Komentara: 4
Pregleda: 1145
Video

Fudbal: Spartak golovima Nikolića slavio protiv Metalca (2:0)

24.10.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
U dinamičnoj i otvorenoj derbi utakmici 14. kola Linglong Superlige Srbije, Spartak je slavio sa 2:0 protiv Metalca. Propustili su Subotičani priliku sa bele tačke, ali je Nemanja Nikolić bio nezaustavljiv i to nadoknadio sa dva prelepa pogotka na asistencije Šimure i Jezdimirovića za nova tri boda.
Fudbal: Spartak golovima Nikolića slavio protiv Metalca (2:0)

U 8. minutu, posle šuta Miloševića, Furtula je igrao rukom u kaznenom prostoru. Nakon konsultacija sa VAR komisijom dosuđen je penal za Subotičane. Lazar Tufegdžić se prihvatio odgovornosti, ali je mladi čuvar mreže Metalca pročitao njegovu nameru i domaći tim je propustio priliku da dođe do prednosti u ranoj fazi meča.

Imali su i gosti svoje poluprilike.  Antonijević jeu 22. minutu  izveo slobodan udarac, najviši pred golom Spartaka bio je Ričard Odada, nije oklevao Dubljanić izbacio je loptu u korner. Još jednom je usledio opasan napada ekipe iz Gornjeg Milanovca, ali je Jezdimirović dobro reagovao ispred Antonijevića i Odade. 

Konačno posle pola sata igre mreža na Gradskom stadionu se zatresla. Noboru Šimura se ubacio iz drugog plana, odlično uputio poprečnu loptu u srce peterca, a maestralni Nemanja Nikolić je samo „pecnuo“ i poslao u mrežu Metalca za 1:0. Samo tri minuta kasnije Subotičani su mogli da udvostruče prednost, Nikolić se izborio za loptu u kaznenom prostoru gostujućeg tima, loptu poslao da Vidakovića koji se odlučio na šut iz prve sa dvadesetak metara, ali je bio neprecizan.

Bolje su gosti otvorili drugo poluvreme, imali inicijativu, ali nije dugo trebalo da se razbude i Subotičani. Pole nekoliko neuspelih pokušaja Metalca domaći tim je preuzeo inicijativu. U 65. minutu Nikolić je po drugi put matirao Mateja Maslarevića. Lazar Tufegdžić je povukao brzu kontru, ubacio se Milan Jezdimirović i uputio centaršut s desne strane, a Nikolić u svom prepoznatljivom stilu loptu smestio u donji ugao za 2:0. Gol je ipak priznat nakon konsultacija sa VAR komisijom.

Pokušavali su gosti da smanje prednost, u završnici meča Srđan Nikolić je šutirao, Dubljanić je dobro intervenisao i bodovi su ostali u Subotici.

Spartak – Metalac 2:0  (1:0)
Nikolić 31’,65’

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović, Ivančević, M. Bogićević, Milošević (Dunđerski), Šimura, Vidaković, Bijelović, Tufegdžić (Savković), Srećković (Mihajlović), Nikolić (Hrstić)

Metalac: Maslarević, Vlalukin, Vasiljević (Nikolić), Stojić, Mlađović, Antonijević, Fićović, Odada, Đurić (Stuparević), Šarić (Apija), Furtula.

Sažetak meča (snimatelj i montaža: Grozdana Spajić)

Posle meča treneri su kratko prokomentarisali dešavanja na terenu.

Vladimir Gaćinović, šef struke Spartaka, nije skrivao zadovoljstvo.

- Znali smo odakle nam preti opasnost od ekipe Metalca, to smo anulirali, a na vreme postigli golove.  Kod promašenog penala nije nam se poljuljalo samopouzdanje, nego smo nastavili u istom ritmu, a ono što me posebno raduje jeste činjenica da već drugu utakmicu nismo primili gol. Dva smo postigli pogotka, imali još šansi i rezultat je možda mogao biti ubedljiviji, ali kada sve saberemo prezadovoljan sam – istakao je Gaćinović.
-    
Trener Metlaca, Žarko Lazetić, krivca za poraz njegovog tima pronašao je u sudijskim odlukama.

- Igrali smo dobro, imali pun posed onako kako mi želimo da igramo. Falili su nam neki igrači, nismo bili dovoljno konkretni napred i to je činjenica zašto su izostali golovi. Sa druge strane nisu bili ravnopravni uslovi na terenu danas. Naše sudije su se navikle na VAR, znaju šta se proverava, a šta ne. Bilo je mnogo situacija i za nas ranije koje su se mogle po pet minuta proveravati, da se onda produži dva, ali nije tako. Danas je sve bilo u sekund i na kraju su nas koštale odluke bodova. Nepotrebno je da pričam o fudbalu i šta smo mi trebali bolje ili da nešto zameram momcima, daleko od toga -  kategoričan je Lazetić.

U narednom kolu Spartak gostuje u lazarevcu gde će snage odmeriti sa Kolubarom, ali pret toga „golubove“ čeka utakmica šesnaestine finača Kupa Srbije koja se igra u sredu, 27. oktobra od 16 časova.  Subotičani na Gradskom stadionu dočekuju Dubočicu iz Leskovca. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1145
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.