Komentara: 5
Pregleda: 3553

Fudbal: Šampion Srbije obezbedio plasman među 32 evropske ekipe

13.08.2019. u 20:59h
Izvor: Subotica.com
Iako su u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona "golubice" bile i više nego ubedljive, u najvažnijem meču strepelo se bukvalno do poslednjeg sudijskog zvižduka. Ipak, nerešeni rezultat 2:2 protiv Ferencvaroša doneo im je plasman među 32 ekipe Evrope i nastavak evropske priče.
Fudbal: Šampion Srbije obezbedio plasman među 32 evropske ekipe

“Golubice” su u meču odluke u trećem kolu kvalifikacija u Slovačkoj odigrale nerešeno 2:2 sa prvakom Mađarske, Ferencvarošom, ali im je bod bio dovoljan za prvo mesto u grupi koje ih vodi među 32 najbolja tima Evrope. Iako su gubile u prvom poluvremenu nastavak je pripao šampionkama Srbije i zasluženo su obezbedile plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona.

Od starta se igralo otvoreno. Na obe strane su se nizale prilike. Zapretile su prve Subotičanke. Sara Pavlović je prošla po levoj strani, uputila šut, Samu je dobro intervenisala. Na drugoj strani Zlidniš je pokušala, ali je bila neprecizna. Obe ekipe su želele da što pre dođu do vodećeg pogotka. Mađarice su itekako bile opasne u napadu, ali je Kostićeva odolela pokušajima Fenjveši i Aleksićeve. Ipak u 20. minutu je poklekla. Vago je nadmudrila i zatresla mrežu za vođstvo Ferencvaroša – 1:0. Samo dva minuta kasnije priliku da poravna rezultat propustila je Adamek, šutirala je pored gola. Svoje šanse nisu iskoristile do kraja prvog dela Slovićeva, Adamek, fidler, jer su se Mađarice dobro branile posle postignutog gola. U samom finišu prvog dela Fenjveši je pokušala da poveća prednost Ferencvaroša, nije uspela. Uzvratile su igračice Spartaka brzom kontrom, Matićeva se našla u šansi, ali je ipak prvo poluvreme pripalo rezultatski šampionu Mađarske – 1:0.

U nastavku utakmice Spartak je zaigrao još bolje. Tijana Filipović nije iskoristila prvu priliku, ali se vrlo brzo iskupila za propušteno i u 56. minutu izjednačila rezultat -1:1. Mogle su “Golubice” i do preokreta da je Porter bila precizna. Pokušala je Slovićeva iz slobodnog udarca u 63. minutu, ali je na dobrom mesti bila Čiki i otklonila opasnost. Inicijativa Spartaka nije jenjavala. Matićeva je pokušala, Samu je uz veliki napor uspela da ostane nesavladana po drugi put. Sara Pavlović je u 70. minutu pogodila prečku , a potom je Adamek propustila idealnu priliku. Propušteno je kažnjeno. Vago je ponovo bila precizna i dovela Ferencvaroš u vođstvo od 2:1. Nije mnogo trebalo šampionkama Srbije, Tijana Maatić je odmah izjednačila nakon idealne asistencije Filipovićeve – 2:2. Mogla je Vago da se upisše i po treći put u strelce, ali je Milica Kostić bila uspešnija i sačuvala mrežu Spartaka. Na drugoj strani Tijana Filipović se našla u prilici, međutim i golmanka Ferencvaroša se nije dala iznenaditi i rezultat je ostao nerešen 2:2 što je bilo dovoljno da se Spartak plasira u šesnaestinu finala Lige šampiona

Ferencvaroš – Spartak 2:2 (0:1)
Vago 20, 78 - Filipović 56, Matić 80.

Ferencvaroš: Samu, Čiki, Roberg, Mošdoci, Aleksić, Diosegi (Kočan), Fenjveši, Pustai (Kapetanović), Zlidniš, Vago, Erman (V. Sabo).

Spartak: Kostić, Vajda, Slović, Lukas, Adamek, Fiedler, Delgadilo (Baka), Filipović, Porter, Pavlović, Matić (Viliams).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3553
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.