Komentara: 6
Pregleda: 846

Fudbal: Spartak ostao bez bodova u Ivanjici

13.02.2023. u 11:08h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen u 21. kolu Superlige od Javora sa 1:0. Utakmica koja je imala veliki bodovni značaj za oba tima i beg iz opasne zone pripala je Ivanjičanima. Javor je golom Gigića slavio i zadao još veće probleme Subotičanima koji će morati mnogo da se pomuče kako bi obezbedili opstanak u superligaškom društvu.
Fudbal: Spartak ostao bez bodova u Ivanjici

Nisu uslovi sjajni bili za igru u Ivanjici što se i odrazilo na prikazano na terenu. Slaba igra oba tima nije donela velika uzbuđenja. Spartak je za nijansu bio bolji od starta gde su viđene dve šanse. U 12. minutu posle prekida kada je Srećkovića falirao Dolmagić, zapretio je napadač Spartaka ali se istakao golman Javora Manojlović. Nešto kasnije Noboru Šimura se našao u šansi da dovede Subotičane uvođstvo, ali je pogodio stativu.

Što Spartak nije iskoristio Javor jeste. Posle prekida domaći tim je stekao prednost. U 34. minutu Stefan Milošević je izveo skraćeni korner, a na drugoj stativi se sjajno snašao Gigić i glavom loptu poslao u mrežu Dubljanića za 1:0.

Na samom početku drugog dela posle centaršuta Adamovića, Tojčić je pokušao glavom, ali je lopta završila pored gola na srežu gostujućeg tima. Pokušavali su Subotičani da dođu do izjednačenja i bar bod osvoje, ali se domaćin dobro branio, dok je u napadu i dalje bio izuzetno opasan po gol „golubova“. Konačno je Spartak zapretio u završnici, ali je golman Javora bio dobro postavljen i sačuvao svoju mrežu. 

Poslednji minut utakmice i sudijske nadoknade doneo je veliko uzbuđenje na stadionu pored Moravice. Spartak je nakon prekida poravnao rezultat. Nikola Srećković je izveo slobodan udarac, loptu u mrežu sproveo je Voja Ubiparip, ali je pomoćni sudija signalizirao nedozvoljenu poziciju. Nakon konsultacije sa var komisijom tako je i potvršeno i Subotičani su ostali bez bodova.

Javor – Spartak  1:0 (1:0)
Gigić 34'

Javor: Manojlović, Adamović (Đukić), Dolmagić, Dukure, Gigić, Gojković (Ratković), Miletić, Milošević, Obradović, Tanko, Tojčić.

Spartak: Dubljanić, Tanasin, Marinković, Ostojić, Vitorović (Dunđerski), Šimura (Ubiparip), Ado, Bijelović (Bonsu), Stanić (Tošeski), Srećković, Hrstić (Rošević)

Spartak u narednom kolu dočekuje Partizan. Utakmica će se igrati  u nedelju, 19. februara od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 846
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.