Komentara: 3
Pregleda: 2372

Fudbal: Spartak do važne pobede protiv Mladosti

26.02.2020. u 16:57h
Izvor: Subotica.com
Posle velike neizvesnosti Spartak je stigao do ubedljive pobede i važnih bodova protiv Mladosti iz Lučana. Zasluženo su Subotičani trijumfovali sa 3:1.
Fudbal: Spartak do važne pobede protiv Mladosti

Spartak je slavio protiv Mladosti iz Lučana sa 3:1. Iako je bilo neizvesno, sreća je poslužila u finišu da gosti ne poravnaju rezultat. Stefan Šormaz pobrinuo se da do toga ne dođe i svojim golom stavio tačku na pobedu „golubova“. 

Gosti su prvi uputili šut ka golu Dujmovića. Bila je to bezopasna situacija po Spartakovog čuvara mreže jer je Radivojević na asistenciju Lazara Jovanovića šutirao visoko preko gola. Pokušaj Mladosti kaoda je razbudio Spartakove igrače. Zaigrali su agilnije i u potpunosti preuzeli inicijativu. U osmom minutu nad Vidakovićem je načinjen prekršaj, ali nije bio za najstrožiju kaznu. Nastavili su Subotičani u dobrom ritmu, a u 15. minutu inicijativa se isplatila. Odbrambeni igrači Mladosti oborili su kapitena Spartaka, Miloševića na 18 metzara od svoga gola. Bez oklevanja Nikola Srećković se prihvatio odgovornosti, izveo direktno slobodan udarac i zatresao mrežu Lučanaca za 1:0.  Mogli su gosti da poravnaju rezultat na isteku 20. minuta, ali je posle centaršuta Lazara Jovanovića, Vladimir Otašević pred sopstvenim golom skinuo loptu tačno sa glave Bojovića i sprečio goste da izjednače.u 21. minutu viđena je najbolja prilika za Spartak. Milan Marčić je od centra do kaznenog nanizao nekoliko protivničkih igrača, odigrao povratnu sa Vidakoviće, uputio udarac sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla pored stative.  Pokušavali su gosti da dođu do gola, uglavnom po desnoj strani preko Pešića, Jovanovića, ali nisu našli rešenje za dobru odbranu domaćina. U 35. minutu Gaćinović je bio primoran da izvrši prinudnu izmenu. Nemanja Nikolić se požalio na povredu, a umesto njega na teren je izašao Stefan Šormaz.

U nastavku meča gosti su uspostavili ravnotežu, ali nisu imali dovoljno moći da urade nešto više. Spartak je i dalje imao organizovanije napade, samo je završnica izostajala. U 72. minutu Milošević je načinio prekršaj u kaznenom prostoru nad Tekijaškim, a sudija pokazao na belu tačku. Stefan Denković je bio precizan i udvostručio vođstvo „golubova“. Mogli su Subotičani i do trećeg gola posle pokušaja Jočića iz daljine, ali je iskusni Zečević odlično intervenisao i sprečio ubedljiviji poraz Mladosti. U 86. minutu Denković je pogodio stativu,a odbijenu loptu prihvatio Šormaz i poslao preko gola. Kaznili su to gosti i golom Bojovića smanjili na 2:1. Nije mnogo pomoglo Lučancima smanjenje prednosti,  Šormaz se iskupio za promašeno i povisi na 3:1 za ubedljiviju pobedu „golubova“.

Spartak ŽK – Mladost 3:1 (1:0)
Srećković u 15’, Denković 73’ (p), Šormaz u 89’ – Bojović 88’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević, Jočić, Marčić, Srećković (Jovanović), Vidaković (Leal),  Denković, Nikolić (Šormaz).

Mladost: Zečević, Pešić, B. Milošević, Mićević, P. Jovanović, Krajišnik, Ješić (Eliomar), L. Jovanović, Radivojević, Odita, Bojović.

U narednom kolu Spartak gostuje u Ivanjici gde će snage odmeriti sa Javorom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2372
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.