Komentara: 0
Pregleda: 1137

Fudbal: Obradović i Gojkov za radost "golubova"

31.10.2019. u 09:34h
Izvor: Subotica.com
Golovima Nemanje Obradovića i Damjana Gojkova Spartak Ždrepčeva krv slavio je protiv Mačve sa 3:1. Mogli su "golubovi" i ubedljivije da trijumfuju da pred golom Šapčana nije bilo raspoloženog Dušana Puletića.
Fudbal: Obradović i Gojkov za radost "golubova"

Odličnom igrom Spartak je stigao do nove pobede. Savladali su "golubovi" Mačvu sa 3:1 u okviru 14. kola Linglong Superlige Srbije. Subotičani su golovima Obradovića vodili 2:0, a gosti su,  u prvom delu, uspeli samo da smanje. Da su uspeli realizovati sve prilike, pobeda bi bila i ubedljivija.

Krenuo je Spartak ofanzivno od samog strata i već u 10. minutu stigao do vođstva. Veliki pritisak na poslednju liniju Šapčana imali su Subotičani. U želji da sačuvaju mrežu igrači Mačve su napravili grešku.Marko Mijailović je igrao rukom u kaznenom prostoru pri padu nakon duela sa Šormazom, a sudija Stojilković je pokazao na belu tačku. Nemanja Obradović prihvatio se odgovornosti. Slabije je šutirao sa jedanaest metara, Puletić je kratko odbranio, ali je iskusni napadač Spartaka dobro reagovao, prihvatio je odbijenu loptu i zatresao mrežu Šapčana za vođstvo od 1:0. Igralo se otvoreno na obe strane, a Subotičani su ponovo iskoristili dobru priliku i udvostručili prednost. Nemanja Obradović uputio je dobar pas s desne strane ka Šormazu u kazneni prostor Mačve, lopta je zakačila nekog od gostujućih igrača promenila smer, ali u dobrom pravcu i završila u mreži protivnika – 2:0. Domaći tim prepustio je inicijativu gostima posle postignutih golova, a oni to na najbolji način iskoristili. Stefan Milosavljević je bio u prodoru, Cucin ga je oborio u kaznenom prostoru, a sudija se ponovo uhvatio pištaljke i pokazao na kreč. Nije bilo teško Milošu Adamoviću da savlada Ivana Dokića za 2:1. Do kraja prvog dela viđeno je još nekoliko pokušaja na obe strane, ali ne previše opasnih po Puletića i Dokića.

U nastavku meča Mačva je prva zapretila. Olako su se gosti približili golu Dokića, ali je na sreću domaćina Lazar Ivić slabo šutirao i lopta je završila u rukama golmana plavo – belih. Trgli su se „golubovi“ i veoma brzo stvorili dve izvanredne šanse. Prvo je Marčić šutirao posle asistencije Tufegdžića, Puletić odbranio i loptu poslao u korner. Srećković je izveo udarac iz ugla, Vidaković bio najviši u skoku, glavom uputio udarac, ali Puletić uz veliki napor uspeva da sačuva svoju mrežu. Imali su potpunu inicijativu Subotičani, diktirali tempo igre, ali je izostala završnica. U 85. minutu Cucin je zbog drugog žutog kartona morao ranije u svlačionicu. I  sa igračem manje, Spartak je odoleo napadima gostiju, a tačku na odličnu igru stavio je rezervista Damjan Gojkov svojim golom u sudijskoj nadoknadi vremena- 3:1.

Spartak  ŽK – Mačva 3:1 (2:1)
Obradović 10' i 18', Gojkov 92' - Adamović 18' (p),

Spartak: Dokić, Cucin, Otašević, Tekijašli, Urošević, Marčić, Vidaković, Obradović, Tufegdžić (Ivančević), Srećković (Gojkov), Šormaz, Leal.

Mačva: Puletić, Pejović, Mijailović (Jeftić), Jovanović, Tošić (Marić), Kovačević, Ivić, Marinković (Marković), Adamović, Milosavljević, Ašćerić.

U narednom kolu Spartak gostuje u Kruševcu gde će snage odmeriti sa Napretkom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1137
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.