Komentara: 10
Pregleda: 5506
Foto

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

18.08.2019. u 12:18h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen od Crvene zvezde u 5. kolu Linglong Superlige Srbije. "Golubovi" su mogli do boda, ali im je nedostajala sreća, pogotovo u završnici. Iako su Subotičani poveli, gosti su izjednačili, a posle prokrenuli za pobedu.
Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

Spartak Ždrepčeva krv poražen je od Crvene zvezde posle prokreta. "Golubovi" su krenuli hrabro, poveli golom Lazara Tufegdžića, ali nisu imali dovoljno sreće da izvuku zasluženi bod, zbog prikazane borbenosti. Crveno – beli su tri puta zatresli mrežu Subotičana  za trijumf. Gradski stadion je posle dužeg niza godina bio krcat, a atmosfera je bila prava fudbalska.

Zvezda, koja je nastupila u kombinovanom sastavu, bez većine glavnih grača, zapretila je odmah u prvom minutu susreta. Simić je odlično uposlio Jevtovića, ali je njegov šut zaustavio Ostojić. Gosti su posle kornera imali još jednu priliku da povedu. Milunović je bio najviši u skoku, glavom zahvatio loptu koja je završila u rukama golmana Spartaka. Uzvratili su Subotičani  napadom i iznenadili protivnika. Stefan Šormaz je dodao Tufegdžiću loptu, a on je, zaboravljen od svih, olako smestio u mrežu Zvezde – 1:0.

Veća inicijativa gostujućeg tima rezultirala je velikim brojem prilika. Dve uzastopne šanse za crveno – bele otišle su u nepovrat. Prvo je Nemanja Milunović mogao da izjednači, a potom Milan Jevtović  da na golu Spartaka nije bilo za odbrane veoma raspoloženog Miloša Ostojića.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

OVACIJE ZA "GOLUBICE" - Pre početka utakmice na Gradskom stadionu počasni krug su napravile fudbalerke Spartaka, šampionke Srbije koje su nedavno obezbedile plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona gde će se, u septembru, sastati sa Atletiko Madridom. Mnogobrojna publika je ovacijama pozdravila dame, a kapitenu Violeti Slović predsednik Spartak Ždrepčeve krvi, Nikola Simović, uručio je cveće, dok je Bojanu Arsiću, generalnom sekretaru „golubica“, predao plaketu za ostvarene uspehe, osvojenu devetu uzastopnu titulu prvaka i plasman u Ligu šampiona.

U 21. minutu Subotičani su ponovo zapretili. Mogao se Lazar Tufegdžić proslaviti drugim matom Borjana, ali ovog puta čuvar Zvezdinog gola nije dozvolio da lopta završi u mreži. 

Najbliži izjednačenju Beograđani su bili u 28. minutu. Veljko Simić se na sredini terena izborio za loptu, povukao je ka šesnaestercu Spartaka, šutirao sa ivice, ali Miloš Ostojić se još jednom istakao. Nizali su prilike igrači Crvene zvezde, a u 37. minutu uspeli i da izjednače prkeo Vulića.

U finišu prvog dela Spartak je pokušao da ponovo dođe do vođstva. Tufegdžić je bio u šansi, lopta je pogodila Gajića. Tražili su igrači domaćeg tima penal, ali je sudija samo pokazao da se igra nastavi. Novu priliku imali su Subotičani kada je Jočić izveo slobodan udarac, gužva se stvorila pred golom gostujućeg tima, međutim Borjan hvata loptu i otklanja opasnost. Pokušao je i Mladenović u poslednjem minutu. Lopta je završila u naručju Zvezdinog golmana.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

Početkom drugog poluvremena Crvena zvezda je preokrenula rezultat. Tomane je ostavio loptu za Simića, a on pogodio za 1:2. Mogli su Subotičani do izjednačenja u 55. minutu. Stefan Šormaz se probio u šesnaesterac, ali je Pankov odlično ušao u blok i osujeti pokušaj mladog napadača Spartaka. Imali su domaći igrači novu priliku posle kornera. Tekijaški je šutirao, Borjan odbranio.

Igra se preselila pred gol gostiju od 64. minuta. Pritisak Spartaka nije jenjavao, ali promene rezultata nije bilo. U 75. minutu Lazar Tufegdžić podigao je publiku na noge. Svi su već videli loptu u golu, ali je ona očešala stativu i ostala van okvira.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

Pritisak se konačno isplatio desetak minuta pred kraj. Spartak je izjednačio. David Dunđerski  je uputio šut, lopta je pogodila stativu i završila u mreži.

Zvezda je imala priliku za novi preokret. Tomane je šutirao pored desne stative. Nešto kasnije napadač gostiji se iskupio. Posle prelepe akcije iasistencije Gajića, Tomane je pogodio za 2:3.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

Do novog izjednačenja moglo je doći u 87. minutu, ali je Borjan dobro intervenisao posle šuta Milana Marčića i tako sačuvao tri boda.

Spartak – Crvena zvezda  2:3 (1:1)
Tufegdžić 6', Dunđerski 79' - Vulić 37', Simić 49', Tomane 84'

Spartak: Ostojić, Dunđerski, Otašević, Tekijaški , Milošević (Ivančević), Marčić, Jočić, Mladenović  (Gojkov), Tufegdžić, Denoković, Šormaz.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde posle preokreta (2:3)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (Žander), Petrović (Ivanić), Vulić, Simić, Jevtović, Krstović (Vukanović), Tomane.

Spartak u narednom kolu gostuje u Nišu gde će snage odmeriti sa Radničkim.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5506
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.