Komentara: 3
Pregleda: 3924
Foto

Fudbal: Spartak pobedio Rad, ali ipak igra plejaut

07.04.2019. u 21:37h
Izvor: Subotica.com
I pored pobede Spartak Ždrepčeva krv je ostao bez plasmana u društvo prvih osam timova Superlige, nakon ligaškog dela. U poslednjem, 30. kolu, Subotičani su pobedilii Rad sa 1:0, ali je Vojvodina bila bolja od Partizana i srušila snove "golubova" o plejofu.
Fudbal: Spartak pobedio Rad, ali ipak igra plejaut

U izuzetno teškoj utakmici koja je odlučivala da li će se Spartak Ždrepčeva krv naći u plejofu Subotičani su pobedili Rad sa 1:0 golom Kerkeza, ali je u Novom Sadu Vojvodina slavila protiv Partizana i obezbedila sebi mesto u društvu boljih osam timova.

Pored izuzetne igre oba tima u Subotici senku na utakmicu bacio je glavni sudija meča Milan Ilić svojim odlukama i izazvao mnogo negodovanja prisutne publike na Gradskom stadionu.

Od početka utakmice Rad je nametnuo svoju igru. Imali su gosti veći posed lopte i sve češće napadali ka golu Ostojića, dok je Spartak bio nekako inferioran. U 24. minutu tim sa Banjice je imao stopostotnu priliku za vođstvo. Posle prekršaja Kerkeza nad Veselinovićem iskosa s desne strane Tričković je izveo slobodan udarac, Jovanović je pokušao glavom, ali je Ostojić panterski sačuvao svoju mrežu i loptu izbacio u korner.

Fudbal: Spartak pobedio Rad, ali ipak igra plejaut

Nešto kasnije gosti su još jednom zapretili. Posle dijagonale koju je uputio Bainović, Petrović je malo zakasnio po levoj strani i Otašević je njegov šut izblokirao. Na drugoj strani zapretili su i igrači Spartaka. Posle dobrog pasa Tufegdžića, Denković je pokušao, ali je završnica bila loša.

U nekoliko navrata prisutna publika je negodovala i imala primedbe na odluke arbitra Ilića, jer se činilo da ih donosi u korist gostujuće ekipe, a na štetu domaćina.

U nastavku meča Spartak je preuzeo kontrolu igre i bio mnogo opasniji po gol Građevinara. Obradović je prvi zapretio, a potom Denković. Nisu uspeli napadači Subotičana da zatresu mrežu protivnika, ali je kapiten Kerkez u 65. minutu podigao publiku na noge i doneo radost svom timu. Nemanja Glavčić odlično je centrirao sa leve strane, a Kerkez loptu plasirao u mrež Rada za 1:0.

Fudbal: Spartak pobedio Rad, ali ipak igra plejaut

Nešto kasnije "golubovi" su mogli da udvostruče prednost, ali je pokušaj Denkovića izblokirao Balabanović i to rukom u kaznenom prostoru. Tražila je publika i domaćin penal, ali Illić nije pokazao na belu tačku. Igra je nastavljena.

Gosti su zapretili, a sreća je poslužila Spartak što nisu izjednačili. Posle dobrog pasa Stevića sa desne strane, Mihajlović je slabo šutirao sa desetak metara, lopta je završila na levoj strani na ivici šesnaesterca. Igrači domaćeg tima brzo su reagovali i otklonili opasnost. Razigrani Golubovi ponovo su se našli pred golom Rada, Tufegdžić je bio u prodoru, ali ga je neko od gostujućih igrača faulirao u kaznenom prostoru, na to je Ilić samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

Fudbal: Spartak pobedio Rad, ali ipak igra plejaut

U 80. minutu Vladimir Torbica, kapiten "golubova" uputio je silovit šut, ali je Živković dobro intervenisao i sprečio Subotičane da reše utakmicu. Ponovo su gosti zapretili, ali su Mihajlovića zaustavili Ostojić i Tekijaški izblokiravši njegov šut na petercu.

Finiš utakmice protekao je u velikoj neizvesnosti i nervozi koju je prouzrokovao glavni arbitar utakmice Milan Ilić svojim odlukama. U samom finišu Rad je mogao do boda, ali je Ostojić još jednom svojom intervencijom sačuvao mrežu Spartaka i Subotičani su na kraju ostvarili pobedu - 1:0.

Spartak ŽK – Rad 1:0 (0:0)
Kerkez 66'

Fudbal: Spartak pobedio Rad, ali ipak igra plejaut

Spartak: Ostojić, Tekijaški, Otašević, Kerkez, Milošević, Tufegdžić (Radovanović), Glavčić, Đorđević (Torbica), Denković (Dunđerski), Đenić, Obradović.

Rad: Živković, Tanović, Perendija, Jovanović, Tričković, Stević, Balabanović (Trifunović), Petrović, Smiljanić (Mihajlović), Bainović, Veselinović (Ilić).

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Rad Fudbal: Spartak - Rad Fudbal: Spartak - Rad Fudbal: Spartak - Rad Fudbal: Spartak - Rad Fudbal: Spartak - Rad Fudbal: Spartak - Rad Fudbal: Spartak - Rad
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3924
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.