Komentara: 3
Pregleda: 2089

Fudbal: Šormaz napustio Spartak, Rakić na pozajmici

16.09.2021. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
Dva fudbalera Spartaka u nastavku sezone neće biti deo plavo-belog jata. Šormaz je napustio klub i traži novu sredinu gde očekuje više minuta, dok je Rakić na pozajmici.
Fudbal: Šormaz napustio Spartak, Rakić na pozajmici

Dvadesetdvogodišnji napadač Spartaka, Stefan Šormaz, koji je ponikao u subotičkom superligašu, prošao kompletnu omladinsku školu i bio veliki potencijal odlučio se na rastanak sa „golubovima“ gde već duže vreme nije dobijao šansu da zaigra.   

Šormaz je od petlića do omladinskog tima bio najbolji strelac u svakoj selekciji Subotičana, a 2017. godine koda je „golubove“ predvodio Aleksandar Veselinović,  potpisao je svoj profesionalni ugovor i iste debitovao za prvi tim na meču protiv Crvene zvezde.  Zdravstveni problemi su ga odvojili od terena, ali je nakon duže pauze ponovo zaigrao. Proveo je šest meseci na pozajmici u Bačkoj 1901, a potom se vratio u plavo – belo jato. Po povratku u Spartak na utakmici Kupa Srbije protiv Mladosti postigao je i svoj prvenac za klub u kojem je načinio prve fudbalske korake. Novi četvorofgodišnji ugovor sa subotičkim superligašem potpisao je u martu 2019. godine. I ako je ugovor još važeći, Stefan se odlučio da se rastane sa Spartakom, ali nije poznato da li će potražiti priliku u nekom novom klubu do kraja prelaznog roka. 

Slađan Rakić tokom letnjih priprema vratio se u Spartak, a od juče je ustupljen Radničkom iz Sremske Mitrovice. Narednih šest meseci levi bek Subotičana provešće na pozajmici.

Rakić je pre tri godine stigao na sever Bačke, ali se protekle sezone preselio u Zvezdinu filijalu Grafičar.  Završio je saradnju sa prethodnim klubom i rado se odazvao na poziv čelnika Spartaka početkom ove sezone. S obzirom da ima manju minutažu, pozajmica je najbolje rešenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2089
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.