Komentara: 2
Pregleda: 2184

Fudbal: Spartak predstavio novog trenera i počeo pripreme za novu sezonu

19.06.2023. u 18:23h
Izvor: Subotica.com
Okupljanjem na Gradskom stadionu Spartak počeo pripreme za novu sezonu, a i zvanično je predstavljen novi šef struke Aleksandar Keržakov sa kojim je ugovor potpisan na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje.
Fudbal: Spartak predstavio novog trenera i počeo pripreme za novu sezonu

Angažovanje slavnog ruskog fudbalera samo je potvrda da su planovu rukovodstva kluba sa severa Bačke da u predstojećem šampionatu zabeleže što bolje rezultate i nađu se u grupi timova u gornjem delu tabele, a o tom je govorio i predsednik Nikola Simović. .

- Zadovoljsto je što smo uspeli da angažujemo jedno takvo fudbalsko ime koje će naš tim predvoditi u narednoj sezoni. Verujem da je to dobra i velika stvar za Spartaka i siguran sam da će trenerska karijera Keržakova ići u tom smeru kao što je imao i igračku. Kao mlad trener sigurno da ima veliki potencijal i ščekivanja su da će  nadmašiti u trenerskom poslu svoja igračka ostvarenja. Nadam se dugj i uspešnj saradnju uz želju da napravimo odlične rezultate – rekao je Nikola Simović, predsednik Spartaka.

Prvi čovek kluba izneo je  kakvi su planovi za prelazni rok i predstojeće prventvo. Za Subotičane glavni cilj u novoj sezoni je da se nađu u plejofu.

- Naš cilj za predstojeću sezonu je mesto u gornjem delu tabele,  jer Spartak kao klub mora da igra plej – of po svojoj tradiciji i statusom u najvišem rangu.  Već 14 gopdina u nizu smo u društvu najboljih, a to moramo da potvrdimo i na terenu - jasan je Simović. - Čeka nas pakleni posao u prelaznom roku gde ćemo morati da se pojačamo kako bi smo imali ekipu koja može da ostvari naše planove. Potrudićemo se da sve zanišljeno bude i realizovano do početka prvenstva.

Fudbal: Spartak predstavio novog trenera i počeo pripreme za novu sezonu

Novi šef struke Spartaka, Aleksandar Keržakov, zahvalio se čelnicima Spartaka na ukazanom povrerenju i poručio da će „golubovi“ igrati dobar i zanimljiv fudbal.

- Zahvaljujem se rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju, na prijemu i dobrodošlici za moj tim.  Moji saradnici i ja se ovde osećamo izuzetno komforno. Mnogo sam slušao o istoriji kluba, renomeu i znam šta treba da se radi u novoj sezoni. Imamo isto viđenje kako će ekipa i klub da se razvijaju u narednom periodu.  Potrudiću se da Spartak igra interesantan fudbal i ostvari dobre rezultate – poručio je Keržakov. -  Pre nego što sam došao u klub  znao sam kakvi su uslovi, a po dolasku samo samo dobio potvrdu da je sve kako treba. Imam uvid u kvalitet i odnos igrača koji su tu i radujem se što ćemo imati vremena da kroz pripreme upoznamo jedni druge. Uveren sam da će ekipa biti sve bolja i bolja, kako na fizičkom tako i na taktičkom planu. Ono što je najvažnije  da igrači budu psihički i emocionalno spremni za novu sezonu kako bi ostvarili željene rezultate.

Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Spartaka, očekuje dobru igru pod palicom novog stratega.

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da sarađujemo sa jednom ovakvom fudbalskom veličinom. Kroz naše razgovore shvatio sam da Keržakov ima veliku želju, snagu i volju da Spartak dovede  tamo gde treba da bude – u društvo najboljih ekipa i zato se nadam izuzetnoj saradnji – rekao je Dunđerski -  Oduševila me je izjava novog šefa za igrače kada je rekao: „Nemojte me gledati kao igrača kakav sam bio i šta sam postigao, nego kao trenera koji jesam i koji će biti još bolji“ . Verujem da će uneti neke novine koje će biti dobre za Spartak i srpski fudbal. Oko pojačanja smo razgovarali i blizu smo angažovanja nekih igrača.

NA OKUPLJANJU 35 IGRAČA

"Golubovi“ su se okupili na Gradskom stadionu gde će narednih dana raditi, a od 26. juna sele se u staru bazu na Zlatiboru. Prvom treningu prisustvovalo je 35 igrača, među kojima sedmorica iz Omladinske škole.  Izostali su Aleksa Đurasović, Edmund Ado i Abraham Moris zbog reprezentativnih obaveza. Sedmorici igrača su istekli ugovori i oni nisu više deo plavo – belog tima (Miloš Ostojić, Janko Tumbasević, Dženan Bureković, Mišo Dubljanić, Petar Stanić, Nikola Buras i Noboru Šimura).

Tokom boravka na Zlatiboru u planu je da se odigraju tri prijateljske utakmice, pa su zakazani susreti sa ekipom Mladosti iz Lučana,  Javorom iz Ivanjice, dobojskom Slobodom. Povratak u Suboticu je planiran za 9. jul,  generalna proba je u planu 14. jula, a do tada će se znati ko će biti protivnik „golubovima“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2184
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.