Komentara: 0
Pregleda: 1092

Fudbal: Spartak plejaut započeo pobedom

14.04.2019. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv startovao je pobedom u plejautu. Subotičani su na svom terenu nadigrali ekipu Rada i golovima Lazara Tufegdžića zasluženo slavili sa 2:0. Pobeda je mogla biti i ubedljivija da nije poništen gol Milana Marčića u 33. minutu.
Fudbal: Spartak plejaut započeo pobedom

Nastavio je Spartak uspešan niz i uknjižio i sedmu pobedu za redom. „Golubovi“ su i ovog puta bili bolji od Rada i zasluženo slavili sa 2:0.

Za razliku od utakmice odigrane  pre pet dana kada su se ova dva rivala sastala, Rad je prikazao mnogo slabiju igru, dok je Spartak bio tim koji je dominirao tokom meča. Počeli su Subotičani ofanzivno od starta. Denković je dobro centrirao sa leve strane,ali je Obradović  slabije šutirao što je bilo lako odbrani gostujućeg tima da otkloni opasnost. Odgovorili su gosti na taj napad preko Šipčića, bila  je to lak plen za Ostojića junaka iz prošlog okršaja protiv Građevinara. Usledio je potpuni pritisak Subotičana. Nizali su domaći igrači poluprilike i prilike posle brzih napada, ali je Marković dobro intervenisao posle pokušaja Denkovića, Tufegdžića i Obradovića. Konačno u 29. minutu iz drugog pokušaja Spartak je došao do prednosti. Nemanja Glavčić uposlio je Denkovića na desnoj strani, njegov šut na kratko odbranio je Dušan Marković. Iz drugog plana utrčao je u kazneni prostor Lazar Tufegdžić i loptu plasirao u donji ugao za 1:0. Nekoliko minuta kasnije Subotičani su udvostručili prednost, ali je gol poništen. Glavčić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, Marčić bio najviši u skoku i glavom loptu plasirao u mrežu Rada. Međutim, pomoćni sudija je signalizirao da je pogodak postignut iz nedozvoljene pozicije.  Konačno su i gosti zapretili. Filip Bainović izveo je slobodan udarac, njegov šut izblokirao je Otašević. Mogao je tim Predraga Rogana u 39. minutu da poveća vođstvo. Posle dobre akcije i duplog pasa Obradovića, Tufegdžić je šutirao, odbranio je Marković. Odbijenu loptu prihvatio je Nemanja Obradović, ali se Marković još jednom istakao sjajnom odbranom. Finiš  prvog dela pripao je gostujućeoj ekipi koja je u dva navrata pokušala da izjednači, ali je Ostojić i ovog puta bio siguran i sačuvao prednost Spartaka.

Nastavili su domaći igrači u istom ritmu, ali su se i gosti razbudili i zaigrali mnogo bolje.  Posle propuštene prilike Denkovića da udvostruči prednost Spartaka iz slobodnog udarca, Rad je zapretio preko Petrovića. Njegov šut izblokirao je Đorđević. Nešto kasnije posle silovitog udarca Bainovića, Ostojić je bio siguran, a potom je dobro intervenisao nakon pokušaja Tričkovića. Za neiskorištene šanse gosti su vrlo brzo kažnjeni. Posle brzog napada Spartak je povećao vođstvo. Tufegdžić  je bio precizan po drugi put- 2:0. Posle primljenog gola Rad je krenuo otvorenije i ofanzivnije da igra. Miloš Trifunović je pokušao atraktivnim potezom da matira Ostojića, ali mu to nije uspelo. Iako su pokušavali gosti da smanje prednost domaćina, nisu uspevali. Odbrana Spartaka je bila dobro ostavljena i svim napadima protivnika odolela. U 64. minutu Lazar Tufegdžić je mogao po treći put da zatrese protivničku mrežu, međutim Marković je pročitao njegovu nameru i ovog puta bio uspešniji. Usledio je pritisak Rada. Prvo je Veselinović uputio šut ka golu Subotičana, Ostojić je sačuva mrežu, potom je Jovanović nakon centaršuta Bainovića  silovito šutirao, golman Spartaka još jednom se istakao. Do kraja meča nizale su se šanse Spartaka. Marčić je zapretio posle kornera, potom Denković, a u samoj završnici Dejan Đenić je propustio stopostotnu priliku da Spartak ubedljivo pobedi u prvom kolu plej-auta.

Spartak – Rad 2:0 (1:0)
Tufegdžić 29' i 55'

Spartak: Ostoji, Tekijaški, Otašević, Đorđević , Milošević, Marčić (Radovanović), Glavčić, Tufegdžić, Đenić (Tripković), Denković (Dunđerski), Obradović.

Rad: Marković, Tanović ( Parađina), Perendija, Šipčić, Tričković, Bainović, Balabanović (Trifunović), Stević, Jovanović, Petrović, Veselinović (Ilić).

U narednom kolu Spartak 21. aprila gostuje u Beogradu, gde će odmeriti snage sa Zemunom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1092
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.