Komentara: 11
Pregleda: 3308

Fudbal: Spartak i zvanično predstavio novog trenera Nebojšu Vučkovića

17.02.2022. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak i zvanično predstavio novog trenera Nebojšu Vučkovića

Poraz od Radnika na startu prolećnog dela doneo je promenu na klupi Spartaka. Iskusni strateg Vladimir Gaćinović podneo je ostavuku na mestu šefa stručnog štaba. Uprava subotičkog superligaša brzo je reagovala i imenovala Nebojšu Vučkovića, dosadašnji koordinator u omladinskoj školi, koji je u klub stigao 2019. godine, i zvanično ga danas promovisala za šefa struke plavo – belih.

Prilikom predstavljanja novog trenera, Vladimir Torbica, direktor omladinske škole prvo se zahvalio prethodnom strategu Gaćinoviću i poželeo mu mnogo uspeha u daljem radu, a potom istakao kakvi su planovi za dalje.

- Po odlasku Vladimira Gaćinovića morali smo vrlo brzo da reagujemo i nađemo rešenje, a imenovajem Nebojše Vučkovića na mesto šefa struke smatramo da je najbolje za klub i tim. Nebojša je već tri godine u klubu. Izuzetno dobro poznaje prvotimce, prati svaku utakmicu, ima uvid u individualni i timski kvalitet. Čovek je koji voli izazove, a ovo će biti veliki izazov za njega. Očekujem od igrača da podignu svoju formu, da vratimo poljuljano samopouzdanje i da zajedno počnemo da beležimo dobre rezultatwe za povratak tamo gde nam je mesto, u vrh tabele – poručio je Torbica.

Nebojša Vučković je rođen 1975. godine u Rijeci gde je igrao fudbal do svoje 23 godine. Nakon toga otišao je u inostranstvo i 11 godina proveo u  PSV Ajndhovenu. Dugogodišnji rad i svakodnevno praćenje rada prvog tima pod stručnim vođstvom eminentnih stručnjaka dovelo ga je do PRO licence. U toku svog rada u PSV-u, Vučković je izučio strukturu i procese omladinske škole. U 275 službenih utakmica koje je vodio sa pozicije glavnog trenera, sa PSV amaterima osvojio je prvenstvo i postavio temelje ženskog profesionalnog fudbala u južnoj Holandiji.

U svom prvom obraćanju kao novi šef stručnog štaba subotičkog superligaša rekao je da mu je čast što su ljudi iz Spartaka doneli odluku da preuzme ekipu i zahvalio se na ukazanom poverenju.

- Zahvaljujem se gospodi Simovićima i upravi kluba na poverenju. Situacija koja je nastala odlaskom šefa Gaćinaovića, kome želim puno uspeha u daljem radu,  malo nas je sve zatekla. Međutim, vremena nema, naše je da radimo na procesima kluba, grupe i da pronađemo najbrži put  do uspeha. Kratkoročni ciljevi nisu uspeh, oni su samo sredstvo da bi došli do onih dugoročnih ciljeva Spartaka i ka tome ćemo težiti – rekao je Vučković.  

Spartak već u subotu od 18 časova čeka komšijski derbi.  „Golubovi“ gostuju u Bačkoj Topoli gde će snage odmeriti sa ekipom TSC-a koja je takođe poražena u prvom prolećnom kolu na gostovanju u Lučanima. Biće to premijera za novog trenera i veliki ispit za povrtaka ekipe na pobednički kolosek.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3308

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.