Komentara: 4
Pregleda: 2247

Fudbal: Spartak posle preokreta do trijumfa protiv Voždovca

22.02.2020. u 15:57h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv osvojio je tri boda na neugodnom gostovanju protiv Voždovca i to posle preokreta. Vodili su Beograđani sa 2:0 posle dva kaznena udarca, a onda je „golubovima“ bilo dovoljno šest minuta da prokrenu rezultat i ostvare važnu pobedu.
Fudbal: Spartak posle preokreta do trijumfa protiv Voždovca

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi pobedili su Voždovac u Beogradu sa 3:2 posle preokreta u 22 kolu Linglong Superlige Srbije. Domaći tim je poveo sa 2:0 sa bele tačke golovima Nikolića, a onda su se Subotičani razigrali od 70. minuta i stigli do pobede sa tri gola postignuta za šest minuta.

Početak meča  obeležila je prilika Gojkova, ali je Ilić bio na mestu i sprečio da Subotičani povedu. Usledilo je  ispitivanje snaga bez povoljnih prilika i da se uputi šut ka golu, a onda je domaći tim od 15. minuta preuzimao inicijativu. Kako je vreme odmicalo, Voždovac je u svom posedu imao više loptu. Hajdin je bio u prilici, ali se Dubljanić istakao odbranom. Posle nekoliko pokušaja, Beograđani su stigli i do prednosti. U 28. minutU Ivančević je načinio prekršaj nad Laciskasom, a sudija pokazao na belu tačku. Bivši igrač Spartaka Nemanja Nikolić je bio precizan i doveo Voždovac u vođstvo. Nije mnogo trebalo domaćinu da udvostruči vođstvo uz pomoć sudije Živkovića koji je u 33. minutu dosudio novi penal za Voždovac. Duel Otaševića i Stuparevića okarakterisan je za novi udarac sa jedanaest metara. Ponovo je Nikolić bio precizan za 2:0. Mogao je Spartak da smanji u 42. minutu, ali je šut Uroševića zaustavio Ilić i prvi deo je završen prednosšću Voždovca od 2:0.

Drugo poluvreme  je počelo, a onda je Spartak ostao bez Uroševića koji se povredio. Zaigrali su Subotičani agilnije, ali ih je sudija uporno sputavao da se razigraju i približe golu domaćina. Usledio je napad Voždovca, a Hajdin se našao u prilici da poveća vođstvo svog tima. Šutirao je sa desetak metara, ali se Dubljanić nije dao iznenaditi. Nova prilka za Beograđane, Mišić iz daljine, Dubljanić uspešniji. I kada se činilo da je malo vremena ostalo da „golubovi“ nešto više urade, tim Vladimira Gaćinovića se trgao i za kratko stigao do preokreta. U 71. minutu Ilić je faulirao Jočića, Denković je izveo kazneni udarac, a golman Voždovca na kratko odbranio. Utrčao je Jočić iz drugog plana i odbijenu loptu poslao u mrežu „zmajeva“ za 2:1. Usledila je odlična akcija Tufegdžića po desnoj strani, fantastičan centaršut i Nikolić poravnava rezultat - 2:2. U 78. minutu Spartak dolazi do preokreta. Denković je pogodio prvo prečku, a onda je Tufegdžić odbijenu loptu glavom poslao u iza leđa ilića i doveo Subotičane u vođstvo. Mogli su Subotičani i do ubedljivije pobede da su Tufegdžić i Denković iskoristili prilike, ali tri boda su upisana što je najvažnije.

Voždovac – Spartak ŽK  2:3 (2:0)
Nikolić 28’ (p), 33’ (p) – Jočić 72’, Nikolić 76’, Tufegdžić u 78’

Voždovac: Ilić, Cvetković, Stojčev (Janković), Nišić, Zličić, Lasiickas, Mikić, Stuparević, Nikolić, Pejčinović (Vučić), Hajdin.

Spartak: Dubljanić, Ivančević, Otašević, Tekijaški, Urošević (Vidović), Jočić, Vidaković, Gojkov (Denković), Tufegdžić, Srećković (Srećković), Nikolić.

Spartak već u sredu, 26. februara igra meč 23. kola, a u goste mu dolazi Mladost iz Lučana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2247
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.