Komentara: 5
Pregleda: 1514
Video

Fudbal: Spartak poražen od Javora (0:2)

30.04.2021. u 10:09h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen i od Javora iz Ivanjice u 34. kolu Superlige Srbije, rezultatom 2:0. Gosti su otpočetka bili rešeni da uzmu bodove u Subotici. Ono što nisu uspeli u prvom delu nadoknadili su u nastavku. Mogli su u finišu do trećeg gola, ali je udarac sa bele tačke Ruševića zaustavio Vukanić, samo vremena nije bilo da „golubovi“ urade nešto više.
Fudbal: Spartak poražen od Javora (0:2)

Gosti su imali inicijativu od starta, a u 12. minutu su stvorili prvu ozbiljnu priliku. Nikolić je silovito šutirao, Vukanić se našao na dobrom mestu i loptu izbacio u korner. Nedugo potom još jednom su gosti zapretili, ali je Maričić bio neprcizan i loptu poslao preko gola. Igrao se 20. minut posle prelepe akcije, Andrej Ilić iz okreta je uputio šut ka golu Spartaka sa ivice kaznenog prostora, Vukanić se još jednom istakao.

Zapretili su gosti još jednom posle udarca iz ugla, ali nisu našli put do mreže Spartaka. Konačno su se trgli i Subotičani i igra se preselila na drugu polovinu terena. Posle odlične akcije, Šimura je prvi pokušao, lopta se odbila, Marčić je prihvatio uputio udarac, Lazović je odbranio i izbacio loptu u korner.  Nikola Srećković je izveo udarac iz ugla, Šimura je glavom tukao, lopta je pogodila stativu. Nizale su se prilike domaćeg tima.

U 32. minutu „golubovi“ su bili najbliži vođstvu. Golman gostiju napravio je grešku posle šuta Savkovića, ali se brzo iskupio i zaustavio udarac Srećkovića i mreže su ostale mirne posle 45. minuta igre.

Drugo poluvreme samo što je počelo, Ivanjičani su imali dobru priliku. Luka Luković je uputio šut iskosa sa leve strane, Vukanić je ponovo bio na visini zadatka i sačuvao svoju mrežu. Na drugoj strani pokušali su Subotičani posle prekida da povedu, ali je Srećković iz slobodnog udarca loptu poslao pored stative.

SAVKOVIĆ UPISAO 100. NASTUP - Pre početka utakmice Nikola Simović predsednik Spartaka  je uručio uramljen dres Miletu Savkoviću sa brojem sto koji simbbolično označava broj nastupa veziste u dresu subotičkog superligaša.

U 59. minutu konačno se mreža zatresla i to Subotičana. Odbrana Spartaka je pogrešila, Ibrahim je uzeo loptu pred kaznenim prostorom, uposlio ilića, a on je plasirao u gol domaćina – 0:1. Samo pet minuta kasnije Spartak je mogao do izjednačenja, ali je Tufegdžić propustio idealnu priliku. Savković je ubacio loptu u šesnaesterac Metalca sa leve strane, Šimura uputio udarac, Tufegdžić se našao na tri metra od gola, ali nije dobro prihvatio loptu koja je završila u gol autu.

U 67.minutu diskutabilna situacija, Savković je šutirao, neko od odbrambenih igrača Javora je igrao rukom, ali je Lukić pokazao da se igra nastavi. Na drugoj strani je usledila brza kontra Ivanjičana, Ilić je izbio u prvi plan, ali je njegov pokušaj izblokirao Tekijaški i sprečio ga da udvostruči vođstvo. Ipak u 76. minutu u tome nisu uspeli. Luka Luković je iskoristio priliku posle kontre i pored Brankovića loptu poslao u dalji ugao za 0:2.

Priliku da povedu sa 3:0 gosti su dobili  u 82. minutu. Nemanja Tekijaški je nesmotreno reagovao i oborio Ruševića u kaznenom prostoru. Zaradio je drugi žuti karton, a za goste je dosuđen penal. Rušević se prihvatio odgovornosti, ali je Vukanić odbranio udarac sa 11 metara, odbila se lopta ponovo do Ruševića, još jednom je golman Spartaka dobro reagovao i ostalo je 0:2.

Vremena za promene rezultata nije bilo i Javor je osvojio bodove, a Subotičani upisali četvrti vezani poraz.

Spartak  – Javor 0:2 (0:0)
Ilić 59’, Luković 76’

Spartak: Vukanić, Dunđerski, Branković, Tekijaški, Vidović, Marčić (Đurasović), Šimura (Jovanović), Savković, Tufegdžić (Hrstić), Srećković (Jović), Bijelović (Vidaković)

Javor: Lazović, Pavišić, Ostojić, Jevremović, Tričković (Jevtić), Dukure, Nikolić, Maričić (Balabanović), Luković (Zvekanov), Ibrahim (Rušević), Ilić.

Već u utorak Spartak gostuje u Surdulici gde će snage odmeriti sa Radnikom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1514
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.