Komentara: 18
Pregleda: 1626
Video

Fudbal: Novi Pazar nakon preokreta do pobede nad Spartakom

21.03.2022. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Novi Pazar je odneo bodove iz Subotice nakon pobede od 2:1 nad Spartakom, u 28. kolu Superlige. Utakmica u kojoj su se „golubovi“ borili za povratak u gornji deo tabele, a gosti za opstanak u superligašom društvu pripala je Novopazarcima nakon preokreta. Spartaku je poništen gol Tufegdžića, potom domaći tim nije iskoristio penal, a sve to tim Tomislava Sivića kaznio u završnici utakmice kada je Zimonjić pogodio za preokret i trijumf svoje ekipe.
Fudbal: Novi Pazar nakon preokreta do pobede nad Spartakom

Uvodnih desetak minuta proteklo je u izjednačenoj igri gde su i jedni i drugi grešili,  a onda je posle odlične asistencije Stefana Miloševića u 12 . minutu Nemanja Nikolić u svom stilu zatresao mrežu protivnika. Uzvratili su gosti dobrim napadom, šutirao je Lončar, lopta je zakačila nekog od igrača domaćeg tima i završila u korneru.

TUFEGDŽIĆ U KLUBU 100 - Lazar Tufegdžić, najbolji strelac "golubova" upisao je stoti nastup za Spartak, a tim povodom pre početka utakmice Nikola Simović predsednik kluba uručio mu je uramljen dres sa brojem 100.

Kako je vreme odmicalo Subotičani su polako preuzimali inicijativu, stvarali prilike. U 27. minutu Nemanja Nikolić se našao u izuzetnoj šansi. Lazar Tufegdžić je centrirao sa leve strane, Nikolić iz prve šutirao preko gola. Samo tri minuta kasnije Stefan Lončar je načinio prekršaj nad Nikolom Srećkovićem na dvadesetak metara od svoga gola, šutirao je prvo Stefan Milošević pogodio živi zid, kao i  Srećković nakon drugog slobodnog udarca za „golubove“.

Imali su Subotičani još dve idealne šanse. Srećković je uposlio Nikolića, ali je uz krajnji napor odbranio Nikola Vujanac posle njegovog šta. U 40. minutu Nemanja Nikolić šalje dugu loptu do Tufegdžića, Vujanac još jednom siguran. Usledila je kazna za sve propušteno samo minut kasnije. Mustafa Mujezinović je prihvatio loptu na desnoj strani, prošao nekoliko igrača domaćeg tima, našao pogodnu priliku, loptu poslao u mrežu Spartaka za 1:1.  

Nastavljena je borba za svaku loptu i u drugom poluvremenu. U 60. minutu nakon oduzete lopte Nikola Srećković je uposlio Tufegdžića,  a on zatresao mrežu Novog Pazara, međutim gol je postignut iz nedozvoljene pozicije prema proceni pomoćnika Jovanovića. Ipak se čekala odluka iz VAR sobe, a komisija je samo potvrdila odluku glavnog arbitra Šegrta. U 66. minutu Lazar Tufegdžić je oboren u kaznenom prostoru Novopazaraca, Šegrt je pokazao da se igra nastavi, ali je dobio poziv iz VAR sobe i u 68. minutu je dosuđen penal za Subotičane. Nikola Srećković je šutirao sa 11 metara, Vujanac je odbranio.

Igra se preselila na polovinu terena gostujuće ekipe, pokušavali su „golubovi“ da dođu do drugog gola, ali je odbrana Novog Pazara odolela svim napadima. Neutralisali su Spartakove radilice Nikolića, Tufegdžića, Srečkovića, Vidakovića i iz kontri pokušavali da ugroze Dubljanića, ali ni njima nije polazlo sve po planu. U 84. minutu Vladan Vidaković se osmelio na šut iz daljine, odbranio je Vujanac i lopta je završila u korneru.

Ono što Spartak nije iskoristio jesu gosti u 87. minutu  kada je odbijenu loptu prihvatio Čečarić, prosledio je do mladog  Vahida Zimonjića (koji je u igru ušao u 80. minutu), na ivicu kaznenog prostora, a on je poslao u gol Spartaka i preokrenuo rezultat za radost svog tima – 1:2.

Spartak – Novi Pazar 1:2 (1:1)
Nikolić 12’ - Mujezinović 41’, Zimonjić 87’

Sažetak susreta - snimatelj i montažer Grozdana Spajić

Spartak: Dubljanić, Šimura, M. Bogićević (Rajović), Filipović (Vidović), Milošević, Vidaković 7 (A. Bogićević), Đurasović (Todoroski), Srećković (Mihajlović), Tošeski, Tufegdžić, Nikolić.

Novi Pazar: Vujanac, Vlajković, Pavišić, Trtovac (Islamović), Joksimović, Jović (Zimonjić), Delimeđac, Lončar, Čečarić (Kiković), Dimić (Nikčević), Mujezinović (Mustafa).

Sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza,  au narednom kolu koje se igra za dve nedelej Spartak gostuje u Gornjem Milanovcu, ekipi Metalca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 1626
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.