Komentara: 47
Pregleda: 6542

Fudbal: Spartak poražen u komšijskom derbiju od TSC-a (1:2)

05.08.2019. u 11:10h
Izvor: Subotica.com
U komšijskom derbiju Spartak Ždrepčeva krv poražen je od TSC-a iz Bačke Topole sa 2:1. Utakmica 3. kola Linglong Superlige Srbije u kojoj je Spartak ugostio novajliju u Superligi pripala je komšijama iz Bačke Topole.
Fudbal: Spartak poražen u komšijskom derbiju od TSC-a (1:2)

Pred prepunim tribinama Gradskog stadiona Spartak je poražen od TSC-a iz Bačke Topole. Komšije su i sa igračem manje uspele da osvoje tri boda.

Gosti su prvi krenuli u napad. Janko Tumbasević je umakao odbrani Spartaka, ali ga je u prodoru oborio Ostojić i načinio prekršaj za kazneni udarac. Bivši igrač Subotičana Nenad Lukić precizan je bio sa bele tačke i već u drugom minutu doveo TSC u vođstvo – 1:0.

Nakon primljenog gola „golubovi“ su uzvratili dobrim napadom. Malo sreće je nedostajalo da Šormaz poravna rezultat. Njegov pokušaj izblokirao je Filipović gotovo na ivici šesnaesterca. Nastavili su Subotičani atak ka golu Bačkotopolčana, ali je završnica bila slabija. Dobro postavljena odbrana gostiju bila je čvrst bedem za „golubove“. U 13. minutu Srećković je bio u prodoru, Varga je načinio prekršaj. Tražili su domaći kazneni udarac, ali je samo napadač Subotičana zaradio opomenu. Idealnu šansu da izjednači imao je Obradović samo dva minuta kasnije. Filipović je jedva odbranio posle njegovog šuta, ali dovoljno da promeni putanju lopte da ode van okvira gola.  Usledila je kontra TSC-a. Silađi je projurio uz desnu aut liniju, Ostojić je istrčao van kaznenog prostora u namer da osujeti  napad protivnika, ali je lopta završila iza njega. Snašao se pred golom mlađani Dunđerski, loptu izbacio u aut i sprečio da gosti udvostruče vođstvo.

Preuzeli su domaći igrači inicijativu, dok su se gosti pomalo povukli i čekali priliku iz kontri da zaprete Ostojiću. Pokušavali su Subotičani da dođu do gola, ali su grešili u završnici napada. Milošević, Srećković, Obradović nisu iskoristili svoje pokušaje. Marčić je posle odličnog proigravanja Obradovića pokušao iz velike udaljenosti, lopta je prošla uza malo pored stative. U 39. minutu odigrao se sporni momenat. Srećković je šutirao iskosa sa leve strane, Varga je izblokirao rukom loptu koja je išla u gol i izbacio je u korner. U prvom momentu sudija nije pokazao na belu tačku. Stvorila se velika gožva, svi igrači su krenuli ka njemu, ako i kompletan stručni štab domaćeg tima. Na asistenciju četvrtog sudije  dosudio je kazneni udarac za Spartak. Za malo da ni to ne iskoriste „golubovi“. Obradović je lagano šutirao sa 11 metara, Filipović na kratko odbranio, na sreću iskusni napadač Subotičana ponovo je prihvatio loptu i glavom je plasirao u mrežu za 1:1.

Posle izjednačenja  i gosti su zaigrali otvorenije i krenuli ka golu Spartaka, ali promene rezultata nije bilo. U samom finišu Bačkotopolčani su ostali sa igračem manje jer je Varga zaradio drugu opomenu i morao napustiti teren.

Na startu drugog dela Spartak je odmah krenuo da atakuje na gol TSC-a. Pokušavali su Šormaz, Marčić, Obradović, ali je to sve bilo slabo i neprecizno. Iako nisu često napadali gosti iz kontri su bili itekako opasni i to sa igračem manje.

U  74. minutu  Milićević je nadmudrio odbranu Spartaka i doveo Bačkotopolčane u vođstvo od 2:1. Samo minut kasnije gosti su mogli i do trećeg gola. Silađi je prošao po desnoj strani, odigrao povratnu sa Milićevićem, a potom uposlio Arsenijevića koji šalje loptu iznad same prečke. Na drugoj strani Obradović je u nameri da centrira iskosa s desne strane Denkoviću gotovo ubacio loptu u gol, ali je Filipović uspeo da interveniše i spreči izjednačenje i bodovi su pripali komšijama.

Spartak ŽK – TSC 1:2 (1:1)
Obradović u 42 (p) - Lukić u 2 (p), Milićević u 74

Spartak: Ostojić, Dunđerski, Tekijaški, Otašević, Milošević, Jočić (Jamamoto), Marčić, Tufegdžić ( Mladenović), Srećković (Denković), Šormaz, Obradović

TSC: Filipović, Varga, Skopljak, Tomanović, Tumbasević, Milićević, Silađi (Galić), Ponjević, Antonić, Arsenijević (Duronjić), Lukić (Babić).

U narednom kolu Spartak gostuje u Novom Sadu gde će snage odmeriti s Proleterom. Utakmica se igra u nedelju 11. avgusta od 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 6542
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.