Komentara: 9
Pregleda: 2478

Fudbal: Spartak predstavio novog šefa struke - Milana Milanovića

28.03.2023. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Nakon nekoliko dana razgovora sa potencijalnim kandidatima za mesto šefa stručnog štaba, uprava Spartaka je postigla dogovor o saradnji sa Milanom Milanovićem, koji će kormilo „golubova“ preuzeti u do kraja sezone. Milanović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Rad, Novi Pazar, Zemun, OFK Beograd, kulski Hajduk, niški Radnički, Radnik iz Surdulice, Mačvu, moldavski Šerif Tiraspolj, Irtiš iz Pavlodara, Tobol.
Fudbal: Spartak predstavio novog šefa struke - Milana Milanovića

Spartak je i zvanično  predstavio novog šefa stručnog štaba i njegovog prvog saradnika Milana Kuljića. Nikola Simović, predsednik Spartaka se zahvalio bivšem treneru Ljubiši Dunđerskom koji ostaje u klubu i obavljaće funkciju sportskog direktora, kao i njegovom saradniku Savi Pavićeviću, a potom istakao da veruje da će promena doneti bolje rezultate i opstanak u eliti.

- Gospodin Milanovića je ime koje je jako poznato u srpskom fudbalu. Trener koji je vodio brojne klubove u zemlji, ali i  inostranstvu i beležio dobre rezultate. Siguran sam da će on svojim znanjem i iskustvom uspeti da prodrma našu ekipu i da će Spartak sa njim na čelu stručnog štaba beležiti dobre rezultate i ostvariti cilj, a to je opstanak u Superligi – istakao je prvi čovek Spartaka - Zahvaljujem se što je prihvatio poziv da preuzme ekipu koja nije trenutno u lepoj poziciji što se tiče stanja na tabeli, ali siguran sam da je on pravo rešenje i da će ekipa početi sve bolje da igra i da ćemo uspeti da opstanemo u ligi.

Novi šef struke "golubova" napomenu je da se ekipa Spartaka nalazi u krizi rezultata, ali da tim poseduje kvalitet i da će se potruditi da ostvare postavljeni cilj.

- Učiniću sve da opravdam ukazano poverenje i da ispunim cilj koji je postavljen pred nama, a to je za sada opstanak u superligaškom društvu.  Što se tiče ekipe, mišljenja sam da je tim dobar, da igra dobro, ali da su rezultati slabiji. Na meni je da promenim taj rezultat, a ako je tako biće nam mnogo lakše. Mislim da nedostaje takmičarski naboj, da se manje uživa u lepoti igranja, a da se više gleda rezultat jer je sada borba za opstanak – rekao je Milanović.  

U stručnom štabu novo lice je Milan Kuljić koji će biti prvi asistent stratega Milanovića.

- Zahvaljujem se rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju. Svi smo na istom zadatku i duboko sam uveren da zajedničkim snagama možemo da ostvarimo sve zacrtano, a to je pre svega opstanak u ligi. Veliki sam optimista po tom pitanju i verujem da će cilj biti ispunjen – poručio je Kuljić.

Pored Milanovića i Kuljića u stručnom štabu Spartaka biće još Đorđe Tutorić, Luka Đurović i trener golmana Mustafa Peštalić.

Prvi izazov za novog šefa stručnog štaba i „golubove“ je već u subotu, kada Spartak gostuje u Kragujevcu gde će snage odmeriti sa Radničkim 1923.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 2478

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.