Komentara: 10
Pregleda: 1280

Fudbal: Napredak odneo bodove iz Subotice

04.09.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen na Gradskom stadionu od Napretka iz Kruševca sa 2:1 u 10. kolu Superlige. Gosti, rešeni da bodove odnesu sa severa Bačke, nametnuli su svoj ritam igre i u toj nameri i uspeli. Golovima Šarića i Đekovića Kruševljani su stekli prednost koju su Subotičani uspeli samo ublažiti u finišu utakmice.
Fudbal: Napredak odneo bodove iz Subotice

Napredak je u 11. minutu posle greške odbrane Spartaka došao do prednosti. Đorđe Jovanović iskoristio je loptu koju mu je poklonio Miloš Ostojić, ubacio je s desne strane u šesnaesterac, Marko Šarić je smestio u mrežu „golubova“ –  0:1. Nešto kasnije Bojan Matić je uspeo da nadmudri Filipovića, šutirao je po zemlji, ali je lopta završila tik pored stative.

Nisu posustajali ni domaći igrači. Tražili su najbolje rešenje da se približe kaznenom prostoru rivala i probiju poslednji bedem Napretka, ali je bilo bezuspešno. Najbolju priliku da anulira prednost gostiju imao je Todoroski u 40. minutu, ipak se istakao Nikola Petrić svojom odbranom.

Fudbal: Napredak odneo bodove iz Subotice

U drugom poluvremenu Kruševljani su vrlo brzo udvostručili prednost pogotkom Nemanje Đekovića. Kako se bližio kraj, domaći tim je bio opasniji po gol Napretka. U samoj završnici su i uspeli da nađu put do mreže gostujućeg tima. Strelac je bio Marko Obradović nakon centaršuta Nikole Srećkovića.

Imali su Subotičani još jednu priliku, ali je šut Srećkovića izblokirao Đeković i bodovi su otišli u Kruševac.

Fudbal: Napredak odneo bodove iz Subotice

Spartak  –  Napredak  1:2 (0:1)
Obradović 88' – Šarić 11', Đeković 64'

Spartak: Manojlović, Šimura, Filipović, Ostojić (Hrstić), Tanasin, Šćepanović (Đurasović), Stanić, Bijelović (Stajković), Todoroski (Moris), Srećković, Obradović.

Napredak: Petrić, S. Jovanović, Đeković, Kerkez, Prijović, Putinčanin, Đ. Jovanović (Vukajlović), Krstić (Bolha), Mićin (Stevanović), Šarić (Pantić), Matić.

U narednom kolu Spartak gostuje u Novom Sadu gde će snage odmeriti sa novajlijom u ligi ekipom Mladost Gat.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 1280
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.