Komentara: 3
Pregleda: 647

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (3:0)

10.10.2022. u 11:04h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen od Crvene zvezde sa 3:0 u okviru 14. kola Superlige. Već posle prvog dela Zvezda je imala visoku prednost do koje je došla golovima Gobeljića i Kangve, a ispostavilo se tad i rešila pitanje pobednika ovog duela.
Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (3:0)

Početak utakmice je protekao u otvorenoj igri oba tima uz nekoliko pokušaja domaćeg tima. Kako je vreme odmicalo Spartak je polako prepuštao inicijativu Crvenoj zvezdi koja je stigla i do prednosti. U 20. minutu Zvezda je napadala, dok se odbrana Subotičana fokusirala na Kataija, Gobeljić se iz drugog plana ubacio u sredinu i uputio udarac levom nogom. Lopta je zakačila Vitorovića, promenila pravac što je onemogućilo Manojlovića da reaguje na vreme i domaći tim je poveo sa 1:0.

Samo tri minuta kasnije Aleksandar Katai je mogao da duplira prednost, na sreću „golubova“ našao se u nedozvoljenoj poziciji.Na 2:0 u 37. minutu povisio je Marko Gobeljić. Posle izvedenog kornera od strane Bena, lopta je došla do Dragovića, ali on nije uspeo ništa osim da je spusti na zemlju. Gobeljić je prihvatio odbijenu loptu uputio šut po zemlji, okrznula je Hrstića i završila u mreži Manojlovića.

Nije mnogo trebalo Zvezdi da dođe do trećeg pogotka. Prekid je opet bio koban po Subotičane. Nakon kornera Kangva je kod druge stative loptu prihvatio i zavukao pod prečku – 3:0.

U  drugom poluvremenu Subotičani su konsolidovali redove i u odbrani bolje delovali što je sprečilo da Zvezda poveća prednost. Konačno u 60. minutu Spartak je konačno zapretio, a u prilici da smanji vođstvo domaćina našao se Marko Obradović. Borjan je bio na mestu i sprečio nameru Spartakovog napadača.

Igrao se 65. minut kada je Aleksa Đurasović uputio dijagonalu do Vitorovića, a on pokušao da proigra Bijelovića na drugoj strani. Njegovu nameru pročitao je Borjan, brzo se našao na putanji lopte ka Bijeloviću i osujetio kontru „golubova“. Mnogo bolja igra Spartaka bila je u drugom poluvremenu, ali je izostala završnica.

U samom finišu utakmice, tačnije u sudijskoj nadoknadi vremena Stajković je oštro startovao u duelu na Nikolića i posle var konsultacija zaradio crveni karton. Na sreću samo minut pre kraja Spartak je ostao sa igračem manje što nije dorpinelo da protivnik iskoristi i upiše ubedljiviju pobedu.

Crvena zvezda - Spartak 3:0 (3:0)
Gobeljić 20', 37', Kangva 41'

Crvena zvezda: Borjan, Kanga (Prucev), Katai (Nikolić), Dragović (Pankov), Kangva, Eraković, Ben, Mijailović, Srnić, Pešić (Mitrović), Gobeljić (Rodić).

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bogićević (Đurasović), Ostojić, Vitorović, Tumbasević (Moris), A.S. Đurasović, Bijelović (Stajković), Šimura, Srećković (Bosić), Hrstić (Obradović).

U narednom kolu Spartak na Gradskom stadionu dočekuje Kolubaru iz lazarevca. Utakmica se igra u subotu, 15. oktobra, u 15 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 647
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.