Komentara: 7
Pregleda: 2163

Fudbal: Spartak poražen od Vojvodine u Novom Sadu

05.10.2019. u 18:06h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv poražen je u Novom Sadu od Vojvodine sa 2:0. Domaći tim je poveo u prvom delu meča, dok je nastavak pripao Subotičanima, ali su golovi izostali.
Fudbal: Spartak poražen od Vojvodine u Novom Sadu

Fudbaleri Spartaka poraženi su od Vojvodine na „Karađorđu“ sa 2:0. Boljom igrom u prvom delu meča Novosađani su stigli do prednosti, dok su „golubovi“ dominirali u nastavku, ali terensku inicijativu i ukazane prilike nisu krunisali golovima i bodovi su pripali domaćinu.

Početak utakmice pripao je Spartaku. Napadali su Subotičani i unekoliko navrata posle prekide pokušali da ugroze gol Vojvodine, ali je završnica bil loša. Preuzeli su Novosađani inicijativu i diktirali tempo igre. Stojković je pogodio, stativu. Matić je bio u prilici, šutirao, ali je Dokić dobro reagovao.

Na isteku dvadesetog minuta igre, Stojković je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, Matić prihvatio na drugoj, ali je lopta završila pored stative van okvira. Ipak posle nekoliko pokušaja stigao je domaći tim do prednosti. Bojić je matirao Dokića za 1:0. Imao je Matić još jednu dobru šansu, ali je nije iskoristio. Ispravio je to Nemanja Nikolić u finišu prvog dela. Nakon krnera odbrana Spartaka ostavila je usamljenog Nikolića, a on olako sa metar udaljenosti loptu plasirao u mrežu. Mladi napadač "lala", do nedavno uzdanica "golubova", nije slavio pogodak.

Mogli su Subotičani u sudijskoj nadoknadi da smanje prednost Vojvodine, ali je šut Denkovića izblokirao Veselinović.

U nastavku utakmice Spartak je bio bolji, dok je Vojvodina igrala koliko joj treba da meč privede kraju uz nekoliko pokušaja da postigne još koji gol. Imao je Denković dve izgledne šanse, nije ih pretvorio u gol i bodovi su pripali domaćem timu u 160 derbiju.

Vojvodina - Spartak 2:0 (2:0)
Bojić 29, Nikolić 42

Vojvodina: Rockov, Devetak, Đurišić, Saničanin, Matić (Kokir), Drinčić, Nikolić (Zukić), Bojić, Stojković, Veselinović, Đuričin (Nešković).

Spartak: Dokić, Jočić (Vidaković), Ivančević, Srećković (Leal), Milošević, Denković, Dunđerski, Obradović, Tufegdžić (Šormaz), Marčić, Otašević.

Sledi prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obaveza, a potom Spartak igra kući, dočekuje novajliju Inđiju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2163
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.