Komentara: 1
Pregleda: 1535

Fudbal: Spartak preko Novog Pazara izborio nastavak takmičenja u nacionalnom Kupu

26.09.2019. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi slavili su protiv Novog Pazara u šesnaestini finala Kupa Srbije sa 2:0. Subotičani su golovima Srećkovića i Obradovića obezbedili plasman u dalji tok najmasovnijeg klupskog takmicenja.
Fudbal: Spartak preko Novog Pazara izborio nastavak takmičenja u nacionalnom Kupu

Subotičani, iako su igrali u potpuno izmenjenom sastavu bez većine standardnih bili su bolji, a Nikola Srećković i Nemanja Obradović  su odlučili pobednika.

Ekipa Spartaka koja je prvi put nastupila u ovom sastavu bolje je otvorila utakmicu i češće pretila, ali je završnica bila neprecizna. Najpre je bio u prilici Ivančević. Šansu da domaćem timu donese prednost propustio je Denković. Blaga inicijativa Spartaka konačno se isplatila u 33. minutu. Nikola Srećković je uputio udarac iskosa s desne strane, lopta je završila u donjem desnom uglu. Razbudili su se i gosti i u samom finišu posle kornera uspeli da ozbiljnije zaprete Dokiću. Gužva se stvorila u šesnaestercu pred golom Subotičana, Plojović je prihvatio loptu i prosledio je u mrežu domaćina, ali se ispostavilo iz nedozvoljene pozicije.

Nastavljena je miroljubiva igra u drugom delu utakmice. Odmeravale su se snage na sredini terena, bez ikakvih opasnosti po golmane Dokića i Đulčića sve do 56. minuta kada je Denković pokušao sa ivice kaznenog prostora i poslao loptu iznad prečke.  Posle fantastičnog proigravanj od strane Obradovića, Tripković je napravio prodor po desnoj strani, dobro centrirao, ali je Obradović loptu poslao van okvira. U 68. minutu osmelio se Tripković, uputio šut iz daljine, golman Novog Pazara dobro je intervenisao i sprečio domaći tim da udvostruči prednost za mirniju završnicu. Konačan rezultat za pobedu i  plasman u osminu finala postavio je Nemanja Obradović sa bele tačke.

Spartak ŽK – Novi Pazar 2:0 (1:0)
Srećković  33,  Obradović 86 (p)

Spartak: Dokić, Cucin, Ivančević, Tekijaški, Urošević, Jočić  (Marčić), Vidaković, Srećković, Leal, Denković, Obradović, Baić (Tripković)

Novi Pazar: Đuličić, Biševac, Rubežić, Milanović, Ibrahimović, Delimeđac (Pejaković ), Jović  (Selimović), Novalić, Islamović, Đokić, Plojović (Hot).

Fudbalere Spartaka već u nedelju, 29. septembra, čeka nova prvenstvena utakmica, a u goste im dolazi Čukarički. Meč se igra od 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1535
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.