Komentara: 0
Pregleda: 1145

Fudbal: Poraz Spartaka od šampiona Srbije i lidera Superlige

08.12.2019. u 19:07h
Izvor: Subotica.com
U poslednjem kolu jesenjeg dela Spartak je poražen od Crvene zvezde sa 3:1. Iako su Subotičani poveli, domaćin je preokrenuo i na kraju slavio.
Fudbal: Poraz Spartaka od šampiona Srbije i lidera Superlige

Fudbaleri Spartaka porazom su se oprostili od prvog dela prvenstva. U 20. kolu Subotičani su izgubili od Crvene zvezde u Beogradu sa 3:1. Dobro su „golubovi“ otvorili meč, poveli, ali je Zvezda ipak na kraju slavila.

Domaći tim je imao inicijativu ali bez ozbiljnijih prilika da ugroze golmana Dubljanića. Pokušao je Tomane i bio je neprecizan. Spartak je odgovorio u 21. minutu, Milošević je odlično centrirao, a Denković glavom poslao loptu u mrežu za 0:1. Nakon primljenog gola crveno-beli su krenuli malo agresivnije, pokušao je Ben iz slobodnog udarca a potom i Marko Marin, lopta nije htela u gol. Ipak u 31. minutu stižu Beograđani do izjednačenja. Posle odličnog prodora Marina, usledio je njegov oštar pas na levu stranu do Žanderaa on poravnao na 1:1. Imali su Subotičani povoljnih prilika da dođu do novog vođstva, ali nisu uspeli. Na drugu stranu protivnik je iskoristio svoju i preokrenuo rezultat. Tekijaški u želji da otkloni opasnost pred svojim golom loptu je poslao u sopstvenu mrežu za 2:1.

U drugom poluvremenu Spartak je zaigrao bolje, pokušao da izjednači, ali nije realizovao ukazane šanse, dok je Zvezda povisila na 3:1. Tomane je iskoristio centaršut od Marka Marina i makazicama uspeo da postigne odličan gol -3:1. Desetak minuta kasnije Ben glavom pogađa prečku. Nisu se predavali Subotičani, pokušao je Tufegdžić u 65. minutu no lopta završava pored stative. Nešto kasnije Tufegdžić je i pogodio mrežu crveno – belih, ali je taj gol poništen jer je napadač Spartaka bio u nedozvoljenoj poziciji i bodovi su ostali u Beogradu -3:1.

Crvena zvezda – Spartak ŽK 3:1 (2:1)
Žander 31’, Tekijaški 40’ (ag), Tomane 50’ – Denković 21’

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Žander (56. Rodić), Jovančić, Ivanić, Ben, Marin, Vukanović (68. Vulić), Tomane (77. Pavkov)

Spartak: Dubljanić, Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević, Jočić, Vidaković, Obradović, Tufegdžić, Denković (82. Gojkov), Baić (52. Srećković).

Prvotimci i stručni štab su od danas na zasluženom odmoru, a šef Gaćinović okupljanje je zakazao za 9. januar 2020. godine.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1145
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.