Komentara: 1
Pregleda: 2501

Fudbal: Spartak i zvanično predstavio novog šefa struke, Vladimira Buača

25.11.2020. u 10:36h
Izvor: Subotica.com
Spartak je i zvanično predstavio Vladimira Buača, novog šefa struke, koji je nasledio Vladimira Gaćinovića, a čiji je do sada bio prvi saradnik. Buač je potpisao ugovor sa subotičkim superligašem do leta 2022. godine, a svoj debi imao je na utakmici u Ivanjici, koju je Spartak rešio u svoju korist.
Fudbal: Spartak i zvanično predstavio novog šefa struke, Vladimira Buača

Prilikom predstavljanja novog šefa stručnog štaba Vladimira Buača govorili su predsednik Spartaka Nikola Simović i sportski direktor Ljubiša Dunđerski. Simović se zahvalio prethodnom strategu, potom  istakao da "golubovi" nastavljaju sa njegovim naslednikom gde je on stao i veruje u dobru saradnju, kao i do sada.

- Nakon rastanka sa dosadašnjim šefom, kojem se iskreno zahvaljujemo na svemu učinjenom, nismo mnogo razmišljali koga bi mogli da postavimo na njegovo mesto. Odlučili smo se da ponudimo Buaču i dogovor je lako postignut – rekao je Nikola Simović, predsednik Spartaka. - Buač je godinu i po dana bio pomoćnik Gaćinoviću, svojim radom pokazao je da ima kvalitet i da je jedan od najperspektivnijih mladih trenera u Srbiji. Do sada smo imali dobru saradnju i verujem da će se tako i nastaviti. Nećemo menjati našu viziju  kluba. Nastavićemo da forsiramo i promovišemo mlade igrače.

Fudbal: Spartak i zvanično predstavio novog šefa struke, Vladimira Buača

Sportski direktor subotičkog superligaša poželeo je Buaču da ponovi uspeh svog šefa.

- I pre tri godine kada je otišao Aleksandar Veselinović, nastavili smo sardanju sa Gaćinovićem koji je tada bio njegov prvi saradnik. On  je te sezone uveo Spartak u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ovog puta je ista situacija. Ne bih da Bauaču namećemo obavezu da i on mora ostvariti uspeh kao i njegov šef, kada je nasledio Veselinovića, ali mu želim da ide u tom smeru. Posvećen je maksimalno svom poslu, a ubeđeni sam da će nastavi putem kojim smo krenuli. Spartak je već upisao pobedu u Ivanjici. Nismo stali, samo smo nastavili – kaže Ljubiša Dunđerski.

BIOGRAFIJA - Vladimir Buač rođen je 26. decembra 1984. godine u Kninu, a igračku karijeru je počeo 2003. godine u Vojvodini, za koju je do 2009. odigrao 99 utakmica i postigao 13 golova, među kojima i onaj protiv Atletiko Madrida u kvalifikacijama za Kup UEFA. Kao igrač Vojvodine, nastupao je na pozajmici u Kabelu i Cementu iz Beočina, da bi po odlasku iz kluba igrao za Nim (Francuska), BSK Borču, Atirau (Kazahstan), Egri (Mađarska) i Partizani (Albanija).Igračku karijeru završio je relativno rano i odmah počeo da se bavi trenerskim poslom, pa je najpre radio u omladinskoj školi „Ilija Pantelić”, potom kao pomoćni trener prvog tima Vojvodine sa Draganom Ivanovićem, da bi potom vodio brigu o B timu stare dame, a nakon ostavke Nenada Vanića preuzeo je upražnjeno mesto šefa stručnog štaba Vojvodine. Kratko je bio na kormili ŠSK-a iz Čelareva, nakon čega je došao u Suboticu na mesto asistenta Vladimira Gaćinovića.

U svom prvom obraćanju novinarima kao novi šef stručnog štaba Spartaka Vladimir Buač rekao je da mu je čast što je rukovodstvo kluba sa severa Bačke donelo odluku da preuzme ekipu i zahvalio se na ukazanom poverenju.

- Zahvaljujem se svim ljudima u klubu na čelu sa predsednikom Nikolim Simovićem i počasnim predsednikom Draganom Simovićem na ukazanom popverenju da me imenuju za šefa stručnog štaba.Velika mi je čast, privilegija i zadovoljstvo što nastavljam da radim u izuzetno organizovanom klubu kao što je Spartak, gde sve funkcioniše besprekorno i u svakom momentu se zna ko šta radi i klub je  stabilan u svim segmentima - istakao je Buač. - Svi znamo koje su ambicije Spartaka koji je već godonama u vrhu fudbala i to je velika obaveza i odgovornost. Nisam neko ko daje obećanja, više volim da pokazujem delima, ali ono što mogu obećati da ću napornim i posvećenim radom zajedno sa mojim saradnicima i igračima pokušati da ostvarimo što bolje rezultate. Preostaje mi samo da se bavim trenerskim polsom. Kao što sam  u prethodnom period uživao u radu kao pomoćnik Gaćinoviću, verujem da će tako i biti i ubuduće.

Uz Buača u stručnom štabu Spartaka su Sava Pavićević, na mestu pomoćnog trenera, zatim Srđan Žakula kao trener golmana i Radomir Živković trener zadužen za kondiciju. Posle zimske pauze stručni štab će biti brojniji za još jednog asistenta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2501

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir buač

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.