

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Mačve u Šapcu

13.06.2020. u 21:09h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka nastavili su uspešnu seriju u ovom delu šampionata, savladali su Mačvu u Šapcu sa 4:1, za nova tri boda u finišu sezone. Jedan od strelaca bio je Luka Bijelović kome je ovo bio prvenac za seniorski tim.
Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Mačve u Šapcu

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi slavili su u Šapcu protiv Mačve u 29. kolu Linglong Superlige Srbije. Tim Vladimira Gaćinovića savladao je domaćina sa 4:1 golovima Nikolića, Vidakovića, Bijelovića i Dunđerskog i još jednom potvrdio kvalitet koji poseduje ova mlada ekipa.

Spartak je od starta nametnuo svoju igru i posle 10. minuta stigao do prednosti. Marčić je uposlio šormaza u kaznenom prostoru Mačve, ali je golman Gordić nesmotreno reagovao i načinio prekršaj za najstrožiju kaznu. Precizan sa bele tačke bio je Nemanja Nikolić - 0:1.

Ništa se domaći igrači nisu pitali na terenu, Subotičani su brzim akcijama, tranzicijom sve češće napadali. Marčić je imao priliku, ali je lopta posle njegovog šuta iz daljine završila u rukama Gordića. Nešto kasnije i Jovanović se našao u šansi, ali je sudija pre toga dosudio prekršaj Nikolića nad Mijailovićem. U 18. minutu prelepa akcija „golubova“, Dupli povratni pas Nikolića i Marčića, Šormaz pronalazi Vidakovića na ivici kaznenog prostora, ali on loptu šalje preko gola.

Na isteku 23. minuta Spartak je stigao do drugog gola, međutim pomoćni sudija je signalizirao ofsajd koji je pod velikim znakom pitanja. Dujmović je pronašao Dunđerskog na desnoj strani, on prosledio loptu do Vidakovića kome nije bilo teško da s desne strane uposli Nikolića pred golom Mačve, ali na žalost pogodak nije priznat. Nikolić je bio neuhvatljiva za protivnike, olako je delio lopte svojim saigračima, i u većini prvog dela se igralo pred golom Šapčana.

U finišu prvih 45. minuta Spartak je svoju igru krunisao drugim golom. Ivančević je prošao po levoj strani, sačuvao loptu, pronašao Nikolića, a on nesebično uposlio Vidakovića koji loptu šalje u mrežu Šapčana – 0:2.

Iako je Mačva imala veću inicijativu početkom drugog poluvremena, Spartak je još jednom potvrdio svoj kvalitet i još dva puta zatresao protivničku mrežu za konačnih 1:4. Nizale su se prilike za Šapčane, a onda je konačno Zukanović iskoristio i smanjio prednost na 1:2. Na asistenciju Mijailovića, Zukanović je iz prve šutirao i savladao Dujmovića.

Trgli su se „golubovi“ i zapretili preko Marčića. U 87. minutu Bijelović je upisao svoj prvenac. Posle fantastičnog centaršuta Uroševića Bijelović je glavom uputio loptu u mrežu Gordića za 1:3. Konačan rezultat postavio je David Dunđerski. Vujanović je povukao po desnoj strani, ostavio loptu za Dunđerskog, a on posle varke sa ivice kaznenog šutirao za visoku pobedu Spartaka od 1:4.

Mačva – Spartak ŽK 1:4 (0:2)
Zukanović 74’- Nikolić 10’ (p), Vidaković 44’, Bijelović 87’, Dunđerski 91’

Mačva: Gordić, Pejović, Ivić, Jovanović, Gigić, Milinković, Marković, Mihajlović, Dukić, Božić.

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Vidović, Jočić, Vidaković (Vujanović), Marčić, Jovanović (Bijelović), Nikolić (Đurasović), Šormaz (Urošević).

U poslednjem, 30. kolu, Spartak u petak dočekuje Napredak iz Kruševca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1748
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.