Komentara: 11
Pregleda: 2336

Fudbal: Spartak počeo pripreme za nastavak sezone

10.01.2024. u 09:36h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka okupili su se na juče Gradskom stadionu i počeli priprema za nastavak sezone. U gotovo nepromenjenom sastavu „golubovi” su krenuli da se spremaju za prolećni deo prvenstvene trke gde im je glavni cilj da obezbede svoje mesto u plejofu.
Fudbal: Spartak počeo pripreme za nastavak sezone

Nikola Simović, prvi čovek subotičkog superligaša ukratko je ocenio jesenji deo šampionata i jasno poručio šta je glavni zadatak kluba sa severa Bačke u nastavku.

- Ostvarili plasman na deveto mesto u jesenjem delu, ali mislim da smo u rezultatskom smislu mogli malo bolje. Morali smo da uzmemo još koji bod i da budemo za jednu do dve pozicije iznad na tabel – rekao je Simović - Ono što obećava jeste dobra igra eipe u poslednjih pet utakmica od kada je došao Nenad Laltović. Prikazali smo bolje partije i napravili dobar učinak gde smo uzeli devet od 15 bodova. To nam daje veru i nadu da ćemo u prolećnom delu uspeti da ostvarimo naš cilj i nađemo se u plejofu. Ukoliko uspemo da ostvarimo taj plan, vdećemo siuaciu na tabeli i onda praviti strategiju za dalje, ali primarni cilj i mesto u društvu prvih osam timova moramo da ispunimo u ovoj sezoni.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za nastavak sezone

Osvrnuo se predsednik subotičkog superligaša i na uspešan posao tokom letnjeg prelaznog roka i nagovestio da postoji mogućnost i tokom zimskog da neko od igrača napusti klub sa severa Bačke.

- U proteklih šest meseci odlično smo odradili i prelazni rok, posebno kada su izlazni transferi u pitanju. Oborili smo klupski rekord prodajemo Hrstića u Švedsku, ali i Srećkovića i Ada. Prave poteze smo načinili kada je reč o dovođenju novih igrača u Spartak. Osvžeili smo tim, pojačali se u odnosu na prošlu sezonu i jedan smo od najmlađih timova u ligi – istakao je Simović - I ovog zimskog prelaznog roka imamo dosta interesovanja za naše igrače, ali nećemo žuriti. Klub je finansijski stabilan i nemamo preku potrebu da pravimo izlazne transfere nego ćemo čekati ponudu koja će stopostotno zadovoljiti, kako klupske apetite, tako i želje igrača. Pobrinućemo se da pojačamo naše redove za prolećni deo kako bi smo imali kvalitet potreban da bez problema igramo plejof.

Fudbal: Spartak počeo pripreme za nastavak sezoneNa prvo okupljanje nakon pauze došlo je 30 igrača, među kojima su i četvorica omladinaca, a jedini je izostao Srđan Šćepnović koji se još oporavlja nakon operacije ligamenata, dok je novajlija Nemanja Krsmanović stigao iz Češke.

- Našim igračima prija potražnja ali imamo sladak problem jer nam traže one koje smo mi „zacementirali“ da ostanu do kraja sezone i čine okosnicu tima. U slučaju da neko ode brzo ćemo reagovati da dovedemo i pokrijemo tu poziciju – jasan je Ljubiša Dunđerski, sportski direktor - Za sada je otišao samo Vladan Vidaković jer je završio svoju pozajmicu iz Maribora. Došao je Nemanja Krsmanović iz Teplica koji pokriva sve pozicije po levom beku. Tu su i četvorica iz omladinske škole , golman Dimitrije Minić, Luka Peić, Danijel Kolarić i Fransis Ebuka. Na osnovu odlazaka ćeo tako i reagovati da na kostur tima pojačamo konkurenciju da ostavrimo svoj cilj i obezbedimo plasman u plejof.

Spartak će se do nedelje pripremati na terenima Gradskom stadiona, a potom se seli na Kipar gde će nastaviti da se uigrava za prolećni deo sezone. Dunđerski je kratko izneo plan rada.

- Do 14. januara ćemo raditi u Subotici, a potom putujemo na Kipar i tamo ostajemo do 28. januara. U sklopu dvonedeljnog rada ćemo odigrati i pet kontrolnih utakmica. Neke mečeve smo već dogovorili, a za preostale tražimo protivnike . Cilj je da se što bolje uigra ekipa. Generalka je na programu 3. februara kada ćemo snage na Gradskom stadionu u Subotici odmeriti sa Inđijom – rekao je Dunđerski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 3 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 2336
Povezane teme

fudbalski klub spartak

ljubiša dunđerski

nikola simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.