Komentara: 37
Pregleda: 4776
Video

Fudbal: Spartak posle haotičnih scena bolji od Borca

19.11.2017. u 21:46h
Izvor: Subotica.com
Nakon burnih dešavanja na terenu Spartak Ždrepčeva krv je na kraju slavio protiv Borca iz Čačka u 17. kolu Superlige Srbije. Gosti su poveli, a Subotičani izjednačili u završnici prvog dela. Iako se dovodilo u pitanje hoće li se meč privesti kraju, utakmica je ipak okončana, a golubovi su sa još dva gola stigli do trijumfa od 3:1, koji ih je odveo na treću poziciju na tabeli.
Fudbal: Spartak posle haotičnih scena bolji od Borca

Početak utakmice nije nagoveštavao takvo odvijanje. Igralo se otvoreno na obe strane. Gosti su prvi zapretili, ali je Radovanović osujetio pokušaj Lime. Na drugoj strani domaći igrači su pokušali iz slobodnog udarca da dođu do prednosti, ali je Čečarić, nakon šuta Torbice, zakasnio.  U 20. minutu Savković je bio u prodoru, neko od odbrambenih igrača Borca ga je oborio u kaznenom prostoru, što je izazvalo negodovanje  na stadionu jer sudija nije pokazao na belu tačku.

OBRAĆANJE SUBOTIČANA - Fudbalski klub "Spartak ŽK" saopštio je večeras da će se sutra tokom dana (ponedeljak) predstavnici Uprave obratiti javnosti povodom, kako se navodi "nefudbalskog ponašanja gostujuće ekipe, Borca iz Čačka".

Poveli su gosti golom Jovanovića. Usledila je inicijativa domaćih, a najbolja prilika viđena je u 36. minutu. Savković je uputio centaršut sa leve strane, Radovanović bio najviši u skoku, ali je Bajić intervenisao. Nešto kasnije viđena je nova prilika za Subotičane, Stojković je prošao po desnoj strani, uposlio Savkovića pred golom gostiju, međutim lopta je posle njegovog šuta završila iznad prečke. U 41. minutu Propadalo je oborio Čečarića u kaznenom prostoru, a sudija Ilić pokazao na belu tačku. Usledila je drama na terenu. Svi igrači gostujućeg tima su krenuli ka sudiji uz negodovanje. Prekid je trajao oko  pet minuta, jer su igrači Borca želeli da napuste teren. Kada su se konačno smirili, Jovanović i Dupovac zbog crvenih kartona napustili su teren, a igra je nastavljena. Savković je poravnao rezultat sa 11 metara – 1:1.

ODE SVE U SVET! - Na sva ova tragikomična dešavanja u režiji gostujuće ekipe treba dodati i grupu posetilaca iz Engleske koji su danas u sklopu proputovanja, odnosno obilaska srpskih stadiona, bili gosti na Gradskom stadionu u Subotici i imali priliku da vide srpski fudbal u "punom sjaju", a zatim i svoje utiske, u podrugljivom stilu, podele na društvenim mrežama, tako verovatno predstavljajući realnost fudbala u Srbiji.

Početak drugog poluvremena nije doneo ni malo lepu sliku. Čačani su izašli na teren, posedali na travu okrenutih leđa ka centru i tako proveli tri minuta, a onda je konačno nastavljena  igra... nažalost nastavljena je i učestala opstrukcija igre od strane gostujućih igrača, njihov golman je na svaku loptu koja bi mu naišla deganžirao tako da ode izvan stadiona, ili ako ne uspe makar na tribine.

Posle dve propuštene prilike Šormaza i Hajdina, Torbica je prelepim pogotkom preokrenuo rezultat i doveo Spartak u vođstvo. Mogli su gosti do izjednačenja, ali je Ostojić izvanredno intervenisao nakon pokušaja Čađenovića. U finišu meča Bogićević je faulirao Torbicu, a Radovanović postavio konačnih 3:1 iz penala.

Spartak ŽK – Borac 3:1 (1:1)
Savković  45' (p), Torbica 53', Radovanović 83' (p) - Jovanović 27'

Spartak: Ostojić, Stojković , Ćalasan, Radovanović , Hajdin, Glavčić, Pantić (Šormaz), Abaz (Dunđerski),Torbica, Savković (Vukčević), Čečarić .

Borac: Bajić, Marković (Bogićević), Marinković, Dupovac, Obradović, Čađenović, Propadalo (Otašević), Jovanović , Filipović, Stamenić (Sajčić), Lima

Tabela posle 17 kola

Fudbal: Spartak posle haotičnih scena bolji od Borca

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 4776

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.