Komentara: 5
Pregleda: 1253
Video

Fudbal: Spartak poražen od Proletera (1:2)

23.09.2021. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka upisali su drugi poraz u sezoni. Proleter iz Novog Sada slavio je u Subotici sa 2:1 u 10. kolu Superlige.
Fudbal: Spartak poražen od Proletera (1:2)

Poveli su „Slanobarci“,  a onda su Subotičani izjednačili po ulasku Nikolića, Savkovića i Bijelovića, međutim gosti su iz kontre po drugi put savladali Dubljanića i odneli bodove sa Gradskog stadiona.

Uvodni deo utakmice protekao je u ispitivanju snaga. Opipavali su jedni drugima puls, smireno, pomalo i monotono. Kako je vreme odmicalo igra je malo dobijala na dinamici,  a odna su usledili i pokušaji da se mreže zatresu. Spartak je prvi zapretio, Noboru Šimura je ubacio loptu sa leve strane u šesnaesterac Proletera, ali je Hrstić za malo je bio neprecizan. Imali su i gosti svoje šanse, ali ih nisu uspeli realizovati.

Pokušali su Subotičani posle kornera, Šimura je tukao pored stative. Promašaj domaćeg tima kažnjen je u 23. minutu.  Lepa kombinacija Tomovića i Kuna rezultirala je pogotkom Proletera - 0:1.

Na isteku pola sata igre gosti su udvostručili prednost preko Ortiza. Usledila je analiza VAR sistema i prekid od pet minuta, a na kraju je gol  poništen jer se neko od gostujućih igrača našao u nedozvoljenoj poziciji. U finišu prvog poluvremena Mihajlović je šutirao iz daljine u želji da izjednači pre odlaska na pauzu, ali je Petrić odbranio.

Na startu drugog dela utakmice Proleter je pokušao preko Da Silve da poveća vođstvo, Dubljanić se nije dao iznenaditi. Na drugoj strani je Mihajlović pokušao, ubacio se sa leve strane u kazneni prostor, uputio udarac, ali je lopta završila u rukama Patrića. Samo što su ušli na teren u 57. minutu Savković i Nikolić su odlično kombinovali, pokušali da proigraju Tufegdžića, ali je on za malo zakasnio i propustio priliku da izjednači.

Igrao se 62. minut Luka Bijelović je uputio udarac iskosa s desne strane, lopta je završila iznad prečke. Pokušao je Živojinović na drugoj strani, lopta je bila lak plen za Dubljanića posle njegovog šuta. Preselila se igra pred gol Proletera, stvorila se gužva, a onda je odbijenu loptu prihvatio Mile Savković, uputio silovit šut, Ortiz je izblokirao i sa same gol linije otklonio opasnost. Igrao se 70. minut kada su gosti posle brže kontre naterali Dubljanića da interveniše, Živojinović je šutirao, a golman Spartaka zakačio loptu vrhovima prstiju i poslao je u korner. Krenuli su „golubovi“ silovito prema Petriću, Savković je nanizao nekoliko protivničkih igrača, pokušao iskosa s desne strane, Skopljak je izbacio loptu iz kaznenog prostora. Usledio je novi napad Subotičana, a onda je Luka Bijelović nakon asistencije Mileta Savkovića odlično reagovao u gužvi i poslao loptu u mrežu Proletar za 1:1.

Nakon primljenog gola, gosti su živnuli i zaigrali ofanzivnije, a Veljko Mladenović je posle pet minuta provedenih na terenu i brze kontre uspeo da savlada Dubljanića za novu prednost Proletera -1:2. Usledile su ponovo konsultacije sa VAR komisijom i novo čekanje. Gol je priznat i gosti su odneli bodove sa Gradskog stadiona.  

Spartak – Proleter 1:2  (0:1)
Bijelović 72’ - Kun 25’,  Mladenović 86’

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović, M. Bogićević, Bjelica, Milošević (Ivančević), Šimura (Vidaković), Šćepanović (Savković), Todoroski ( Nikolić), Tufegdžić, Mihajlović, Hrstić (Bijelović).

Proleter: Petrić, Milošević, Skopljak, Lambulić, Mitrović, Vukasović, Kojić (Bašanović), Kun (Živojinović), Tomović (Ilić), Da Silva (Mladenović), Ortiz (Mihajlović).

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage s Partizanom. Utakmica se igra u nedelju od 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1253
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.